Úředníci manipulovali s údaji COVID, aby zveličili krizi, říká matematik Norman Fenton
RSS

Úředníci manipulovali s údaji COVID, aby zveličili krizi, říká matematik Norman Fenton


Od počátku pandemie  COVID-19 mohl  Norman Fenton  , Ph.D., vidět, že zdravotníci zneužívají data a klamou veřejnost.
Fenton, profesor řízení informací o rizicích na Queen Mary University of London, je matematik, který se zaměřuje na kritické rozhodování a kvantifikaci nejistoty.
Během pandemie pečlivě zkoumal a kritizoval, jak úředníci používali data k rozhodování o  lockdownech  ,  testování  a  vakcínách.
Fenton minulý týden hovořil s Robertem F. Kennedym, Jr. v „  RFK Jr. The Defender Podcast  “.
“Když se objevila pandemie COVID, jaké výzvy jste konkrétně viděli?” zeptal se Kennedy Fentona.
Fenton odpověděl:
„Myslím si, že od začátku bylo jasné, že většina údajů, které vlády zveřejnily – nejen vláda Spojeného království, ale většina vlád po celém světě… byla svým způsobem zavádějící, protože byla založena na velmi snadno manipulovatelných statistikách.“
To platilo jak o povaze samotného COVIDu, tak o vakcínách, řekl Fenton.
“Okamžitě se začalo spěchat s vyvozováním závěrů, které byly jaksi založeny na příliš zjednodušujících údajích o počtu případů a úmrtích,” řekl. “…problém byl v tom, že tato data byla velmi snadno využívána influencery a osobami s rozhodovací pravomocí, aby odpovídala konkrétním příběhům, které zveličovaly rozsah krize.”
Fentonův tým zveřejnil některé z prvních výzkumů, které poskytují přesnější odhady o míře infekce oproti úmrtnosti ve srovnání s oficiálními odhady, které byly podle něj založeny na chybných datech.
Výzkum ukázal, že virus byl rozšířenější, než lidé předpokládali, ale zdaleka nebyl tak nebezpečný, jak se tvrdilo.
Fenton také řešil problémy s  PCR testy  .
Ačkoli bylo již brzy jasné, že správné pochopení viru závisí na přesných diagnostických testech, řekl: „Zpočátku jsme byli vedeni k přesvědčení, že test PCR je přesný diagnostický test.
“Ale později jsme samozřejmě zjistili, že to není pravda.” A dopad toho byl katastrofální,“ řekl.
Kennedy souhlasil. “Velikost [epidemie] byla enormně a klamavě zesílena zneužitím testu PCR,” řekl.
Fenton se poprvé stal terčem útoku v létě a na začátku podzimu roku 2020, kdy zpochybnil klasifikaci úmrtí na COVID a zpochybnil rozsáhlé testování asymptomatických lidí.
“To bylo, když jsme zjišťovali skutečné problémy s falešně pozitivními výsledky a rozsahem falešných pozitivních výsledků,” řekl Fenton.
Nadměrné testování vedlo k „naprosto směšným rozhodnutím,“ řekl, včetně nových uzávěr.
Informace týkající se úmrtí po očkování proti COVID byly také zmanipulovány, řekl Fenton jako součást oficiálního tvrzení, že vakcína je jediným způsobem, jak zabránit lidem, aby vážně onemocněli a nezemřeli.
Údaje upravené tak, aby zohledňovaly nesprávnou klasifikaci, ukazují vrchol úmrtnosti krátce po očkování, řekl a varoval:
“Nyní se samozřejmě může stát, že to jsou lidé, kteří jsou skutečně vážně imunosuprimováni.” Také… očkování může způsobit smrt, která by stejně nastala v krátké době.
 
Článek Úředníci manipulovali s údaji COVID, aby zveličili krizi, říká matematik Norman Fenton se nejdříve objevil na CZ ZPRÁVY NEZÁVILÉ ZPRAVODAJSTVÍ .


Nejčtenější za týden