Prezidentská superdebata na České televizi
RSS

Prezidentská superdebata na České televizi

Finálová debata na čt s účastí pana Pavla a pana Babiše. Myslím, že bude dobré se zpětně k této události vrátit a nezapomenout na ni. Říkejme pracovně této anabázi třeba Moderátor vs Babiš kombat.

Zažil jsem toho, viděl a slyšel už opravdu hodně. Ale to, co zažívám pokaždé, když neprozřetelně zasednu k jakémukoliv materiálu z mainstreamových televizí, je čiročiré utrpení na úrovni poslouchání debaty tří pětadvacetiletých feministických slečen o mužích, sexu, nakupování, holení, kosmetice a svetrech.
Obvykle těch cca 20 minut pro mě podnětného hosta s nějakou mladou moderátorskou slepicí s notami od nadřízeného nějak přetrpím. Ale tohle se fakt nedalo, to se na mě nezlobte. Hoďte na moderátory, moderátorky, i na vedení a radu české televize síť. Jsou už zcela mimo realitu normálního chování i standardní novinařiny.
Naprosto chápu, že situace dnes nestojí, že by čt nepohodlné kandidáty nezvala, ale že tam nikdo nechce chodit.
Takže, měli jsme tady opět parodii na demokratickou a přímou volbu prezidenta. Vždy se mě dost lidí ptá, koho bych volil nebo aspoň doporučil. Zpravidla nějaké doporučení dám. V prvních dvou „přímých„ volbách jsem byl proti své vůli vahou katastrofální protinabídky donucen doporučit i osobu, kterou bych ve funkci dal do tepláků.
Ta situace nastala opět, v horším. Na výběr byla tři předvyvolená velká, nevolitelná zla. Zbytek kandidátů byl běžným voličům objemem prostředků na kampaně, volebními průzkumy, tendenčními médii a MV odkloněn.
Poté, co americká firma HP losovačkou s absurdní 30% chybovostí podpisů vyřadila oba kandidáty, kterým jsem s výhradami chtěl dát svou podporu, jsem poprvé neměl nejen koho volit, ale ani koho doporučit.
Výběr – válečný poskok NATO v době na hraně války, oligarchický koronafašista a lgbt femifašistka byl moc i na mou svatou trpělivost, nekonečnou laskavost a známou dobrotu. Navíc jsem se před časem sám sobě zavázal, že už budu volit a podporovat jen menší a větší dobra, žádná menší zla. Zlo je vždy zlo a plodí velké zlo.
Nicméně, veřejně činný člověk musí mít základní přehled, i o zločincích, bláznech a šašcích.
A tak jsem se odvážně odhodlal zkouknout debatu finálových kandidátů na českého prezidenta na České televizi.
Z profesních důvodů mě zajímal osobnostní a komunikační souboj pana Babiše a pana Pavla. Bez ohledu na to, že bych nevolil ani jednoho z těchto dvou nevolitelných zel, jsou to objektivně přece jen oproti low level Nerudové těžké mužské váhy. Je dobré umět přiznat každému nejen zápory, ale i klady.
Úspěšný, všehoschopný oligarcha, kmotr a politik s horší rétorikou a špatným vzhledem vs úspěšný, všehoschopný voják dvou režimů, s reprezentativním vzhledem a kvalitní rétorikou. Zajímavý kombat z pohledu rovin osobnosti, rétoriky, vzhledu, marketingu, demagogie, manipulace, pravdy, lži a působení na lidi.
Doufal jsem velice naivně, že právě takový souboj je cílem veřejnoprávního média.
Bohužel se mi dostalo pohledu a poslechu na naprosto šíleného uštěkaného ratlíka, který od začátku začal výt na pana Babiše jako nadržená, háravá feministická fena na dominantního šovinistu a nemínil s tím přestat.
Stále jsem se trpělivě držel s tím, že dojde na diskusi či hádku obou kandidátů, ale… Poté, co jsem za prvních 10 minut vedl asi pět desetiminutových monologů na téma, jak se má a nemá chovat moderátor/redaktor nejen veřejnoprávního média, jsem byl nerad nucen zasednout k sepsání článku. Přece u toho nebudu sedět dva dny.
Při pohledu na časovou osu „debaty kandidátů“ s dvouhodinovým údajem mě jímala hrůza.
Proboha, tohle fakt myslí čt vážně? Jako fakt?? Skutečně??? Jste ještě vůbec svéprávní a žijete v tomto světě?
Vám to dvakrát nestačilo? Pokud Zeman nebo Babiš kvůli něčemu vyhrávali volby, tak právě díky vám, mainstream médiím. To vy jim svým chováním a nenávistným řvaním přidáváte desítky procent voličů navíc.
Aspoň výběrčí předvyvolených kandidátů se poučili a nabídli nám pěkného chlapa, a po slovenském vzoru starou, hloupou, nudnou ošklivku, vydávanou za mladou, inteligentní, atraktivní krásku.
Ale mainstream média obsazená polodebilními neomarxistickými kádry jsou zjevně nepoučitelná.
Myslím, že loutkovodičí pana Pavla zděšeně gestikulovali do zákulisí čt studia, aby toho rozdováděného subíka někdo uklidnil bičíkem, což se pak stalo. A i díky tomu aktivovaný agent generál ve výslužbě (!) utrpěl výhru s kolegou agentem, nejen poslancem (!) v aktivní službě. Doufejme pro duševní zdraví jeho nadšených voličů a sponzorů, že nejde o double bluff agenta (i když by to pro mír v ČR byla možná výhodnější alternativa).
Opravdu se svéprávnému člověku nedá přetrpět to, co mainstream média předvádějí. To se NEDÁ. Pochopte, já už 12 let nemám televizi poté, co mi v roce 2010 došla trpělivost a přešel jsem kompletně na počítačové mediální centrum. A jsem až nemístně zhýčkán alternativními českými i zahraničními médii, televizemi a kanály, kde moderátoři dodržují standardy slušného chování i moderace ke všem hostům bez rozdílu.
Proto je pro mě pokaždé velký kulturní šok, když zkusím rozhovory z médií typu čt, nova, prima, dvtv apod.
Je to na úrovni, jako byste se právě z mensy skokově přenesli do blázince plného dementů a magorů, kde se vzbouřili nejhorší pacienti. Chápu, že kdo sleduje mainstream pravidelně, možná to už ani nevnímá.
Zkuste to na měsíc vysadit a sledovat rozhovory na XTV, U kulatého stolu apod. a pak se vrátit. Uvidíte sami.
Jsem už zvyklý, že se český internetový resp. veřejný prostor a všechny české diskusní weby staly nepoužitelným hejterským prostředím, plným vyšinutých hejtrů, feministek, stalkerů, agentů režimu, fejkařů a trolů, kam skoro žádní normální lidé nechodí, natož aby tam zkoušeli diskutovat. Přesto, od povinně placené veřejnoprávní televize máme právo očekávat nějaký standard. Nebo alespoň jeho zdání a snahu o něj jako kdysi.
Se slzou v oku u záznamů nostalgicky vzpomínáme na léta devadesátá, kdy na čt normálně hovořili a diskutovali s oponenty nejen režimní favorité, ale třeba i pan Sládek. Tehdy byly takové debaty bez problémů možné, protože je ještě vedli profesionální moderátoři podle základních standardů a ne fanatičtí aktivističtí svazáci.
Já dotyčného pana moderátora čt neznám a ani znát nechci. Ale vadí mi, že ho musí občané ČR ze svých daní platit. Za takovýto výkon by měl být okamžitě vyhozen on i ten, kdo mu s ním pomáhá nebo ho diktuje.
Pokud bych byl na místě kohokoliv z kandidátů, ostře bych se vymezil. V případě tendenčně napadaného je oprávněné po jednom upozornění odejít. V případě druhého je nutné rázné napomenutí moderátora, aby s tou ubohou tendenčností, agresivitou, fanatismem a hospodskými hádkami s mým oponentem přestal a nechal nás spolu mluvit. Jinak mi zase prohraje volby, jako jeho kolegové dvakrát předtím oponentům Zemana.
A protože novodobé vysokoškolské mediální svazáky zjevně učitelé neinformovali o standardech novinářské, redaktorské, moderátorské a obecně mediální práce, udělám to z dobré vůle za ně.
Nevážený pane redaktore, nevážená slečno moderátorko, vy tam NEJSTE od toho, abyste se s hostem hádali nebo s ním diskutovali. To si nechte do kavárny, do hospody, nebo na doma.
Opakuji, vy tam od toho nejste.
Dále tam nejste od toho, abyste jakéhokoliv hosta vychovávali, kádrovali nebo hodnotili.
Také tam nejste od toho, abyste prezentovali a prosazovali své vlastní hodnoty, názory, postoje, emoce.
Dokonce tam nejste ani proto, abyste určovali, co je pravda a co lež. Nebo konstatovali žalovatelné výroky.
Pochopte, vy opravdu vůbec nikoho nezajímáte, všichni se na to dívají jen kvůli vašim hostům (nebo prsům).
Pohříchu tam nejste ani od toho, abyste jednoho hosta hájili a na druhého útočili, jednoho laskali a druhého srali.
Jste tam JEN A POUZE od toho, abyste nastolovali témata a kladli otázky + profesionálně moderovali debatu.
A dělali to OBJEKTIVNĚ, VYVÁŽENĚ A SLUŠNĚ, bez ohledu na vaše osobní názory nebo sympatie.
A nechali hosty, aby na otázky a témata odpovídali, říkali své názory, rozváděli své úvahy, myšlenky, představovali vize a řešení. V případě dvou a více hostů jste tam od toho, abyste je na nastolená témata nechali mezi sebou diskutovat nebo u plebejského formátu se hádat. Máte pouze taktně a mírně usměrnit debatu, pokud by se moc uráželi nebo si moc skákali do řeči nebo mluvili moc dlouho. Nejste tam ale vůbec od toho, abyste se do svých hostů srali jako stb u výslechu a jiným lezli do prdele jako štětky v bordelu.
Akceptujte odpovědi a nevynucujte si je pětkrát na něco, na co host zjevně odpovídat nemíní. Naučte se také neskákat lidem do řeči a nechat je dokončit větu. Naučte se jednoduše chovat slušně a profesionálně.
Jestli to neumíte – odejděte. Nebo se jděte učit na praxi do alternativních médií, kde to dobře zvládají.
Už se mě nikdo u takové „nabídky“ neptejte, koho volím, koho bych volil, nebo koho bych doporučil.
NIKOHO. NE. Naučte se říkat NE, nevolím menší zla. Zlo plodí zlo. Požaduji na výběr nějaké dobro.
A pokud ho Systém negeneruje v nabídce, tak se musí změnit samotný Systém na jiný, který to zvládne.
Nevolit je správná cesta, pokud jsou v nabídce jen samé špatné karty. Skořápková volba tří předvyvolených špatných karet z jedné ruky je stará hra a manipulační technika. Nemůžete nikdy vyhrát, pouze prohrát.
Naučte se nevolit, když není koho volit a hledejte jiné cesty změny společnosti nebo zničení špatného režimu.
Účast v nedemokratických, nesvobodných volbách s lokálními i nadnárodními kmotry předvyvolenými kandidáty, je v principu legitimizací nedemokratického, totalitního a dnes už i fašistického režimu u moci.
Volbami už se tento nereformovatelný režim k lepšímu změnit ani ukončit nedá, pouze jinými cestami.
A volba menších zel nás za 33 let dovedla tam, kde dnes jsme, tedy do sraček a do prdele, kde je hyperinflace, bída, nedostatek základních životních potřeb a válka. Smysl má volit pouze menší a větší dobro.
Ústava a její volební Systém má zajistit, že je občanům vygeneruje k nabídce. Vinit občany, že si musí z nabídnutých hoven vybrat hovno a pak se brodit ve sračkách, je demagogické zaměňování obětí a viníků.
Dokud se kompletně nepřepíše česká Ústava a tím nezmění celý politicko-společenský systém + nevystoupí z EU, nejde s tím nic dělat. A pokud někdo tvrdí, že ano, tak je hlupák, lhář nebo agent režimu.
I kdyby měl někdo dobré úmysly, tak nemůže ve stávajícím Systému jako politik ve funkci s danými pravomocemi a diktátem EU nic dělat. Veškeré základní ústavní instituce, pravomoce, měnu a zákony ČR ovládá EU. Ti chytří to vědí a hloupí či naivní rychle zjistí. A bez jejich znovu ovládnutí nikdo nic nezmění.
A co navrhuji ohledně voleb? Stručně pro začátek. Přímou jednokolovou (!) volbu a odvolatelnost politiků na všech úrovních, soudců, vysokých úředníků/policistů. Zákaz politických stran v exekutivě a nezávislost kandidátů. Tvrdou regulaci financí na kampaně a určení rovnoměrného prostoru kandidátů v médiích.
Jednu komoru s nízkým počtem zástupců občanů. Zrušit ministerstva. Závazná státní i místní referenda a petice.
A hlavně – přestat se s nima konečně srát a nechodit k podvodným volbám, kde se nic a nikdo nevolí.
Změňme Ústavu, režim a volby tak, abychom si v nich mohli demokraticky a svobodně zvolit skvělé osobnosti.
Máme jich dost, ale v současném zločinném režimu nikam kandidovat nebudou ani nemohou uspět.
 
05.02.2023 Alien


Nejčtenější za týden