Turecký ministr vnitra poslal tvrdý vzkaz americkému velvyslanci
RSS

Turecký ministr vnitra poslal tvrdý vzkaz americkému velvyslanci

Turecký ministr vnitra Soylu vzkazuje americkému velvyslanci v Ankaře, ab y „dal své špinavé ruce pryč od Turecka“. (Foto: Twitter)







Wow! Turkey's Interior Minister Suleyman Soylu tells the US ambassador to get his "dirty hands" off Turkey! Looks like Turkey is getting sick and tired of these criminals too! pic.twitter.com/jmYpMGP3IH — Hassan Mafi ‏ (@thatdayin1992) February 3, 2023 Podle listu Haberturk Soylu dodal: „Každý americký velvyslanec, který přijede do Turkíe, spěchá zjistit, jak v Turecku umožnit převrat.“




Turecko varuje občany před cestami do Evropy a USA
Na adresu současného amerického velvyslance Flakea Soylu prohlásil: „Obracím se na amerického velvyslance odtud. Znám novináře, které jste přiměl psát články. Dejte své špinavé ruce pryč od Turkije. Říkám to zcela jasně.“



V dalších obviněních na adresu amerického velvyslance turecký ministr vnitra prohlásil:




„Jste děti USA!“ Tureckým parlamentem létaly předměty po výroku ministra
„Velmi dobře vím, jak byste chtěl v Turkiji vyvolat rozbroje. Odstraňte z Turkije svůj šklebící se obličej.“



„Každý americký velvyslanec si klade otázku, jak může Turkiji ublížit. Už léta je to jedno z největších neštěstí Turkije. Shromažďují ostatní velvyslance a snaží se jim radit. Totéž dělají v Evropě, protože americké ambasády řídí Evropu,“ poznamenal Soylu v reakci na nedávné varování americké ambasády svým občanům v Turkiji před nebezpečím teroristických útoků v Istanbulu.



Stalo se tak v prohlášení, které zveřejnila velvyslanectví západních zemí. Některé země vydaly samostatná prohlášení, ale opíraly se o přímé varování USA.



Zdroj: middleeastmonitor.com
Článek Turecký ministr vnitra poslal tvrdý vzkaz americkému velvyslanci se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden