Francie: Za pokřiku „Allahu akbar“ zavraždil muž stráž na katarském velvyslanectví
RSS

Francie: Za pokřiku „Allahu akbar“ zavraždil muž stráž na katarském velvyslanectví

Hned na úvod mohu potvrdit, že je zde opět podezření na psychické onemocnění. Asi by bylo divné, kdyby vyšetřovatelé došli k jinému závěru. K činu došlo dnes ráno v Paříži.
Bezpečnostní stráž byla zabita v pondělí ráno na katarském velvyslanectví v Paříži (viz titulek). Podezřelý byl  na místě zatčen policií.
K incidentu došlo ráno kolem 07:45 uvnitř velvyslanectví na adrese 1 rue de Tilsitt, poblíž Champs-Élysées. Útočník se údajně protlačil na velvyslanectví a vypukla hádka s ochrankou. Člen ochranky byl pak těžce zbit a uškrcen.
Policie rychle dorazila na místo a zatkla 38letého podezřelého. Muž, který je již dobře znám policejním službám, údajně v době smrtícího útoku křičel „Alláhu Akbar“.
O 44letou oběť se postarala záchranná služba. V době příjezdu záchranky měl muž srdeční zástavu, ale nebylo možné ho resuscitovat. Na místě byla oběť  v 8:24 prohlášena za mrtvou. Na místě probíhá vyšetřování. Motivy údajného vraha zůstávají neznámé. Ten bude podroben behaviorálnímu vyšetření, neboť je již známý pro schizofrenii. Údajně měl pozitivní test na kokain.
Vyšetřování úmyslného zabití zahájila pařížská prokuratura a svěřila ji kriminalistům. Národní protiteroristické státní zastupitelství (PNAT) se případem v této fázi vyšetřování nezabývalo.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 6 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden