Já teď nevolím pro, ale proti
RSS

Já teď nevolím pro, ale proti

PAVEL ŠIK
Baerbock řekla v úterý na parlamentním shromáždění Rady Evropy, že prý nemáme bojovat proti sobě, protože jsme ve válce s Ruskem…
Takže Fiala řekl, že jsme ve válce, Baerbock to teď aktuálně zopakovala, Řehka před dvěma měsíci řekl, že se musíme chystat na válku a teď mluví o mobilizaci…
Nejraději bych vůbec nevolil, ale doposud jsem volil pokaždé, když jsem mohl. Nechci tady halasně obhajovat demokracii a pak se na to minimální, čím mohu ovlivnit veřejné dění, vykašlat.
Já teď nevolím pro, ale proti. Ale zatímco volit proti Babišovi se považuje za vzor vzorného svazáckého chování a záchrany demokracie, volit proti jenerálovi minimálně za vlastizradu. Já mám ale vážné obavy, že je to přesně naopak.
Čekal jsem třeba, jak se vyvine diskuze o Leopardech a byla to pro mě taková miska vah, ale síly války jsou příliš mocné a síly umlčování budou ještě mocnější. Banderovec Melnyk dnes už řekl, že chce i vojenská letadla…
Nastává hysterie, protože Ukrajině hrozí prohra. Četl jsem poznámku, že Rusko nyní bude ničit v pořadí čtvrtou ukrajinskou armádu, první byla ta původní, druhá ta sestavená z ruského šrotu, co se našel v Evropě i mimo ni, třetí ta letní s americkými a francouzskými houfnicemi a nyní přijdou západní tanky. Pak přijde letectvo a váleční idioti budou stále křičet, že Rusko je jen benzínka a musí být poraženo? Pak přijde mobilizace? A pak přijdou ty rakety?
Vidíme v plné parádě, že ve válečném pokru se nepřestane přihazovat, Kolářové, jestřábi a zbrojaři to mají pevně v rukou a já mám fakt strach, že to jen tak nepustí. Mám strach, že jsme díky šílencům na prahu katastrofy. Mluví se zde o „dobru“ a „zlu“ a někteří si naivně myslí, že jsme ve filmu o Harrym Pottrovi.
Mír je prý jen iluze a se zlem se prý nejedná, jenže mně přijde logický, že v tomhle průšvihu by se prostě jednat mělo.
Budu volit proti člověku v čele státu, co se „demokratické chování“ učil nejdříve v kontrarozvědce a poté v armádě, co byl nejdříve napojen na Moskvu a pak na Pentagon. Ano myslím to ironicky, protože on se v praxi demokratický diskurz nikdy naučit nemohl a všichni ti jeho hlasití podporovatelé ho neumí také.
Budu volit proti člověku, co tvrdí, že mírová diplomacie nyní není možná a odkazuje se na své absurdní jednání s náčelníkem generálního štábu Gerasimovem, protože nikdy opravdové mezinárodní diplomatické jednání nevedl.
Budu volit proti těm všem lidem v jeho zákulisí a těm lidem v zákulisí těch lidí v zákulisí. Budu volit proti Kolářům a Novotným. Budu volit proti Jandům a Hokovským, kteří se odkazují na evropské hodnoty a všechny názorové oponenty špiní. Proti všem Kartousům, Cemperům a Františkům Vrablům, kteří onálepkováním každého jiného názoru naprosto rozvorali společnost tak, že rozumná diskuze není možná. Budu volit proti Ludwigům, Etzlerům, Pribáňům, Michalům Dlouhým, Strakům nebo Čečrlem tohoto státu, kteří volají po náboženské válce. Budu volit proti všem pseudopolitikům Zdechovským, Pospíšilům a Lipavským.
Budu volit proti Šafrům, Honzejkům, Zelenkům a Moláčkům, kteří si spletli novinařinu s aktivismem. Budu volit proti Rakušanovo pytlům na veřejných budovách, jeho Slepičákům i jeho KRITům. Proti Fialovo strašení, že jsme ve válce a následné kecy o tom, že se tady válkou straší. Volím proti svetrové Markétě i ministryni tanků v kabelce i proti jejímu Leopardovi, co miluje tankové hry, protože tohle jsme si v politice fakt nezasloužili. A i proti těm všem ostatním lepšolidem, co všechny s jiným názorem nazývají lůzou. Mně tihle všichni totiž připadají jako to největší ohrožení demokracie.
Budu volit proti „boji s dezinformacemi“ i proti všem zákonům, které omezují svobodu projevu a ničí svobodný diskurz , protože jejich zastánci se srocují za generálem. „Klid a pořádek“ mně totiž strašně připomíná „Sicherheit und Ordnung“ z 30-tých let u našeho souseda, kde se tehdy psalo, že „omezení základních práv bylo pouze dočasné“. Děsí mě lidi, kteří to ve jménu „dobra“ stejně jako tehdy přehlíží. Vždycky se to na něco hodí, dříve na boj s kapitalisty nebo s komunisty, dnes je to tzv „ruský vliv“.
Svoboda projevu je „un des droits les plus précieux de l’Homme“ neboli jedno z nejcennějších lidských práv jak se zapsalo v roce 1789 v článku 11 „Deklarace práv člověka a občana ve Francii“ a pokud ji omezíme a já mám prostě pocit, že generál i jeho podporovatelé to chtějí, není náš systém lepší, je jen opak.
Budu volit proti „projektu generál“, proti „zlatému teleti“… a ano je mi jasné, že volím i pro, ale v současné situaci a ve srovnání mi ty rizika druhé strany přijdou nadmíru snesitelná..
Kdybych to neudělal a to, čeho se obávám, nastalo, nikdy bych si to neodpustil.
A já dodávám: Toto skutečně NE!
 

FB
The post Já teď nevolím pro, ale proti first appeared on .


Nejčtenější za týden