Turecko varuje před cestováním do „rasistických a islamofobních“ Spojených států a Evropy
RSS

Turecko varuje před cestováním do „rasistických a islamofobních“ Spojených států a Evropy

Jak již víte, tak poté, co byl spálen či roztrhán korán v Dánsku, Švédsku a Nizozemsku, došlo k mohutným demonstracím po celém islámském světě, ale zejména v Turecku.
Právě Turci přísahali, že budou útočit na Evropany, takže do této země by letos jel na dovolenou pouze dobrodruh. Nakonec, proč Turecku nechávat vydělávat na turismu, když země dává jasně najevo, že si Evropany na svém území nepřeje?
Nicméně varování jde i naopak: Erdogan varoval Turky, aby nejezdili do Evropy. Toto varování je ovšem namířeno na muslimy jako takové, takže nakonec by bylo jen dobré, kdyby se jím muslimové konečně začali řídit…
Podle tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdoğana a jeho  vlády existuje ve Spojených státech a Evropě riziko „verbálních a fyzických útoků proti cizincům a rasistických činů.“
Turecké ministerstvo zahraničí nepravdivě tvrdí, že došlo k nárůstu „protiislámských, xenofobních a rasistických činů.“ V Evropě je tomu přitom právě naopak, roste počet napadení původních obyvatel ze strany muslimských obohacovačů.
Pokřik „Allahu akbar!“ se stal v Evropě povelem: „K zemi!“ nebo: „Utíkej co můžeš!“
V Turecku vyzývají obyvatele, kteří přesto plánují cestovat do evropských zemí, aby se vyhýbali místům demonstrací.
Varování Erdoğana a jeho islámské vlády přichází poté, co Spojené státy a mnohé evropské země doporučily svým občanům, aby se neúčastnili  masových akcí a vyhýbali se turistickým hotspotům v Turecku.
Západní vlády se obávají, že teroristé v zemi, kteří poslední týden pochodovali v ulicích a vyzývali ke smrti lidí ze Západu, budou provádět „odvetné útoky“.
Erdoğan byl nedávno pobouřen rozhodnutím Švédska nevyhovět tureckým požadavkům na zavedení zákonů šaría o rouhání vůči svému obyvatelstvu.
Zde jen připomínám, že zákon o rouhání již v některých evropských zemích skutečně platí. Jako první byl zaveden již asi před 10 lety v Německu a později – za Babišovy vlády v roce 2018 – byl implementován i do našich zákonů .
Jde o zákon o předsudečné nenávisti, na jehož základě byly jen u nás podmínečně odsouzeny stovky „islamofobů,“ kteří napsali něco proti muslimům na sociálních sítích. Předpokládám, že se nejspíš jednalo zejména o iniciativu nechvalně známého Al Hamajdy.
V Německu, kde tento zákon platí o něco déle, jdou odsouzení do tisíců, přičemž nedávno byl jistý odpůrce islamizace Německa odsouzen dokonce k nepodmíněnému trestu . Zákon tedy skutečně v Evropě v mnoha zemích platí, nicméně konkrétně ve Švédsku ne.
Islámský diktátor chtěl, aby vláda zabránila dánsko-švédskému politikovi Rasmusu Paludanovi pálit výtisky Koránu před tureckými velvyslanectvími ve Stockholmu a Kodani. Turecko také chtělo, aby byl Paludan potrestán spolu s Kurdy, kteří spálili jeho podobizny během protestů ve Švédsku.
Výzvy k potlačení projevu v důsledku  pálení Koránu jsou součástí pokračující iniciativy Organizace islámské spolupráce (OIC) k zavedení zákonů o rouhání po celém světě. Organizace je zatím velmi úspěšná, protože zákony již byly implementovány i v mnoha nemuslimských zemích.
Od pálení Koránu, ke kterému došlo minulý víkend ve Švédsku a  minulý pátek v Dánsku , jsou muslimové po celém světě rozzuřeni.
První cestovní doporučení tureckého ministerstva zahraničí varovalo před „nebezpečnou úrovní náboženské nesnášenlivosti a nenávisti v Evropě.“
V samostatném prohlášení se uvádí, že „v poslední době došlo po celých Spojených státech k verbálním a fyzickým útokům proti cizincům a rasistickým činům.“
V souvislosti s pálením koránu Erdogan také prohlásil, že trvale blokuje možnost vstupu Švédska i Finska do NATO. To je pro mnoho tamních občanů spíš potěšitelná zpráva, neboť mírně nadpoloviční většina lidí v obou zemích vstup do útočného paktu nepodporuje.
Turecko a Maďarsko jsou jedinými členy, kteří tyto dvě žádosti neratifikovali hlasováním v parlamentu. Očekává se však, že maďarský zákonodárný sbor schválí obě nabídky příští měsíc.
Turecký prezident však může svoji rétoriku zmírnit již za pár měsíců, v současné době jde totiž zejména o jeho předvolební kampaň.
Volby proběhnou 14. května a Erdogan naléhavě potřebuje hlasy všech zastánců přeměny Turecka v klasický islámský chalífát pod právem šaría.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Turecko varuje před cestováním do „rasistických a islamofobních“ Spojených států a Evropy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden