Seznamte se s globalisty: Zde je kompletní seznam účastníků Davosu 2022
RSS

Seznamte se s globalisty: Zde je kompletní seznam účastníků Davosu 2022

Nechvalně proslulé Světové ekonomické fórum (WEF) bude tento týden hostit své výroční zasedání v Davosu a Jordan Schachtel se prostřednictvím Substacku „The Dossier“ postará o to, abyste věděli, kdo se tohoto setkání, na které jsou zváni pouze účastníci, zúčastní. (Foto: Rumble)







Pro ty z vás, kteří se s touto hanebnou organizací ještě nesetkali:



Světové ekonomické fórum (WEF) prostřednictvím své každoroční konference v Davosu funguje jako obchod s politikou a myšlenkami pro vládnoucí třídu. V čele této nevládní organizace stojí komiksový padouch Klaus Schwab, její megalomanský prezident, který formuluje skutečně šílený a extremistický politický program pro naši budoucnost.




My budujeme budoucnost, uvedl Klaus Schwab v Davosu
Slyšeli jste některého z vašich politiků, jak deklaruje podporu programu „Budujme znovu lépe“?





A co takhle „Velký reset“?



Všechna tato politická vyprávění na samolepkách zpopularizovalo Světové ekonomické fórum.



Četli jste o hnutí ESG (Environmental, Social, and Governance)?



To je také oblíbené hnutí WEF.



Davos 2022 obsahuje obvyklé součásti totalitní ekostatistické agendy WEF „nic vám nebude patřit a budete šťastní“. Mezi diskutovaná témata a panely na zasedání v roce 2022 budou patřit např:



Zažijte budoucnost spolupráce: Globální vesnice spolupráce Zůstat v kurzu pro opatření v oblasti přírody Zdravotní systémy odolné vůči budoucnosti Urychlení revoluce v oblasti rekvalifikace (pro „zelený přechod“) Síť v Net Zero Budoucnost globalizace Uvolnění trhů s uhlíkem A samozřejmě zvláštní projev Volodymyra Zelenského, prezidenta Ukrajiny. Americký kontingent bude zahrnovat 25 politiků a úředníků Bidenovy administrativy. K americké ministryni obchodu Gině Raimondo se jako zástupce Bílého domu připojí klimatický car John Kerry. K nim se připojí 12 demokratických a 10 republikánských politiků, včetně 7 senátorů a dvou guvernérů států



Bez dalšího zdržování uvádím celý seznam účastníků, kteří se příští týden v Davosu objeví. Níže uvádím seznam Američanů a zbytek je uveden pod tímto seznamem v přiloženém dokumentu.



Gina Raimondo ministryně obchodu USA USA John F. Kerry zvláštní vyslanec prezidenta Spojených států amerických pro oblast klimatu Bill Keating kongresman z Massachusetts (D) Daniel Meuser kongresman z Pensylvánie (R) Madeleine Deanová kongresmanka z Pensylvánie (D Ted Lieu kongresman z Kalifornie (D) Ann Wagnerová kongresmanka za stát Missouri (R) Christopher A. Coons senátor za stát Delaware (D) Darrell Issa kongresman z Kalifornie (R) Dean Phillips kongresman za Minnesotu (D) Debra Fischerová senátorka za Nebrasku (R) Eric Holcomb guvernér státu Indiana (R) Gregory W. Meeks kongresman za stát New York (D) John W. Hickenlooper senátor za Colorado (D) Larry Hogan guvernér státu Maryland (R) Michael McCaul kongresman z Texasu (R) Pat Toomey senátor za Pensylvánii (R) Patrick J. Leahy senátor za Vermont (D) Robert Menendez senátor za New Jersey (D) Roger F. Wicker senátor za stát Mississippi (R) Seth Moulton kongresman za Massachusetts (D) Sheldon Whitehouse senátor za Rhode Island (D) Ted Deutch kongresman za Floridu (D) Francis Suarez starosta Miami (R) Al Gore viceprezident Spojených států (1993-2001) (D) Úplný seznam potvrzených účastníků výročního zasedání Světového ekonomického fóra v roce 2022



Zde je soubor PDF pro případ, že by odkaz vypadl.



Je zde jeden člen „elity“, který tam nebude (a nikdy nebyl).



Jak píše Mohamed El-Erian ve svém článku na Bloombergu , setkání v Davosu jsou plná potenciálu, ale málokdy plná řešení.



Nikdy jsem nevyužil možnosti zúčastnit se setkání v Davosu a letos ho opět vynechám.



To však neznamená, že nesleduji jeho vývoj a výsledky. Rozhodně mě zajímá, co by mohlo vzejít ze setkání, na němž se sejde tolik vedoucích představitelů vlád, občanské společnosti a podniků.



V ideálním světě by se letošní setkání ukázalo jako katalyzátor ve dvou důležitých směrech.



Zaprvé by vyvolalo větší povědomí o probíhajících přelomových událostech v globální ekonomice a upozornilo by na to, jak rozdílně jsou tyto události vnímány na celém světě. A za druhé by poukázalo na způsoby, jakými lze stále více „nulový“ pohled na mezinárodní koordinaci přetvořit tak, aby přispěl ke kolektivní odolnosti a inkluzivní prosperitě. Seznam probíhajících přelomových událostí v globální ekonomice je dlouhý a sahá daleko za děsivou válku na Ukrajině a související lidské tragédie. Zde je příklad toho, co je na takovém seznamu:



V důsledku souběhu potravinové, energetické, dluhové a růstové krize čelí rostoucí počet chudších zemí rostoucí hrozbě hladomoru – a to je jen jedna část fenoménu „malých požárů všude“, který podkopává životy a živobytí po celém světě. Inflace, která v bohatších zemích dosahuje čtyřicetiletých maxim, podkopává životní úroveň a motory růstu, dopadá obzvláště tvrdě na chudé, podněcuje politický hněv, podkopává důvěryhodnost institucí a podkopává účinnost hospodářské a finanční politiky. Neschopnost vypořádat se s kritickými světskými výzvami, včetně změny klimatu, vede k tomu, že krátkodobé rozptýlení zhoršuje již tak významné dlouhodobé problémy. Úsilí soukromého a veřejného sektoru o dosažení lepší rovnováhy mezi vysoce propojenými dodavatelskými řetězci a odolností států/podniků komplikuje globální ekonomika, která nemá dostatečnou dynamiku, aby se to mohlo uskutečnit řádným způsobem. Západní zbrojení mezinárodními financemi, které sice účinně srazilo jedenáctou největší ekonomiku světa na kolena, probíhalo bez globálního rámce norem, pokynů a záruk. Mám podezření, že ačkoli se naprostá většina účastníků Davosu na tomto seznamu shodne (a skutečně přidá několik dalších bodů), v otázce příčin a dlouhodobých důsledků se budou poměrně dost rozcházet. Tato neshoda je problematická ve dvou ohledech.



Zaprvé podkopává společnou odpovědnost, která je nutná k řešení výzev s významným mezinárodním rozměrem; a za druhé, ještě více podkopává důvěru ve stávající mezinárodní řád. Pokud se neshody nepodaří vyřešit, škodlivé účinky se budou prohlubovat a šířit. Na papíře by nadcházející setkání v Davosu bylo pro řešení těchto rozporů dokonale vhodné. Historie však neposkytuje příliš povzbuzení ani optimismu.



Znovu a znovu se Davos stal obětí nedostatku soustředění a sjednocující vize, která by se dala použít. Individuální a kolektivní zájmy zůstaly nesjednoceny. Rozptýlení je mnoho. Výsledkem je, že výstupy jsou v nejlepším případě zpátečnické.



Vzhledem k četným křižovatkám, na nichž se světová ekonomika nachází, je nyní obzvláště vhodná doba, aby Davos naplnil svůj značný potenciál – aby se díval dopředu, nikoliv zpět. Aby hledal řešení a ne jen problémy. V opačném případě se fórum ještě více promění v síť a společenský klub, který je a je všeobecně vnímán jako ještě více odtržený od reality mnoha lidí a problémů většiny.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Seznamte se s globalisty: Zde je kompletní seznam účastníků Davosu 2022 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden