Bennett: Putin mě na setkání v Moskvě ujistil, že Zelenského nezabije
RSS

Bennett: Putin mě na setkání v Moskvě ujistil, že Zelenského nezabije

Expremiér tvrdí, že ruský prezident rovněž souhlasil s tím, že nebude tlačit na odzbrojení Kyjeva; bývalý premiér tvrdí, že vše dělal v koordinaci s USA. (Foto: Youtube)







Bývalý premiér Naftali Bennett ve videu zveřejněném v sobotu řekl, že ho ruský prezident Vladimir Putin v prvních dnech války ujistil, že nezabije ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.



„Dal mi dva velké ústupky,“ řekl Bennett o svém setkání s Putinem 5. března 2022, kdy přiletěl do Moskvy ve snaze zprostředkovat jednání krátce poté, co Rusko zahájilo invazi.




Venislavskij: Jsme připraveni zasáhnout cíle v Rusku, včetně Moskvy
„Věděl jsem, že Zelenskij je v ohrožení, v bunkru… Zeptal jsem se (Putina): „Hodláte Zelenského zabít?“ Odpověděl: „Zelenského nezabiju,“ vzpomínal Bennett v rozhovoru, který byl zveřejněn na jeho vlastním kanálu na YouTube.



„Musím to pochopit. Dáváte mi své slovo, že Zelenského nezabijete?“ zeptal se Bennett. Bennett uvedl, že se Putina zeptal.



Ruský prezident podle Bennetta zopakoval: „Zelenského nezabiju.“




Pentagon v utajovaném briefingu: Znovuzískání Krymu Ukrajinou „nepravděpodobné“
Bennett uvedl, že ihned po tříhodinovém setkání s Putinem zavolal ukrajinskému prezidentovi a řekl mu: „Právě jsem se vrátil ze schůzky – (Putin) vás nezabije“



„[Zelenskyj] se mě zeptal: ‚Jste si jistý? Řekl jsem, že na sto procent. [Putin] se vás nechystá zabít.“



Bennett vzpomíná: „O dvě hodiny později šel Zelenskyj do své kanceláře a udělal si v kanceláři selfie, [na kterém ukrajinský prezident řekl:] ‚Nebojím se‘.“




Polský prezident: Jsem připraven postavit železnou oponu od Rusů až do oblak


Podle nepotvrzených zpráv bylo od začátku ruské invaze zmařeno několik pokusů o atentát na Zelenského. Na těchto spiknutích se údajně podíleli žoldáci z bezpečnostní společnosti Wagner Group, kterou kontroluje Putinův spojenec Jevgenij Prigožin, a také čečenské speciální jednotky.



Zdroj: timesofisrael.com
Článek Bennett: Putin mě na setkání v Moskvě ujistil, že Zelenského nezabije se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden