Berlínský pohřební ústav: „Máme o 50–100 procent více práce než v předchozích letech“
RSS

Berlínský pohřební ústav: „Máme o 50–100 procent více práce než v předchozích letech“

Německo vykazuje i v samotných statistikách jednu z největších nadúmrtností v Evropě. Úmrtnost ve srovnatelné výši zde nebyla od konce 2. světové války, přesto se o problémech mlčí. Pak by totiž bylo nutné zodpovědět na otázku: „Co stojí za tak velkou úmrtností?“
A nejsou to pouze oficiální statistiky, co jasně poukazuje na nadměrnou úmrtnost nejen v Německu, ale i v několika dalších evropských zemích. Ozývají se i ti, kdo pracují v oborech, kde je nyní v souvislosti s vyšší úmrtností i více práce. Jako třeba v pohřebním ústavu…
Gerald Ramm působí v oboru více než tři desetiletí. V rozhovoru pro  Langemann TV  vypráví o bezprecedentním počtu úmrtí. O tom, že některé existující nemoci se po očkování proti Covidu rychle zintenzivnily. Úmrtnost se už rok a půl masivně zvyšuje, což je názor, který potvrzují i ​​jeho kolegové.
V současnosti jsou postiženi především lidé mezi čtyřiceti a šedesáti lety – častou příčinou jsou záněty srdečního svalu, mrtvice a náhlá smrt.  Přidejte k tomu přetížení úřadů a problémy s doručováním rakví, takže chladírny jsou plné a mrtví se doslova hromadí.
Je zřejmé, že pohřebáci patří do skupiny lidí, kteří jasně vnímají, že informace o rekordní úmrtnosti jsou systémem stále pokud možno ignorovány. Od začátku takzvaného očkování proti Covid-19 se ozývali a informovali o jeho zničujících účincích. Například Brit Wesley   potvrdil, že lidé zemřeli na očkování.
Pokud v důsledku pandemie nedošlo ke zvýšené úmrtnosti, majitel pohřebního ústavu v Německu pozoroval většinu úmrtí po přeočkování. Zaznamenal také výrazný pokles věku při úmrtí. Jeho závěr je stejně jasný jako závěr jeho kolegů z Velké Británie: Očkování proti Covid-19 je nebezpečné a stojí životy.
Novinář  Markus Langemann požádal dva berlínské hrobníky, aby promluvili – jeden podrobně, druhý měl jen potvrdit, zda má jeho kolega pravdu nebo ne. Pokud umíte německy, můžete si rozhovor s Geraldem Rammem a jeho kolegou Jörgem Rintischem poslechnout ve videu pod článkem (bez záruky, že Youtube video nesmaže).
Níže je rozhovor doslovně reprodukován:
Novinář: Pane Ramme, existuje celá řada statistických údajů, které lze nalézt ve veřejné sféře. Jde o statistická data na téma úmrtnosti v Německu, takzvanou nadúmrtnost, která ukazuje, že pravděpodobně umírá více lidí, než statisticky v letech předtím. Záměrně to říkám velmi opatrně. Napadlo mě, že se vás znovu zeptám – jak aktuálně hodnotíte situaci?
Takže určitě existuje nějaká nadúmrtnost. Kolik procent to je a tak, to bude muset říct statistika, až bude rok za námi a ten poslední bude také řádně vyhodnocen, myslím. Ale nám pohřebákům je opravdu jasné, že toho máme mnohem víc, protože je velká úmrtnost na denním pořádku – už jsem to oznámil dříve… 
Řekl bych, že máme o 50 až 100 procent více práce než v minulých letech. A problém je v tom, že nyní umírají lidé, kteří ani nedosáhli normálního věku k smrti  .
Dochází k takovým úletům, že mladí lidé umírají na srdeční selhání tam, kde by vás to nenapadlo. Týká se to mladých lidí, u nichž žádná srdeční choroba nebyla dosud diagnostikována. Ale počet lidí, kteří se loučí se světem ve věku mezi čtyřiceti a šedesáti, je obrovský . 
Ano, a jsem zde ve velmi úzkém kontaktu se svými kolegy z jiných pohřebních ústavů – za poslední dva roky Covidu jsme se tak jako tak všichni spřátelili, i když jsme bývali konkurenti, protože spolu prostě mluvíme o… ano, o problému. A musím říct, že lidé, kteří ještě neměli zemřít, nyní jednoduše odcházejí do posmrtného života.
Díváme se na úmrtní listy, jaké jsou příčiny. A je to stále stejná písnička.  Náhlá smrt , to je to, co často diagnostikují lékaři, kteří si s tím nejdřív nevědí rady, a pak  myokarditida, mrtvice, nějaká krevní sraženina a podobně. Takže teď je to stále evidentnější . Každý má rodinu nebo má osobní, soukromé prostředí. 
Také poznáváme, co se s lidmi děje, ne všichni hned umírají.  No, mnoho lidí, které znám, má prostě po třetím nebo čtvrtém očkování slabost,  projevují známky demence, vykazují tyto typické příznaky zánětu srdečního svalu, brnění v prstech, píchání v oblasti srdce, štípání někde mezi dolní čelistí a malíčkem u nohy.
Cokoli, co je cítit a co údajně nemá nic společného s očkováním . Ale ty příznaky jsou stejné. Tyto příznaky se u nich objevily po třetím nebo čtvrtém očkování .
Novinář: Jak dlouho jste v tomto oboru?
Podnikám již 32 let.
Novinář: Máte něco srovnatelného co do počtu úmrtí nebo odchylky od normy – už jste něco podobného zažil?
Nikdy. Jak jsem řekl, ve statistikách se vždy najdou odlehlé hodnoty, takže mladí lidé občas prostě umřou. To se stává znovu a znovu. Ale v tomto rozsahu, který je nyní zjevný , jsme to nikdy předtím neměli  a moji kolegové z pohřebního ústavu to také potvrzují.
Novinář: A prostředí? Jak je to geograficky…?
Řeknu to takhle, jsem na východním okraji Berlína, pořád jsme v městské části S-Bahn. Erkner, Woltersdorf, Rüdersdorf, Fürstenwalde, Berlin-Köpenick, Berlin-Friedrichshain, tedy všechny tyto vnější východní obvody nebo tak něco, které také obsluhujeme tam, kde máme svou zákaznickou základnu. Všichni říkají to samé.
A občas jsem v kontaktu s  pohřebákem z Hamburku  nebo Mnichova , tam to není jiné. To je poměrně vzácný kontakt, ale v každém případě potvrzují mé tvrzení  .
Novinář: Pane Ramme, právě jste krátce zmínil, že se zdá, že existuje několik kategorií.
Ano. Jedna věc je – jak jsem řekl, že velmi mladí lidé jsou zpočátku vynecháni. Začíná to kolem 40, pak se objeví problémy se srdcem a podobně  . A pak… někteří lidé se s tím dokážou vyrovnat a pak mají jen nějakou bolest srdce nebo obyčejnou myokarditidu.  Existují ale také mrtvice, které mohou být smrtelné, pokud je někdo trochu slabý na hrudi nebo co. 
U starších lidí vidím, že když se nechají očkovat, mají nějaký typ demence, která rychle postupuje. Musím říct, že často mluvím s příbuznými o zemřelém a jeho předchozím klinickém obrazu, že ano. Proto tato informace . A ta absolutní slabost se u nich objevuje i proto, že ty nemoci, které byly přítomné, se během chvilky zesílily nebo propukly znovu, ano, nějaká rakovina .
A pak u lidí nad 75 let se také objevuje rychle nastupující demence – během několika měsíců.  Mám známého v mém věku, 57 let, který byl v červenci očkován a nyní potřebuje ošetřovatelskou péči,  musí být přebalován a krmen. Ano. Takže to jsou věci, které jsou tak strašidelné. Ano, a jak jsem řekl, lze to pak udělat velmi rychle.
Teď to máme zase my, pohřebáci, zase máme ty obrazy s rakvemi naskládanými až ke stropu. Chladírny jsou plné . Jsou  problémy s  dodávkami rakví , protože teď, zvláště teď v těchto týdnech a měsících.
Získání povolení k pohřbu nám trvá dny a týdny. To znamená, že mrtví se hromadí, protože berlínské úřady nedrží krok a protože důvodem je nyní to, že mnoho úředníků je nemocných. Mnozí mají rýmu, chybí nebo něco jiného. Nyní by se mohly objevit stejné obrázky jako před třemi lety v Bergamu.
Novinář: To je drastický obrázek, který teď kreslíš. Je to opravdu tak – mrtví se hromadí?
Ano.  Ano, myslím to vážně . Bylo to teď přes Vánoce a Silvestra, když se nepracovalo, když byli zase všichni na prázdninách a stavěly se překlenovací dny a podobně, že nedělali jsme žádný pokrok a stále jsme tam měli zesnulé lidi, kteří zemřeli před Vánoci. Úřady ve východních částech města však nestíhají, protože pomalu vydávají civilní úmrtní listy.
Novinář: Můžete zúžit období, od kterého začal nárůst úmrtnosti?
Takže to řeknu takhle.  Všimli jsme si toho asi před rokem a půl . Samozřejmě byla na začátku i úmrtí, když se začalo s očkováním, jaká jsme zatím neviděli. Pro nás to byla jen náhoda. Stává se to.
Ale teď v posledním roce, řekl bych, že v minulém roce a když opravdu věnujete větší pozornost tomu, co se vlastně dělo před tím, jak jsem řekl, jsme z toho trochu zmatení. Faktem ale je, že … je to patrné už asi rok a půl. Úmrtnost se rapidně zvyšuje zhruba rok a půl  .
Novinář: Pane Ramme, mnohokrát vám děkuji za krátkou situační zprávu.
Prosím. Brzy na slyšenou. Sbohem.
Novinář: A protože je vždy dobré znovu zkontrolovat zdroje, požádal jsem místního pohřebáka o rozhovor. Ten muž se jmenuje Jörg Rintisch a zde je krátký rozhovor s tímto pohřebákem. Pane Rintischi, ve vašem oboru jsou i jiné zdroje, které říkají, že úmrtnost je nápadná, zejména mezi středními věkovými skupinami, tedy mezi čtyřicátníky, padesátníky a šedesátníky. Můžete to potvrdit?
To mohu potvrdit na sto procent  . Takže je to pro mě velmi děsivé, ano, jste zcela zdraví a najednou máte srdeční arytmii. Z okruhu mých známých a příbuzných zemřel 46letý muž, který předtím neměl žádné zdravotní problémy. Ale byl třikrát očkovaný . A pak došlo prakticky k zánětu  srdeční chlopně , došlo k  otravě krve , kterou lékaři prakticky nedokázali dostat pod kontrolu. Poté byl jen kost a kůže a ano, pak zemřel.
Novinář: Kdybyste měl najít číslo, jak vysoký je nárůst úmrtnosti ve srovnání s jinými roky, odvážil byste se?
Je to špatné. Vždy jsou vzestupy a pády. Vždy záleží na baby boomu a baby boom letech, ale v každém případě bych řekl, že o dvacet pět, třicet procent – i víc  .
Novinář: Zažili jste někdy v dlouhé historii vaší společnosti tak výrazně zvýšenou úmrtnost?
Ne, ne. ani náhodou V žádném případě. Takže v zásadě obviňuji vládu, pana Spahna nebo pana Lauterbacha z toho, že se tam s lidmi v praxi  zacházelo jako s pokusnými králíky.
Novinář: Pane Rintischi, mnohokrát vám za to děkuji…
Chtěl jsem, jen jsem chtěl rychle říct – vlastně ve všech talk show je to, co mě rozčiluje, že žádný pohřební ústav nebyl v tuto chvíli vyzpovídán, jak by měl být.
Novinář: Děkuji za rozhovor, pane Rintischi.
OK.
Umíte-li  dobře německy, můžete si rozhovor poslechnout na videu níže:

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Berlínský pohřební ústav: „Máme o 50–100 procent více práce než v předchozích letech“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden