Nákladní letadlo se na texaském letišti jen těsně vyhnulo srážce
RSS

Nákladní letadlo se na texaském letišti jen těsně vyhnulo srážce

Nákladní letadlo společnosti FedEx se při pokusu o přistání na mezinárodním letišti Austin-Bergstrom v Texasu vyhnulo srážce s dopravním letadlem společnosti Southwest Airlines. (Foto: Twitter)







The NTSB is investigating an incident involving a Southwest 737 and FedEx 767 that occurred today in Austin. Initial ADS-B data show the landing 767 overflying the departing 737. We are processing granular data now. https://t.co/twHCydm5ix https://t.co/wZ3Z0xKJem pic.twitter.com/nkKVjshXmf — Flightradar24 (@flightradar24) February 5, 2023 Letadlo společnosti FedEx, Boeing 767, dostalo povolení k přistání na stejné dráze v sobotu brzy ráno, když letadlo společnosti Southwest, 737, dostalo povolení ke vzletu.



Podle webu pro sledování letů Flightradar24 se letadlo společnosti FedEx v poslední vteřině rozjelo s plným tahem, aby zabránilo tomu, co mohlo být zničující leteckou katastrofou.



„Pilot letadla společnosti FedEx přerušil přistání a zahájil výstup,“ uvedl Federální úřad pro letectví (FAA) ve svém prohlášení.



Později během dne Národní úřad pro bezpečnost dopravy (NTSB) na Twitteru napsal: „NTSB vyšetřuje sobotní událost na povrchu mezinárodního letiště Austin-Bergstrom, možné narušení dráhy a přelet letadel společností Southwest Airlines a FedEx.“



FAA a NTSB uvedly, že incident vyšetřují.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Nákladní letadlo se na texaském letišti jen těsně vyhnulo srážce se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden