285 tisíc obyvatel státu Illinois bylo v roce 2022 odpojeno od elektřiny kvůli neplacení
RSS

285 tisíc obyvatel státu Illinois bylo v roce 2022 odpojeno od elektřiny kvůli neplacení

Nová zpráva vypracovaná Centrem pro biologickou rozmanitost odhalila, že počet domácností, kterým energetické společnosti odpojily elektřinu v důsledku neschopnosti platit, v letech 2021 až 2022 prudce vzrostl. (Foto: Flickr)







Mezi státy, které tyto údaje hlásí, vede Illinois, jehož hlavní dodavatelé elektřiny od ledna do října 2022 vypnuli proud pro téměř 300 000 domácností, což je masivní nárůst oproti předchozímu roku.




Známý český ekonom uvedl, co způsobuje dramatické zdražování potravin
Podle zprávy se počet odpojení v Illinois zvýšil o 26 % oproti roku 2021 na 284 720 v prvních deseti měsících roku 2022. Drtivá většina odpojení připadla na dva největší poskytovatele elektřiny ve státě, společnosti Commonwealth Edison (ComEd) společnosti Exelon a Amaren.



Obě společnosti jsou ve vlastnictví investorů a byly kritizovány za to, že zvyšují platy manažerů a zároveň pracují na zdražení elektřiny pro zákazníky.




Šéf libanonské centrální banky oznámil, že 1. února devalvuje měnu o 90 %
Jak uvádí zpráva, společnost ComEd v říjnu 2021 zavedla zvýšení sazeb o 26 % a v listopadu 2022 získala od regulačních orgánů povolení k dalšímu zvýšení cen o 199 milionů dolarů. Po celou dobu byla zákazníkům vypínána světla kvůli neplacení.



V této době byla společnost ComEd také zapletena do korupčního skandálu, v němž byla obviněna z „použití prostředků poplatníků jako součásti úplatkářského schématu“ , aby zajistila přijetí legislativy z roku 2011, která zavedla systém „vzorcových sazeb“ . Tento systém způsobil, že zákazníci museli během posledních deseti let zaplatit stovky milionů dolarů za zvýšení sazeb, ale společnost ComEd z toho měla prospěch ve výši téměř 4,7 miliardy dolarů.




Rusko a Írán plánují stablecoin krytý zlatem, Brazílie a Argentina chtějí společnou měnu
Na počátku Covid-19 bylo v celé zemi zavedeno moratorium na přerušení dodávek elektřiny z důvodu neplacení, nicméně Illinois byl jedním ze států, které tuto politiku ukončily, jakmile to bylo možné. Do konce roku 2021 se žádné takové odpuštění nenabízelo.



„Praxe odpojování, které lze předcházet, udržuje miliony Američanů v chudobě a zužuje jim možnosti úniku,“ lituje zpráva. „Tím, že dáváme utilitním společnostem pravomoc trestat chudobu, jim dáváme licenci k jejímu udržování.“



Zdroj: thepostmillennial.com




Byl oznámen plán zemí BRICS na vytvoření nové mezinárodní rezervní měny
Článek 285 tisíc obyvatel státu Illinois bylo v roce 2022 odpojeno od elektřiny kvůli neplacení se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden