Americké velvyslanectví v Moskvě vydalo urgentní varování Američanům, aby okamžitě opustili Ruskou federaci a necestovali do ní kvůli nepředvídatelným důsledkům celoplošné invaze Ruské armády na Ukrajinu! Ukrajinská rozvědka varovala, že Rusko shromáždilo
RSS

Americké velvyslanectví v Moskvě vydalo urgentní varování Američanům, aby okamžitě opustili Ruskou federaci a necestovali do ní kvůli nepředvídatelným důsledkům celoplošné invaze Ruské armády na Ukrajinu! Ukrajinská rozvědka varovala, že Rusko shromáždilo

Americké velvyslanectví v Moskvě vydalo urgentní varování Američanům, aby okamžitě opustili Ruskou federaci a necestovali do ní kvůli nepředvídatelným důsledkům celoplošné invaze Ruské armády na Ukrajinu! Ukrajinská rozvědka varovala, že Rusko shromáždilo více jak 500 000 mužů, téměř 2 000 tanků, 700 letadel a hrozí obrovská invaze, mnohem větší než v únoru loňského roku! Americká ambasáda v textu varuje před vlnou teroristických útoků v Rusku! Zero Day invaze Rusů je podle Kyjeva na spadnutí!
Přesně po roce se začínají opakovat procesy, které nakonec vedly k invazi Ruské armády na Ukrajinu a tentokrát to vypadá, že Moskva chystá novou invazi, které by se mělo zúčastnit něco přes půl milionu vojáků. Ukrajinské ministerstvo obrany již minulý týden uvedlo [ 1 ] , že Rusko shromáždilo obrovský kontingent zhruba 500 000 ruských vojáků a Kreml se pokusí s touto armádou nejen dokončit operaci v DLR a v LLR, ale zejména se pokusí o obsazení Charkova a celé Charkovské oblasti. Rusko má připraveno přibližně 1 800 tanků, 700 letadel a 500 000 mužů na nový útok na Ukrajinu, který “ začne za pouhých 10 dní “, varovala minulý pátek ukrajinská bezpečnostní rada prezidenta Zelenského .
Brána amerického velvyslanectví v Moskvě s vlajkou USA a LGBT Ukrajina uvedla, že ruský prezident Vladimir Putin shromažďuje zásoby zbraní a munice v rámci příprav na novou masivní ofenzívu v nadcházejících týdnech. Nyní panují nové obavy, že Ruská armáda zahájí útok, který se bude shodovat s prvním výročím ruské invaze na Ukrajinu, jež začala 24. února 2022.  Rusko údajně v rámci takzvaného plánu “ Zero Day ” shromáždilo statisíce vojáků, tisíce tanků a stovky bojových letadel pro invazi na Ukrajinu v těch oblastech, kde to vloni v důsledku početní nedostatečnosti a chybného velení nevyšlo.
Americká ambasáda vyzvala Američany, aby okamžitě opustili Ruskou federaci
A Ukrajina se obává, že útok bude “ mnohem větší ” než loňská invaze, protože 24. února 2022 zaútočilo Rusko na Ukrajinu s invazním sborem odhadovaným na 170 až 190 000 mužů. Současný voj Ruské armády by tak představoval obrovskou vlnu, které by se oslabená Ukrajina už dnes bránila s daleko menší silou. Není proto divu, k čemu došlo v pondělí v Moskvě. Americké velvyslanectví publikovalo varování americkým občanům [ 2 ], aby necestovali do Ruska, a pokud v Rusku již jsou, aby urychleně odcestovali z důvodu nepředvídatelných důsledků ruské invaze plného rozsahu na Ukrajinu. Podívejme se, co ambasáda ve svém varování uvádí:
Necestujte do Ruska kvůli nepředvídatelným důsledkům nevyprovokované invaze ruských vojenských sil na Ukrajinu v plném rozsahu, možnosti obtěžování a zadržování občanů USA ze strany ruských bezpečnostních složek, svévolnému vymáhání místních zákonů, omezeným letům do Ruska a z Ruska, omezené schopnosti velvyslanectví pomáhat občanům USA v Rusku a možnosti terorismu. Občané USA, kteří pobývají nebo cestují do Ruska, by měli okamžitě odjet. Dbejte zvýšené opatrnosti vzhledem k riziku neoprávněného zadržení.
Schopnost vlády USA poskytovat běžné nebo nouzové služby občanům USA v Rusku je značně omezená, zejména v oblastech vzdálených od velvyslanectví USA v Moskvě, a to z důvodu omezení ruské vlády pro cestování personálu velvyslanectví a zaměstnanců a pokračujícího pozastavení činnosti, včetně konzulárních služeb, na konzulátech USA.
V září ruská vláda mobilizovala občany do ozbrojených sil na podporu své invaze na Ukrajinu. Rusko může odmítnout uznat občanství USA dvojím občanům, odepřít jim přístup ke konzulární pomoci USA, podrobit je mobilizaci, zabránit jim v odjezdu z Ruska a/nebo je povolat do armády.
Občané USA by měli vzít na vědomí, že americké kreditní a debetní karty již v Rusku nefungují a možnosti elektronického převodu finančních prostředků ze Spojených států jsou kvůli sankcím uvaleným na ruské banky velmi omezené. V Rusku se objevují zprávy o nedostatku hotovosti.

Varování 4. nejvyššího stupně pro americké občany v Rusku
Možnosti komerčních letů jsou velmi omezené a často jsou nedostupné v krátké době. Pokud si přejete z Ruska odletět, měli byste si co nejdříve zařídit samostatnou cestu. Velvyslanectví USA má značně omezené možnosti pomoci občanům USA při odjezdu ze země a možnosti dopravy se mohou náhle ještě více omezit. Informace pro občany USA, kteří chtějí opustit Rusko, naleznete zde.
Zaměstnanci velvyslanectví USA obecně nesmějí cestovat s ruskými leteckými dopravci z bezpečnostních důvodů. Federální úřad pro letectví (FAA) snížil 21. dubna 2022 hodnocení bezpečnosti letecké dopravy v Rusku z kategorie 1 na kategorii 2 kvůli tomu, že ruská Federální agentura pro leteckou dopravu nedodržuje bezpečnostní normy Mezinárodní organizace pro civilní letectví (ICAO). Federální úřad pro letectví (FAA) vydal oznámení pro letecké mise (NOTAM), které zakazuje letecký provoz USA do, z, uvnitř nebo nad těmi oblastmi Moskevské letové informační oblasti (FIR), Samarské FIR (UWWW) a Rostov-na-Donu (URRV) FIR do 160NM od hranic Dněperské (UKDV) letové informační oblasti. Další informace by měli občané USA získat v dokumentu Federálního leteckého úřadu Prohibitions, Restrictions, and Notices (Zákazy, omezení a oznámení).
Právo na pokojné shromažďování a svoboda projevu nejsou v Rusku důsledně chráněny. Občané USA by se měli vyhýbat všem politickým a společenským protestům a nefotografovat bezpečnostní pracovníky na těchto akcích. Ruské úřady zatýkaly občany USA, kteří se účastnili demonstrací.
Shrnutí o zemi:
Občané USA, včetně bývalého a současného vládního a vojenského personálu USA a soukromých osob, které se zabývají podnikáním a jsou na návštěvě nebo pobývají v Rusku, byli bezdůvodně vyslýcháni a bylo jim vyhrožováno ze strany ruských úředníků a mohou se stát obětí obtěžování, špatného zacházení a vydírání.
Ruské bezpečnostní služby mohou neinformovat velvyslanectví USA o zadržení občana USA a bezdůvodně zdržovat konzulární pomoc USA. Ruské bezpečnostní služby stále častěji svévolně prosazují místní zákony, aby se zaměřily na zahraniční a mezinárodní organizace, které považují za “nežádoucí”.
Ruské bezpečnostní služby zatýkají občany USA na základě falešných obvinění, vyčleňují občany USA v Rusku k zadržení a pronásledování, odpírají jim spravedlivé a transparentní zacházení a odsuzují je v tajných procesech nebo bez předložení věrohodných důkazů. Ruské úřady navíc svévolně uplatňují místní zákony proti náboženským pracovníkům z řad občanů USA a zahájily pochybná trestní vyšetřování proti občanům USA, kteří se věnují náboženské činnosti. Občané USA by se měli vyhnout cestám do Ruska za účelem výkonu práce pro nevládní nebo náboženské organizace nebo dobrovolnické činnosti v nich.
Na jihozápadě Ruska došlo k několika bezpečnostním incidentům souvisejícím s nevyprovokovanou a neoprávněnou invazí Ruska na Ukrajinu. Ruská vláda vyhlásila 20. října 2022 v ruských regionech sousedících s Ukrajinou (Brjansk, Kursk, Belgorod, Voroněž, Rostov, Krasnodar) stanné právo. Režim válečného stavu umožňuje rychlé zavedení restriktivních opatření, jako je zákaz vycházení, zabavování soukromého majetku, omezení vstupu/výstupu a svobody pohybu, internace cizinců, nucené stěhování místních obyvatel a omezení veřejných shromáždění. Občané USA by se měli vyhnout všem cestám do těchto oblastí.

Náhled varování ambasády USA pro své občany
Nedávná legislativa rozšířila možnosti ruských úřadů zadržovat, vyslýchat a zatýkat osoby podezřelé z jednání proti zájmům Ruska, včetně styků se zahraničními a mezinárodními subjekty, diskreditace ruského státu nebo armády, jakož i obhajoby práv osob LGBTQI+.
Teroristické skupiny, nadnárodní i místní teroristické organizace, a jednotlivci inspirovaní extremistickou ideologií nadále plánují možné útoky v Rusku. Teroristé mohou zaútočit bez varování nebo jen s malým předstihem a zaměřit se na turistické lokality, dopravní uzly a systémy, trhy/nákupní centra, místní vládní zařízení, hotely, kluby, restaurace, bohoslužebná místa, parky, významné sportovní a kulturní akce, vzdělávací instituce, letiště a další veřejné prostory. Cesty na severní Kavkaz (včetně Čečenska a hory Elbrus) jsou pro státní zaměstnance USA zakázány a občanům USA se důrazně nedoporučují.
Mezinárodní společenství, včetně Spojených států a Ukrajiny, neuznává údajnou ruskou anexi Krymu, stejně jako dalších čtyř ukrajinských oblastí – Doněcké, Luhanské, Chersonské a Záporožské – které Rusko údajně anektovalo v nedávné době. V těchto oblastech je rozsáhlá vojenská přítomnost Ruské federace. Rusko zinscenovalo svou další invazi na Ukrajinu částečně z okupovaného Krymu a je pravděpodobné, že Rusko podnikne další vojenské akce na Krymu a v dalších čtyřech ukrajinských oblastech probíhají intenzivní boje. V těchto regionech pokračuje zneužívání cizinců a místního obyvatelstva ze strany okupačních orgánů, zejména vůči těm, kteří jsou považováni za zpochybňovatele ruské moci.
Velvyslanectví USA v Kyjevě nadále poskytuje konzulární služby občanům USA na Krymu a ve čtyřech dalších ukrajinských oblastech částečně okupovaných Ruskem – Doněcké, Luhanské, Chersonské a Záporožské, ačkoli probíhající konflikt značně omezuje možnosti velvyslanectví poskytovat služby v těchto oblastech.
Ukrajinské zdroje tvrdí, že Rusko k provedení útoku shromažďuje přesně 1 800 tanků, 3 950 obrněných vozidel, 400 stíhaček a 300 vrtulníků, uvádí britský The Sun . Dodávají, že Putin má k dispozici 2 700 dělostřeleckých zbraní a 810 raketometů pro “novou vlnu útoků”, uvádí Foreign Policy [ 3 ] . Jeden z ukrajinských představitelů uvedl: “ Je to mnohem větší než to, co se odehrálo v první vlně .” Uvedl také, že Moskva “ nedbá na ztráty a oběti. A tak v příštích 10 dnech očekáváme novou, obrovskou invazi “.
A podle ukrajinské rozvědky by se nové jarní ofenzívy mohlo zúčastnit až 500 000 vojáků. Ukrajina má údajně již nyní za to, že na Ukrajině působí přibližně 300 000 ruských vojáků. A předpokládá se, že dalších 200 000 mužů z nedávné mobilizace bude povoláno do boje. Mezi ukrajinskými představiteli v Kyjevě panují také vážné obavy, že by Putin mohl uspořádat i nové kolo mobilizace, aby ještě více posílil své síly pro útok.
Pokud Ruská armáda nedokončí dílčí úkoly na jihu a východě Ukrajiny před zatažením NATO do konfliktu, budeme čelit hrozbě vypuknutí III. sv. války
Andrij Čerňak, představitel ukrajinské vojenské rozvědky, v rozhovoru pro deník Kyiv Post uvedl: “ V souvislosti s útokem se domnívám, že se jedná o velmi důležitý krok: Zaznamenali jsme, že ruské okupační síly přesouvají další útočné skupiny, jednotky, zbraně a vojenskou techniku. ” Podle ukrajinské vojenské rozvědky Ukrajiny vydal Putin své armádě rozkaz, aby se do března zmocnili všech území v Doněcké a Luhanské oblasti.
Tato zpráva navazuje na návštěvu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ve Velké Británii minulý týden, kde obnovil svůj tlak na britského premiéra Rišiho Sunaka, aby dodal Ukrajině další zbraně. Zelenský rovněž cestoval do Bruselu na jednání s vedoucími představiteli EU, kde naléhal na své západní spojence a 27 členských států, aby urychlili dodávky slíbených tanků a zbraní – včetně těžkých obrněných vozidel.
Předpokládané směry nové invaze a dva směry ofenzív Ruské armády Ruská armáda musí vědět, že jakmile se Ukrajina dostane do stavu, že nebude moci početně dále vyvažovat ruské vojenské stavy, požádá Kyjev členské země NATO o jejich vojáky. V tom okamžiku by ruská speciální vojenská operace na Ukrajině skončila a musela by se transformovat do nové operace, do otevřeného střetu se Severoatlantickou aliancí, ke kterému by došlo v okamžiku, kdy by museli Rusové zaútočit na prvky obrany NATO na Ukrajině, především na PVO systémy, které by chránily ukrajinské zbrojovky, fabriky, strojírenské závody a hlavně elektrárny a trafo stanice.
Kreml musí urychleně dosáhnout cílů v DLR, v LLR, v Chersonu a v Záporoží, a pokud bude usilovat i o Charkovskou oblast, bude muset zrychlit tempo bojů. Vstup vojsk NATO na Ukrajinu se blíží, je to jen otázkou krátkého času pod nějakou záminkou, a jakmile k tomu dojde, bude muset ruská SVO operace skončit, resp. bude se muset transformovat , anebo bude hrozit vypuknutí střetu a III. sv. války, kterou Kreml nechce. Zimní, nebo spíš teď už vlastně jarní operace Ruské armády bude poslední možností, jak dokončit stanovené cíle na Donbasu bez hrozby vypuknutí střetu mezi NATO a Ruskem.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden