Šéf OSN varoval svět před další eskalací války na Ukrajině
RSS

Šéf OSN varoval svět před další eskalací války na Ukrajině

Generální tajemník OSN Antonio Guterres v pondělí v projevu před 193členným Valným shromážděním OSN varoval, že svět směřuje k „širší válce“ na Ukrajině kvůli stále se zvyšujícímu riziku eskalace. (Foto: Flickr)







„Vyhlídky na mír se stále zmenšují,“ řekl Guterres. „Šance na další eskalaci a krveprolití stále rostou.“ Poté bil na poplach: „Obávám se, aby svět nezaspal do širší války. Obávám se, že tak činí s očima dokořán.“




Ukrajinský ministr obrany na špalku kvůli skandálu s armádními zakázkami
Jeho ostře negativní výhled na krizi přichází v době, kdy Ukrajina varuje, že se blíží největší ofenziva Kremlu od prvních týdnů války, jak dále napsal deník The New York Times:



Ukrajinský generální štáb, který je zodpovědný za vojenskou strategii, ve své každodenní zprávě o situaci na bojišti uvedl, že Rusové ostřelovali asi dvě desítky měst a vesnic v okolí Bachmutu, zničeného města, které se stalo ústředním bodem kampaně Moskvy za ovládnutí celé východní oblasti známé jako Donbas.




Podívejte se na cenzurovaný rozhovor Jeffreyho Sachse se slovenskou televizí TA3
Podle mnoha posledních zpráv vypadají změny ukrajinských sil, které se drží na Bachmutu, den ode dne bezútěšněji, protože ruské jednotky jsou zaměstnány obkličováním strategického města v Doněcku.



Doněcký gubernátor Pavlo Kyrylenko v pondělí prohlásil, že bitva o východ se rychle „rozhořívá“, protože ruská strana vrhá do boje „nové jednotky a likviduje naše města a vesnice“.




Západ „zablokoval“ rusko-ukrajinský mírový proces, říká bývalý izraelský premiér
Za zmínku stojí také něco, co prezident Zelenskyj řekl před několika dny v rozhovoru pro Fox News…



ZELENSKY: IF HIS REGIME LOSES WAR, THEN THE ENTIRE WORLD WILL GO TO WAR pic.twitter.com/lhB9hw0SDn — The_Real_Fly (@The_Real_Fly) February 3, 2023 Při diskusi o širší válce ukrajinský vůdce řekl: „Pokud Ukrajina padne, bude to začátek 3. světové války“



Zdroj: foxnews.com




Polský prezident: Jsem připraven postavit železnou oponu od Rusů až do oblak
Článek Šéf OSN varoval svět před další eskalací války na Ukrajině se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden