Další virus, další masky! Newyorčané je mají opět nosit
RSS

Další virus, další masky! Newyorčané je mají opět nosit

Místní pacient byl pozitivně testován na stejný druh viru jako opičí neštovice; CDC vydalo varování a WHO svolala mimořádné zasedání poté, co USA prověřily šest případů, zatímco Evropa jich potvrdila 100. (Foto: Flickr)







Newyorský pacient byl pozitivně testován na stejný druh viru, jako jsou opičí neštovice, což vyvolalo výzvy ministerstva zdravotnictví, aby obyvatelé nosili v uzavřených prostorách roušky – právě v době, kdy se Newyorčané po COVID-19 konečně vrátili k normálnímu životu bez roušek.




Stačil jeden případ a USA nakoupily miliony vakcín proti opičím neštovicím
CDC stále čeká na potvrzení, že se jedná o opičí neštovice, poté co byl pacient pozitivně testován na ortopoxvirus – rod virů, do kterého patří pravé neštovice, kravské neštovice, koňské neštovice, velbloudí neštovice a opičí neštovice.



Podle městských úřadů byl druhý možný pacient s opičími neštovicemi testován na tento virus negativně.




V březnu 2021 proběhla simulace globální pandemie kmenu opičích neštovic
Ministerstvo zdravotnictví vyzývá obyvatele New Yorku, aby nosili obličejové roušky na ochranu před novým virem, který se objevil, stejně jako před virem COVID-19 a chřipkou. Opičí neštovice se šíří především fyzickým kontaktem, ale mohou se přenášet i kapénkami v dýchacích cestách.



CDC mezitím v pátek vydalo varování, ve kterém vyzývá lékaře a zdravotnická oddělení, aby byli „ostražití“ vůči případům opičích neštovic v souvislosti s jejich zvýšeným celosvětovým šířením.




Nedávno Gates varoval před neštovicemi a nyní se po světě objevují první případy
Světová zdravotnická organizace (WHO) uspořádala v pátek mimořádné zasedání, aby projednala nedávné „bezprecedentní“ vypuknutí nákazy poté, co bylo v Evropě potvrzeno více než 100 případů nebo podezření na ně.



V rámci epidemie, kterou Německo označilo za dosud největší v Evropě, byly případy hlášeny nejméně v devíti zemích – Belgii, Francii, Německu, Itálii, Nizozemsku, Portugalsku, Španělsku, Švédsku a Velké Británii – a také v USA, Kanadě a Austrálii.



Zdroj: dailymail.co.uk
Článek Další virus, další masky! Newyorčané je mají opět nosit se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden