Trump: Válku na Ukrajině mohu ukončit za 24 hodin (video)
RSS

Trump: Válku na Ukrajině mohu ukončit za 24 hodin (video)

V současné době v USA již víceméně probíhá předvolební kampaň, i když samotné volby hlavy státu čekají zemi až za rok. V souvislosti s tím pořádá Donald Trump setkání s voliči po celé zemi, přičemž všechny průzkumy prozatím hovoří pro jeho vítězství.
V kampani se vyjadřuje k mnoha aktuálním otázkám, včetně řešení konfliktu na Ukrajině. Jak zjistilo již několik průzkumů, tak většina Američanů – v rozporu s jednáním vlády – dodávky zbraní a peněz na Ukrajinu nepodporuje. I to by mohl být důvod proč se nyní přelily sympatie voličů právě k Trumpovi.
Během předvolebního shromáždění v New Hampshire tento víkend Donald Trump slíbil, že by mohl ukončit válku mezi Ruskem a Ukrajinou během jediného dne.
Trump, který opět kandiduje na prezidenta, také uvedl, že existuje „nulové riziko,“ že by současná válka vůbec vypukla, pokud by zůstal prezidentem Spojených států.
„Držel jsem nás mimo válku. A jak už jsem řekl, s Ruskem by se to nikdy nestalo. Putin by nikdy, nikdy nevstoupil na Ukrajinu. A dokonce i teď bych byl schopen vše vyřešit  za 24 hodin,“ pokračoval bývalý prezident.
Donald Trump se na rozdíl od jiných amerických prezidentů profiloval jako politik, který chce světové konflikty spíše řešit než začínat. Byl také zatím jediným americkým prezidentem, který nezačal válku.
Minulý týden varoval, že ukrajinský konflikt by se mohl brzy vyvinout v jadernou válku, protože západní mocnosti nyní pokračují v eskalaci situace posíláním tanků do Kyjeva.
„Nejprve přijdou tanky, pak jaderné zbraně. Ukončete tuto šílenou válku TEĎ. Tak snadné!“ napsal Trump ve čtvrtek na své sociální síti Truth Social.

Trump: Putin would have never gone in. Even now, I could solve that in 24 hours pic.twitter.com/6g2HL85Fbx
— Acyn (@Acyn) January 28, 2023

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Trump: Válku na Ukrajině mohu ukončit za 24 hodin (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden