Tanky zaslané na Ukrajinu: Vyjádření plukovníka Douglase Macgregora a Donalda Trumpa (video)
RSS

Tanky zaslané na Ukrajinu: Vyjádření plukovníka Douglase Macgregora a Donalda Trumpa (video)

Na jedné straně se o vysílání tanků na Ukrajinu hovoří jako o další eskalaci konfliktu a de facto i přiznání k účasti NATO v konfliktu, na druhé straně jsou ovšem slyšet i hlasy, které říkají, že nejde o nic, co by o čemkoli zásadně rozhodlo.
K těm, kdo si myslí, že tanky nic zásadního nezmění, patří i plukovník ve výslužbě Douglas Macgregor. Výhodou těchto penzionovaných důstojníků je fakt, že již mohou hovořit zcela volně a říkat co si myslí, aniž by jim hrozil postih.
Německo se rozhodlo převézt na Ukrajinu minimálně 14 tanků Leopard 2A6. Informují o tom německá média. Scholzova vláda podle médií souhlasila i s dodáním těchto tanků Ukrajině dalšími zeměmi, které mají německé útočné tanky. Podle dalších zpráv již tanky na Ukrajině dávno jsou.
Také USA dodávají na Ukrajinu tanky Abrams, ovšem údajně nebude mít jejich dodávka žádný význam, pokud nebudou vybaveny i patřičnou obsluhou. Zřejmě se bude opět jednat o „dobrovolníky,“ kteří krátce předtím odešli z armády. To je nyní běžná praxe.
Plukovník Macgregor reagoval zatím na první zprávu z Německa v době, kdy ještě nebylo známo rozhodnutí o dodávce amerických tanků.
Podle amerického vysloužilého plukovníka Douglase Macgregora posílat těch pár tanků na Ukrajinu nemá smysl. Podle něj 14 tanků Challenger nebo 14 tanků Leopard nebo 14 tanků Abrams nic nezmění.
„Nejprve je musíte přesunout na vzdálenost mnoha stovek kilometrů. Jakmile dorazí, je třeba je udržovat, potřebujete náhradní díly a tanky je třeba opravit v Polsku nebo Německu. To není správné,“ řekl Macgregor v rozhovoru s norským politologem Glennem Diesenem.
Sám si myslí, že lidé ve Washingtonu došli k závěru, že Ukrajina válku prohraje. „Navenek tvrdí, že budeme dál bojovat do posledního Ukrajince, a že musíme poslat vše, co můžeme, jinak krvežíznivé a zlé Rusko převálcuje zbytek Evropy, což je samozřejmě nesmysl,“ říká Macgregor .

„Zároveň chce Washington z této investice, zástupné války na Ukrajině, vytěžit maximum. Dělá se to tím, že se prodlužuje konflikt,“ zdůraznil plukovník. „ Výsledek: více vysídlených lidí, více zničených životů, více mrtvých, více zraněných a z Ukrajiny pravděpodobně zbyde jen málo.“
A ještě jeden efekt nebyl zmíněn: zbrojní korporace budou vykazovat rekordní zisky….
K dodávání tanků na Ukrajinu se však vyjádřil i Donald Trump, který by podle posledních průzkumů v případě finále Biden – Trump volby jasně vyhrál. Tyto preference možná ovlivnila i skutečnost, že nyní již většina Američanů dodávky zbraní na Ukrajinu nepodporuje.
Donald Trump varuje, že ukrajinský konflikt by se mohl brzy vyvinout v jadernou válku, protože západní mocnosti nyní pokračují v eskalaci situace.

Německo potvrdilo, že posílá 14 tanků Leopard 2 na Ukrajinu a také dalo zelenou podobným dodávkám z jiných zemí.
Americký prezident Joe Biden také oznámil, že Washington plánuje darovat Kyjevu 31 tanků Abrams.
Bidenův předchůdce Donald Trump je nyní hluboce znepokojen eskalací a odmítáním západních mocností hledat mírové řešení války.
„Nejprve přijdou tanky, pak jaderné zbraně. Ukončete tuto šílenou válku TEĎ. Tak snadné!“ napsal Trump ve čtvrtek na své sociální síti Truth Social.
Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov na čtvrtečním tiskovém brífinku řekl, že Kreml bere na vědomí, že USA a další západní země se stále více přímo zapojují do ukrajinské války.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Tanky zaslané na Ukrajinu: Vyjádření plukovníka Douglase Macgregora a Donalda Trumpa (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden