Austrálie a USA se snaží zabránit paktu Šalamounových ostrovů a Číny
RSS

Austrálie a USA se snaží zabránit paktu Šalamounových ostrovů a Číny

USA chtějí ovládat celý svět. A ten, kdo se nepostaví do role poslušného lokajíčka, pak dřív či později pozná, jaké to je stavět se do role nepřítele USA. Nejste-li totiž oddaným poklonkovačem, pak jste nepřítelem. Pro USA (resp. Deep state) nic mezi tím neexistuje. Můžete tak dřív či později pocítit například jak vypadá „dovoz demokracie“ made in USA, resp. NATO. Čeká něco podobného i Šalamounovy ostrovy, které si našly partnera na „špatné“ straně?
Všude na světě se USA vměšují do politiky rádoby suverénních zemí. Určovat směřování politiky, vyhrožovat a chtít vládnout! Poslední obětí expanzivní politiky USA jsou již několik dní Šalamounovy ostrovy, rozsáhlé souostroví, ale s pouhými 700 000 obyvateli, 1600 kilometrů od Austrálie – a od USA jen 10 000 kilometrů.

Šalamounovy ostrovy minulý týden oznámily bezpečnostní pakt s Pekingem. Nový Zéland, Austrálie a USA byly okamžitě vyděšeny. Delegace z uvedených zemí ihned vyrazily na souostroví a chtěly podpisu zabránit, ale Šalamounovy ostrovy a Číňané už pakt podepsali.

USA a Austrálie okamžitě nakreslily červenou čáru u Šalamounových ostrovů. Dohoda by údajně mohla „destabilizovat“ celý jižní Pacifik a vytvořit „znepokojivý precedens pro celý tichomořský region“. Běda Číně, pokud si tam otevře vojenskou základnu, pak by údajně „Spojené státy měly značné obavy a podle toho by reagovaly“. Jak asi?
Celá věc je samozřejmě zajímavá v souvislosti s Ukrajinou, která si dle jeho názoru může vstoupit do NATO, pokud o to stojí. V únoru  Biden oznámil celému světu:
„Národy mají právo na svrchovanost a územní celistvost. Mají svobodu nastavit si svůj vlastní směr a vybrat si, s kým se spojí.“
Samozřejmě, že to platí pro NATO proti Rusku, ale běda, když trpasličí stát daleko v Pacifiku si toto právo také nárokuje. A nyní, ke zmatku všech, japonský náměstek ministra zahraničí dorazil na Šalamounovy ostrovy, kde hodlá jednat tři dny. V každém případě se zdá, že bitva o jižní Pacifik nabrala na obrátkách, čínským válečným lodím by již mělo být umožněno doplňovat palivo na Šalamounových ostrovech.
Zde vidíme další příklad pokrytecké politiky USA, jimž připadá normální stavět své základny třeba jen pár stovek (ne-li desítek) kilometrů od „nepřátelských“ hranic, zato 10 tisíc kilometrů od USA je cizí – „nepřátelská“ – základna nepřijatelná….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden