Už to není konspirace. Hunter Biden se přihlásil k notebooku a chce vyšetřování
RSS

Už to není konspirace. Hunter Biden se přihlásil k notebooku a chce vyšetřování

Právník syna prezidenta Joea Bidena, Huntera, vyzval 1. února v dopise státní a federální úřady, aby prověřily podle něj pokusy blízkých spojenců bývalého prezidenta Donalda Trumpa a dalších osob „vyzbrojit“ obsah notebooku, který byl podle majitele opravny elektroniky v roce 2019 odložen v jeho obchodě v Delaware. (Foto: Twitter)







Dopisy od Hunterových právníků Biden poprvé veřejně přiznal, že se v notebooku našly právě jeho osobní údaje, a to jak on, tak jeho právní tým.



Dopisy zaslal právník Huntera Bidena Abbe Lowell generálnímu prokurátorovi státu Delaware, odboru národní bezpečnosti ministerstva spravedlnosti a daňovému úřadu (IRS).



Vyzývají k prošetření bývalého hlavního Trumpova stratéga Steva Bannona, právníka kampaně a bývalého newyorského starosty Rudyho Giulianiho, jakož i Giulianiho vlastního právníka Roberta Costella a majitele wilmingtonské opravny počítačů Johna Paula Mac Isaaca, který uvedl, že Hunter Biden v dubnu 2019 notebook v jeho obchodě odložil a nevrátil se pro něj.




Senátor Ted Cruz vyzývá FBI k zátahu na Huntera Bidena
„Píšeme jménem našeho klienta, Roberta Huntera Bidena, abychom požádali o prošetření následujících osob, u nichž existuje značný důvod se domnívat, že porušily různé federální zákony při přístupu k osobním počítačovým údajům pana Bidena, jejich kopírování, manipulaci s nimi a/nebo jejich šíření,“ uvádí se v dopise (pdf) adresovaném nejvyššímu úředníkovi ministerstva spravedlnosti pro národní bezpečnost Matthewovi Olsenovi.



V dopise se dále uvádí, že Mac Isaac „nezákonně přistupoval k osobním údajům Huntera Bidena“ a jejich obsah šířil „politickým nepřátelům otce pana Bidena bez souhlasu pana Bidena“ , včetně deníku New York Post.



Dodává, že ke konci prezidentské volební kampaně v roce 2020 se Mac Isaac „rozhodl spolupracovat s osobním právníkem prezidenta Donalda Trumpa, aby osobní počítačové údaje pana Bidena vyzbrojil proti jeho otci Josephu R. Bidenovi tím, že nezákonně způsobil poskytnutí osobních údajů pana Bidena deníku New York Post“.



Data byla „nezákonně zpřístupněna a zmanipulována“



„Tento nepovedený špinavý politický trik přímo vedl k odhalení, zneužití a manipulaci se soukromými a osobními údaji pana Bidena. Úmyslné, bezohledné a pravděpodobně protiprávní jednání pana Mac Isaaca umožnilo, aby stovky gigabajtů osobních údajů pana Bidena bez jakéhokoli uvážení kolovaly po internetu. Politici a zpravodajská média využili tato nezákonně zpřístupněná, zkopírovaná, šířená a zmanipulovaná data ke zkreslení pravdy a poškození pana Bidena.“




Omyl feťáků: Hunter si nepronajímal dům od Joea za 50 tisíc dolarů měsíčně
V dopise se uvádí možné porušení celé řady zákonů zakazujících neoprávněný přístup k počítači nebo uložené elektronické komunikaci, jakož i převoz ukradených dat přes hranice státu a zveřejnění omezených osobních údajů s úmyslem zastrašovat nebo vyhrožovat.



V dopise se rovněž uvádí, že Mac Isaac údajně „sdílel kopii pevného disku s Rudym Giulianim, a to na základě tipu od pana Mac Isaaca jednomu z asistentů pana Giulianiho“.



„Pan Giuliani pak kopii rozeslal Stevu Bannonovi (28. září 2020 pan Bannon prohlásil, že kopii má),“ uvedli právníci. „Kromě toho pan Giuliani ve spolupráci se svým přítelem a bývalým šéfem newyorské policie Bernardem Kerikem předal kopii pevného disku Garrettu Zieglerovi, bývalému asistentovi úředníka Trumpova Bílého domu Petera Navarra. Dne 11. října 2020 poskytl pan Giuliani kopii počítačových dat pana Bidena deníku New York Post.“



„Pan Biden nedal souhlas k tomu, aby pánové Mac Isaac, Giuliani nebo Costello poskytli jeho počítačové údaje třetím stranám, včetně New York Post,“ napsali právníci.




Musk právě odhalil: Jak Twitter ututlával příběh o Hunterově notebooku
New York Post zveřejnil příběh o Bidenově notebooku v týdnech před volbami v roce 2020. Publikace tehdy uvedla, že notebook údajně zabavila FBI a kopii souborů předal Mac Isaac právníkovi Rudyho Giulianiho Robertu Costellovi.



Tato zpráva byla rychle potlačena na různých sociálních sítích, včetně Twitteru a Facebooku, a mnoho médií se ji snažilo zahrát do autu jako ruskou dezinformaci, která měla poškodit prezidentskou kampaň Joea Bidena.



Mac Isaac pro New York Post poznamenal, že dopis byl doručen v době, kdy se republikáni ve Sněmovně reprezentantů chystají zahájit vyšetřování Huntera Bidena.



„Myslím, že vzhledem k tomu, že Kongres začne vyšetřování příští týden, je to zastrašovací taktika,“ řekl Mac Isaac . „Flaška je nejtěžší, když jste nad cílem!“




Hunter Biden opravář notebooků odhalil „mrazivé“ varování od agenta FBI
‚Tyto skutečnosti a okolnosti si zaslouží další vyšetřování‘



Costello, když byl požádán, aby se vyjádřil jménem svým a Giulianiho, uvedl, že dopis je „lehkovážným právním dokumentem“ , který „zavání zoufalstvím, protože vědí, že pro Bideny se blíží soudný den“.



„ Domníváme se, že tyto skutečnosti a okolnosti si zaslouží další vyšetřování, zda jednáním pánů Mac Isaaca, Costella, Giulianiho, Bannona, Zieglera, Maxeyho a Apelbauma nedošlo k porušení federálních zákonů,“ uzavřel Lowell dopis.



Dopis nutně neznamená, že federální prokurátoři nebo orgány činné v trestním řízení zahájí vyšetřování těchto tvrzení nebo podniknou jakékoli jiné kroky.



Hunter Biden v současné době čelí nejméně dva roky probíhajícímu federálnímu trestnímu vyšetřování svých daňových záležitostí.




Otevření notebooku Huntera Bidena by mohlo odhalit průmysl obchodování s vlivem
V samostatném dopise advokáti Huntera Bidena rovněž požádali moderátora Fox News Tuckera Carlsona, aby okamžitě odvolal a omluvil se za podle nich „nepravdivá a hanlivá tvrzení“ , která pronesl v reportáži prezentované ve vysílání.



Příběh se podle právníků mladšího Bidena týkal toho, že Hunter „platil ‚nájem‘ svému otci, prezidentu Josephu Bidenovi, v rámci toho, co pan Carlson naznačoval, že se v podstatě jednalo o praní špinavých peněz za účelem financování životního stylu prezidenta Bidena před jeho zvolením prezidentem poté, co legitimně porazil Donalda Trumpa, a narážel na to, že pan Biden měl neoprávněný přístup k tajným dokumentům kvůli své přítomnosti v domě prezidenta Bidena“.



„Tato tvrzení jsou nepravdivá a nemají žádnou faktickou oporu,“ uvedli právníci.



Deník Epoch Times se obrátil na právníka zastupujícího Bannona a zástupce Fox News s žádostí o komentář.



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Už to není konspirace. Hunter Biden se přihlásil k notebooku a chce vyšetřování se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden