Německý řetězec, který hojně působí také u nás, chce postupně utlumit prodej masa a přejít na bezmasou stravu
RSS

Německý řetězec, který hojně působí také u nás, chce postupně utlumit prodej masa a přejít na bezmasou stravu

Na úvod chci upozornit, že zatím není zcela jasné, zda tyto plány platí jen pro domovské Německo nebo ve všech zemích, kde se nachází pobočky tohoto řetězce. Nicméně lze předpokládat, že minimálně na území EU k této agendě dřív či později přistoupí.
Lidl se svým aktivismem nikdy netajil a jakákoli politická agenda mu vždy byla blízká. V dobách prosazování rasistického spolku BLM využíval na svých letácích masivně v celé Evropě černých modelů, přičemž největší skandál nastal v době, kdy v inzerci řeckého týdne vymazal na letáku kříže z kostelů. Ovšem při arabském týdnu půlměsíc u mešity rozhodně nechyběl.
Dalo se tedy očekávat, že otevřeně „woke“ společnost bude neméně náruživě podporovat i klimatickou agendu, ke které nedílně patří i postupné ukončení konzumace masa a přechod na veganství, hmyz či maso umělé.
Již nyní tak řetězec oznamuje, že bude postupně ukončovat prodej masa, ale zda v souladu s tím začne na pultech jeho obchodů přibývat i zboží s příměsí hmyzu, zatím není jasné. Ovšem pro jistotu vám doporučuji velmi pečlivě číst složení každého výrobku…
Německá diskontní skupina Lidl chce přejít na zelený sortiment co nejdřív: maso a další živočišné produkty budou od nynějška postupně nahrazovány rostlinnými produkty v sortimentu, oznámil hlavní nákupčí řetězce. Tvrdí, že „neexistuje žádná alternativa,“ protože existuje pouze jedna planeta.
Naštěstí je dnes obchodů dostatek, zákazníci tak mají možnost začít prostě nakupovat jinde.
„Člověk se musí živit takovým způsobem, aby byly brány v úvahu naše planetární limity a aby zdroje Země stačily pro deset miliard lidí,“ řekl hlavní nákupčí řetězce Lidl Christoph Graf listu „Lebensmittelzeitung“. Spotřeba masa proto musí výrazně klesnout.
Do roku 2025 je cílem obrátit sortiment naruby a živočišné výrobky budou do té doby ze sortimentu stále více odstraňovány. Není jasné, zda a kolik živočišných produktů bude nakonec ještě k dispozici. Aby si spotřebitelé postupně zvykli, zahajují se další tematické týdny se zaměřením na rostlinné produkty. Graf konkrétně inzeroval výrobky z náhražky masa.
Zřejmě v mylné představě, že celá mladá generace, v níž vidí cílovou skupinu, patří do klimatické sekty, fabuloval: „Myslím, že mladší generace je šťastná, že se tématu věnujeme.“ Graf by si přál, aby konkurence následovala příkladu Lidlu.
Celá věc by měla být chápána jako „motivace“ zákazníků. Není pochyb o tom, že diskont nemá nárok na to, aby zákazníky vzdělával – a proto není dobře přijímán. Přestože maso z diskontů typu Lidl stejně není u příznivců masa příliš oblíbené, občané na podobná převýchovná opatření reagují alergicky. Mnozí na sociálních sítích uvádějí, že se odteď chtějí řetězci vyhýbat.
Mnozí vidí zelený povyk Lidlu jako marketingový trik zrozený z nutnosti. Ceny masa za poslední rok výrazně vzrostly. Vzhledem k tomu, že v rámci zelené agendy mají být také drasticky sníženy stavy zvířat, ceny budou v budoucnu nadále explodovat.
Maso si tak bude moci dovolit stále méně lidí – živočišné produkty, jako je maso, mléko, mléčné výrobky a vejce, se proto pravděpodobně budou v důsledku toho kupovat méně.
Ať je to jak chce, řetězec již opakovaně ukázal, že velmi snadno naskakuje na politickou propagandu. Již jen to je důvod pro bojkot. Ostatně, od oné aféry s vymazanými kříži a otevřeně prezentovaným půlměsícem jsem již do žádného obchodu těchto řetězců nevstoupila.
Jenže většině lidí je to jedno a podobná politická angažovanost je neodradí i tehdy, kdy s ní nesouhlasí. Pak řetězci nic nebrání v tom, aby v otevřené podpoře Agendy 2030 pokračoval i nadále…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 3 ] Článek Německý řetězec, který hojně působí také u nás, chce postupně utlumit prodej masa a přejít na bezmasou stravu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden