Černý pátek v Čechách a regenerace Afrikou
RSS

Černý pátek v Čechách a regenerace Afrikou

LIBOR ČÍHAL
Kde jsou kořeny velké české politické (a dnes i ekonomické) mizérie, která dnes vrcholí prezidentskou fraškou, kterou média a deep state zmanipulovaly do hrůzných obrysů totalitní paranoia. Možná v servilním charakteru národa, který jak mnozí říkali, leží v jádru naší národní podstaty, mj. to v trochu brutálnější podobě tvrdil i Albert Einstein. Nic pod sluncem se neděje bez příčiny, ovšem kde spočívají české příčiny, to nikdo neví. Současná epocha je degenerovanějším klonem Výmarské republiky, sice bez vitality, ale silná paralela tam je. Taky tenkrát vládl neproduktivní burzovní kapitalismus, Berlín byl sexuálním rájem pro nejbizarnější perverze, v kultuře dogmaticky kraloval marxismus, zkorumpované a nekompetentní politické strany byly tak vadné, že prostému Němci připadal Adolf Hitler jako vysvobození ze světa hrozné politiky a ekonomiky. Znalec na Výmarskou republiku francouzský historik Bernard Plouvier o tomto období německé historie říká, že podle dnešních historických dogmat bylo toto období důsledkem porážky pruského imperialismu v první světové válce, jako by neexistoval od poloviny 19. století americký imperialismus a imperialismus evropských mocností, které byly stejně tak agresívní a brutální. Podle historika naše doba má v genech epochu 1914-45 víc než si myslí: unifikace politiky a kultury pod americkým diktátem, ekonomickou globalizaci a nejzrůdnější důsledek – unifikované myšlení, které degeneruje samotnou podstatu člověka. A americký imperialismus v podivuhodné genesi ovládl celý svět. Historik v hovoru o své knize „Berlín“ rezumuje, že nikdy bychom neměli vynášet soudy a odsudky, aniž bychom se seznámili se všemi komponentami problému, aniž by měly právo se vyjádřit všechny strany, měli bychom zohlednit jen fakta a ignorovat válečnou propagandu. To je dobrou radou pro svět s aspoň minimálními znaky normality, která v některých evropských zemích stále existuje, ovšem ne v Česku, které se za posledních dvacet let proměnilo v totalitní antinormálno. Kdo je dnes v Česku abonentem novin s ruskou propagandou? Abonenty natovské propagandy jsme povinně všichni a ve školách je to povinná vzdělávací vakcína.
Jiný uznávaný odborník politických věd Yoram Hazony došel v „The Virtue of Nationalism“ k podobnému závěru, vládnutí může být vadné nebo nebezpečné, není-li předcházeno pozorným studiem kauzalit politického řádu, cokoliv se bere bez argumentů a považuje se za sebeevidentní, vede do zkázy. Hazony považoval za zkázu destrukci státu, ale o to přece dnes vládnoucí kastě natovského servisu jde. Podle Hazonyho by se politická věda měla trénovat studiem kohezivních sil nezávislých států, mainstreamová věda se trénuje na totalitní kohezi společnosti a zde odpověď dávno znal i stalinismus. Unifikovat myšlení nebo lépe řečeno zakázat myšlení a americký imperialismus na planetě zvítězil, naštěstí Arabové a černí v Africe odmítnou americkou unifikaci. Vždy bylo málo pochopitelné tvrzení školních učebnic dějepisu, že Homo sapiens se narodil v Africe, jiné oblasti světa by byly přece logičtější. Politické trendy dnešního západního světa to vysvětlují, minulá verze amerického imperialismu v minulosti zničila až na Afriku lidský rod, a člověk se Afrikou regeneroval.
V Čechách velká většina lidí žije z pověr, které jsou silnější než religiózní fanatismus, většina se domnívá, že jsme svobodní a nezávislí. Bezprostřední kauzalita české politické bídy, jejímž vrcholem jsou dnešní prezidentské volby a televizní propaganda kolem nich, má kořeny v převratu 1989, domnívali jsme se, že jednoduchý havlismus jednoduchého patriarchy společnost odněkud vyvede. Národ víc než o čem jiném, měl sen konzumní rajské zahrady Západu. Za dokázaný fakt jsme brali fikci o lehce dostupném západním konzumu a vysoké morálce jeho administrátorů, tato fikce se dnes zhmotnila v devastovaném a rozkládajícím se státě a v okovech stokrát silnějších než byly komunistické a kterých se možná už nikdy nezbavíme. Bez reptání akceptujeme fakt konce konzumní epochy i vizi hrozivé války. The post Černý pátek v Čechách a regenerace Afrikou first appeared on .


Nejčtenější za týden