Disney vystřihla epizodu Simpsonových, která zmiňovala čínské „tábory nucených prací“
RSS

Disney vystřihla epizodu Simpsonových, která zmiňovala čínské „tábory nucených prací“

Společnost Disney+ stáhla epizodu seriálu Simpsonovi v Hongkongu, protože se podle zpráv zmiňuje o čínských ‚táborech nucených prací‘. (Foto: Twitter)







Zdá se, že zatímco v USA je zcela spokojená s prosazováním rozdělujících protibělošských konspiračních teorií kritické rasové teorie u dětí, Disney má zřejmě problém s urážením komunistické čínské vlády.



Take that China. You send over a spy ballon. We have Woke Disney cut the ‘Simpsons’ episode with China labour camp reference in Hong Kong. Let’s see how you react to that one. https://t.co/a3y4oAsKx0 — mike brandt (@Brandt_boys) February 6, 2023 V epizodě Simpsonových „Jedna rozzlobená Líza“, která byla poprvé odvysílána v loňském roce, se objevila postava, která prohlásila: „Pohleďte na divy Číny. Bitcoinové doly, tábory nucených prací, kde děti vyrábějí chytré telefony.“



. @Disney – which has huge parks & investments in China – again censors @TheSimpsons in #HongKong , then declines to comment: https://t.co/S33ss295Ng @HKFP h/t @ThomasHHChan @FT https://t.co/uiqHQV3tR1 pic.twitter.com/3lzyPbmHXE — Tom Grundy (@tomgrundy) February 6, 2023 V loňském roce společnost Disney také stáhla starou epizodu Simpsonových z roku 2005, která odkazovala na masakr na náměstí Nebeského klidu a následné potlačení jakékoli dokumentace o něm ze strany ČKS.



Kenny Ng, docent na Filmové akademii na Hongkongské baptistické univerzitě, poznamenal, že stažení epizod společností Disney pravděpodobně „souvisí s vazbami společnosti, současnými i budoucími, v pevninské Číně“, a dodal: „Mohlo by jít o strategické odstranění všech epizod urážejících Čínu.“



V Číně sice existují koncentrační tábory, ale také zábavní parky společnosti Disney, takže je nejlepší je neurážet, což je politika, kterou Bidenova administrativa zřejmě plně podporuje.



Zdroj: sn.com
Článek Disney vystřihla epizodu Simpsonových, která zmiňovala čínské „tábory nucených prací“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden