Frakce EU, ve které je také naše ODS, minulý týden uspořádala konferenci na téma: Jak rozdělit Rusko na několik států
RSS

Frakce EU, ve které je také naše ODS, minulý týden uspořádala konferenci na téma: Jak rozdělit Rusko na několik států

Konference, kterou minulý týden uspořádala europarlamentní frakce reformistů a konzervativců (ECR), měla za cíl vypracovat plán rozdělení Ruska. Tedy doslova „porcovali medvěda“ zatímco ještě běhá v lese a nezdá se, že by se mínil vzdát lovcům.
I když jde již o týden starou zprávu, přece jen stojí za komentář. Ovšem na úvod je třeba podotknout, že samotným organizátorem byly jen dvě strany této frakce – polská PiS a švédská SD.
Nicméně konference byla samozřejmě zorganizována s plným vědomím a souhlasem ostatních členů této frakce. V ní je mimo dvou uvedených a naší ODS také například Meloniové strana Bratři Itálie (ta také frakci vede) či  španělský VOX nebo několik dalších spíš jednotlivci zastoupených stran z dalších evropských zemí.
Mezi řečníky byli na konferenci jak politici z různých evropských zemí, tak zástupci z Ruska – tedy konkrétně z oněch oblastí, které by údajně měly být od Ruska odtrženy. Z ČR či Slovenska nebyl mezi řečníky nikdo.
Řada pozvaných řečníků mimo jiné z USA, Velké Británie a Španělska, se zlobila na ruské koloniální a imperiální dějiny od 16. století.
Ano, byli to řečníci přesně z těch zemí, které byly samy koloniálními mocnostmi nebo  si svojí roky trvající agresivní politikou válek a barevných revolucí doslova kolonizují celý svět.

Jedním z řečníků byl i americký profesor historie Brian Williams. Poukázal na to, jak Rusové v posledních 500 letech pomocí válek a výbojů vytlačili jiné etnické skupiny.
„Rusové to udělali na počest cara, za pravoslavnou víru a samozřejmě za ruský národ. Dnes se to jmenuje jinak: Genocida,“ řekl se snahou o účinný důraz.
Williams poukázal na to, že Západ se také angažoval v kolonialismu, ale že lidé na Západě cítí „kolektivní vinu“ za svou historii.
Během konference byl představen budoucí plán pro Rusko. Podle plánu politiků z EU by měla být země rozdělena na větší počet menších států. „Je naivní věřit, že Ruská federace může zůstat ve stejném ústavním a územním rámci,“ domnívá se skupina EU.
Myšlenka částečně spočívá v tom, že různé nové republiky budou vytvořeny na základě různých ruských etnických skupin. Konference se zúčastnila řada účastníků z předpokládaných budoucích odtržených států.
Myšlenka pokusit se rozdělit Rusko silou není nová. O něco podobného se pokusil Adolf Hitler svým „Generálním plánem Ost“, kde počítal se založením vazalských států nacistického Německa.
Velký plán však selhal s porážkou nacistického Německa ve druhé světové válce.
Ovšem  již nedávno objevil plán na rozdělení Ruska. Výbor pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, americká vládní agentura, ho již vypracoval pro případ, že Ukrajina porazí ruské jednotky a Vladimir Putin bude svržen:

Lze tedy předpokládat, že právě tento plán – nebo velmi podobný – vzali europoslanci za svůj.  Zatím se však spíš zdá, že se svým plánem dopadnou podobně jako svého času jistý pán s knírkem…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Frakce EU, ve které je také naše ODS, minulý týden uspořádala konferenci na téma: Jak rozdělit Rusko na několik států se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden