Němečtí vyšetřovatelé dospěli k závěru, že neexistují žádné důkazy, že by Rusko stálo za výbuchy plynovodů Nord Stream
RSS

Němečtí vyšetřovatelé dospěli k závěru, že neexistují žádné důkazy, že by Rusko stálo za výbuchy plynovodů Nord Stream

Vzhledem k tomu, že je právě mořská oblast, kde došlo k sabotáži plynovodů, jednou z nejstřeženějších v Evropě, bylo dávno jasné, že viník musí být velmi dobře znám.
Tedy spíše viníci, protože lze předpokládat, že se na zničení potrubí spolu se skutečnými „vládci“ EU podílela i jedna nebo více evropských zemí. Zde sice zacházím do spekulací, nicméně právě snaha vše ututlat potvrzuje, že není zájem na tom, aby byl viník veřejně znám.
Ovšem položíme-li si onu obligátní otázku – „Cui bono?“ – pak by mohly být ony spekulace, které se hojně objevovaly i v německých nemaninstreamových médiích, velmi blízko k pravdě.
Každopádně útok nemohl být proveden bez vědomí některých zemí. Předpokládám, že například Švédsko nebo Německo mají už dávno jasno, jenže jde o oddané kolonie, které jen poslušně drží hubu a krok…
Skutečně někdo věří, že pachatel není – v kontextu toho, jak k explozím došlo – znám?
Tři hlubinné exploze zničily v září 2022 plynovod Nord Stream pod Baltským mořem. Exploze, které musely být ihned zaznamenány.
Švédští seismologové oznámili, že jedna ze tří explozí způsobila otřesy o síle 2,3 stupně Richterovy stupnice intenzity, ale nejednalo se o zemětřesení. Byla to exploze – jako obrovská podmořská mina.
Výbuchy zaručily, že Německo a EU nebudou váhat, pokud jde o sankce proti ruskému dovozu energie. Oprava poškozeného potrubí potrvá měsíce a tyto opravy pravděpodobně nezačnou dříve než letos v létě.
Žádná země nepřijala odpovědnost za výbuchy, které vyřadily plynovod Nord Stream do Evropy.
Prospěch z toho má pouze jedna země. Jen jedna země na sabotáži vydělala dovozem předraženého zkapalnělého plynu do Evropy.
Od začátku bylo jasné, že explozi nezpůsobilo Rusko, jinak by o tom západní média již dávno informovala na titulních stránkách. Vědělo by se o tom od samého začátku, protože Rusko, které navíc na sabotáži jen prodělalo, by v těch místech nemohlo operovat nepozorovaně.
Ten, kdo tedy sabotáž provedl, je od začátku pravděpodobně znám, celé vyšetřování je tak vedeno jen proto, aby se mohlo „mlžit“ a postupně se zřejmě vše povede do ztracena. Švédsko navíc nesdílelo své vyšetřování, což se zdá divné, je z toho patrné, že nejspíš někoho chrání.
Německo tento týden zveřejnilo svou studii o katastrofě. Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že neexistují žádné důkazy o tom, že by za výbuchy plynovodů Nord Stream 1 a 2 stálo Rusko, což ovšem není žádná novinka:
Die Welt  napsal:
Němečtí vyšetřovatelé v současné době nemají žádné důkazy o tom, že by za výbuchy plynovodů Nord Stream 1 a 2 stálo Rusko. „To v tuto chvíli nelze dokázat, vyšetřování pokračuje,“ řekl generální prokurátor Peter Frank z „Welt am Sonntag.“
S pomocí dvou výzkumných lodí byly odebrány vzorky vody a půdy, stejně jako zbytky potrubí a místo činu bylo také komplexně zdokumentováno. „V současné době to vše forenzně vyhodnocujeme.“
Na konci září byly objeveny celkem čtyři úniky ve dvou plynovodech po explozích poblíž dánského ostrova Bornholm v Baltském moři. Švédské bezpečnostní orgány v listopadu rozhodly, že šlo o vážnou sabotáž, ale bez uvedení viníka.
Jak to vše asi dopadne? Bude se nadále mlžit a postupně se toto téma upozadí. Za rok se již nikdo ptát nebude a případ zůstane oficiálně nevyřešen.
O tom, zda a kdy budou závěry vyšetřování sděleny veřejnosti, se totiž nerozhoduje v Evropě. A tam, kde se o tom rozhoduje, nemají zájem na vyzrazení skutečných sabotérů…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Němečtí vyšetřovatelé dospěli k závěru, že neexistují žádné důkazy, že by Rusko stálo za výbuchy plynovodů Nord Stream se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden