VIDEO: Jevgenij Prigožin v šokujícím prohlášení obvinil Kreml, že jeho skupině PMC Wagner začali generálové a úředníci z Moskvy házet klacky pod nohy a přistřihávat křídla s cílem zpomalení postupu Wagnerovců na frontě! Kreml zakázal Prigožinovi další náb
RSS

VIDEO: Jevgenij Prigožin v šokujícím prohlášení obvinil Kreml, že jeho skupině PMC Wagner začali generálové a úředníci z Moskvy házet klacky pod nohy a přistřihávat křídla s cílem zpomalení postupu Wagnerovců na frontě! Kreml zakázal Prigožinovi další náb

VIDEO: Jevgenij Prigožin v šokujícím prohlášení obvinil Kreml, že jeho skupině PMC Wagner začali generálové a úředníci z Moskvy házet klacky pod nohy a přistřihávat křídla s cílem zpomalení postupu Wagnerovců na frontě! Kreml zakázal Prigožinovi další nábor vězňů, začaly váznout dodávky munice pro Wagnerovce, zatímco útvary Ruské armády s municí žádné problémy nemají! Znovu se ukazuje, že Kreml se rozhodl namísto rychlého vítězství na Ukrajině raději pro udržovací válku s cílem vyčerpat zbrojní sklady NATO!
A je to tady znovu, opět a zase! Ve chvíli, kdy se začalo Ruské armádě a lépe řečeno Wagnerovcům na frontě dařit, znovu přichází podraz z generálního štábu a podle všeho přímo z Kremlu, protože Jevgenij Prigožin je osobním přítelem Vladimira Putina a generální štáb by si nikdy nedovolil proti PMC Wagner jakýkoliv sabotážní krok, pokud by to nebylo posvěceno přímo z Kremlu. K čemu došlo?
Telegramový kanál WarGonzo přinesl kratičký rozhovor s šéfem PMC Wagner Group Jevgenijem Prigožinem a redaktor se ho zeptal, kdy padne Bachmut? A Prigožin se zamyslel a odpověděl, že v březnu až v dubnu. To bylo překvapivé vyjádření, vlastně to je slabé slovo. To byl doslova šok, protože Bachmut původním tempem měl padnout již nyní, protože rychlost postupu Wagnerovců byla neuvěřitelná. Jenže, ten největší šok přišel až chvíli poté.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v27bh14","div":"rumble_v27bh14"});
Už počátkem tohoto týdne začaly přicházet podivné informace, že Wagnerovcům chybí munice a Prigožin dokonce napsal na generální štáb dopis s žádostí o dodávku munice, že PMC Wagner nedostala už několik dodávek, nikdy předtím se to nestalo. Oddíly Ruské armády přitom Prigožinovi potvrzují, že u nich je zásobování beze změn a stabilní , takže nikdo nechápal, proč jenom PMC Wagner nedostala munici počátkem týdne. Nyní v pátek je všechno jasné a je z toho šok, minimálně na Telegramu se nemluví o ničem jiném než právě o tom, co Prigožin prohlásil směrem nahoru na adresu Kremlu, aniž by ale jmenovitě kohokoliv jmenoval. Ze souvislostí to ale vyznělo tak jasně, jak to bylo jen možné.
Wagnerovci postupovali moc rychle a Kreml jim začal házet klacky pod nohy. Co je potom skutečným a pravým cílem Kremlu na Ukrajině?
Prigožin totiž v rozhovoru prohlásil, že jsou obrovské problémy se zásobováním, které vyplývají z toho, že někdo jeho skupině PMC Wagner ze shora přistřihuje křídla na zamezení dosud rychlého postupu, což souvisí i s tím, že Kreml zrušil program na dodávky vězňů do řad PMC Wagner, kteří si bojem a 6-měsíční službou zajistili svobodu.
Tím došlo k tomu, že se silně omezila útočná kapacita PMC Wagner s cílem přistřižení křídel, aby Wagnerovci na frontě už nepostupovali tak rychle. Prigožinovo svědectví je doslova noční můrou a šokem pro ruské vlastence, protože tentokrát už přímo blízký Putinův přítel, jakým je Prigožin, veřejně obviňuje de facto Kreml a jemu podřízený generální štáb ze sabotování bojových operací PMC Wagner.
Jevgenij Prigožin s vojáky PMC Wagner v solných dolech v Soledaru Prigožinovo prohlášení je úplně jiná liga, než všechno ostatní, co dosud zaznívalo od ruských politologů a kritiků, jako je třeba Igor Girkin Strelkov, který z těchto podrazů obviňuje Kreml již de facto od roku 2014. Strelkov totiž není Putinův blízký člověk, takže jeho slova a kritika nemusela být brána za objektivní. Jenže Prigožinovo prohlášení je slovo de facto levé ruky Vladimira Putina. Proč musí být PMC Wagner skupina zpomalena a nesmí tak rychle postupovat? Protože při rychlé porážce Ukrajiny by hrozilo, že NATO a kolektivní Západ přestanou vyprazdňovat svoje vojenské sklady a přestanou posílat zbraně na Ukrajinu.
Rusko bude na Ukrajině bojovat do posledního Rusa stejně, jako to dělají Ukrajinci se svými lidmi?
Pokud by Západ ztratil důvěru v Kyjev, zbraně by přestaly na Ukrajinu proudit a Ukrajina by brzy byla poražena. Kreml se tak podle všeho rozhodl pro totéž, pro co se rozhodl kolektivní Západ, tedy pro nekonečnou válku s cílem vojensky vyčerpat a odzbrojit druhou stranu tím, že všechny zbraně protivníka shoří na Ukrajině. Kolektivní Západ doufá, že na Ukrajině shoří všechny ruské zbraně a potom bude možné Rusko snadno porazit.
Zatímco Moskva doufá, že kolektivní Západ pošle všechny své zbraně na Ukrajinu, kde shoří, což otevře Ruské armádě cestu do Evropy. Demilitarizovaná Evropa beze zbraní a s prázdnými sklady se nebude moci bránit. Dokonce i skupinka několika tisíc nadšenců by dokázala převzít moc nad zcela odzbrojenou zemí v EU, která odevzdala všechny své zbraně na Ukrajinu. Největší obavy mají Poláci, kteří se obávají, že Kreml může sledovat právě tento cíl, tedy odzbrojení NATO tím, že veškeré zbraně země aliance odevzdají Ukrajině.
Ruská armáda měla za úkol demilitarizovat a denacifikovat Ukrajinu. Po roce se zdá, že cílem je něco jiného, demilitarizace zemí NATO a udržovací válka Problém s tímto plánem je jeho šílenost, a to na obou stranách. Ukazuje se, že nejenom kolektivní Západ chce na Ukrajině bojovat do posledního Ukrajince, ale i Kreml chce tímto chováním a způsobem bojovat na Ukrajině do posledního Rusa, protože výrok Jevgenije Prigožina definitivně odhaluje, že v Kremlu se jede úplně stejná politika jako v NATO v Bruselu, ale jen s opačným znaménkem.
Válka prostě musí pokračovat, musí se udržovat a nikdo nám ji nesmí sabotovat tím, že by příliš vítězil, že by postupoval příliš rychle, protože to by šlo proti plánům této války. Ukrajina nemá prostředky na to, aby porazila jadernou velmoc jakou je Rusko, ale má prostředky na to, aby udržovací válkou vyčerpávala ruský vojenský potenciál a ekonomiku, do nějaké určité míry.
Udržovací válku vymysleli Američané v 60. letech ve Vietnamu, ale tam to nedopadlo zrovna dobře
A Kreml sleduje na Ukrajině totéž, tedy udržovací válku, ve které umírají Rusové pořád dokola, více a více, přičemž ve chvíli, kdy se začne vítězit a postupovat moc rychle, Kreml do toho okamžitě hází vidle, aby postup zpomalil a válka nebyla vyhrána moc rychle. Jenže, tohle přesně dělali i Američané ve Vietnamu v 60. a 70. letech během udržovací války beze smyslu.  Tedy, smyslem byl zisk amerického vojensko-průmyslového sektoru, který se už nikdy tak nenapakoval, jako v dobách války ve Vietnamu.
Už to není jen kritika Igora Strelkova, ani jenom Valerije Pjakina, od této chvíle, kdy přímo Jevgenij Prigožin takto obvinil Kreml, je už jasné, že cílem speciální vojenské operace na Ukrajině není vítězství na Ukrajině, ale proxy válka proti kolektivnímu Západu s cílem položit ho vojensky a demilitarizovat skrze dodávky zbraní Kyjevu.
Vladimir Putin s vojáky Ruské armády Absolutně není dovoleno, aby válka skončila rychle, aby Wagnerovci rychle dosáhli cílů, protože jediným prioritním cílem Moskvy je porážka kolektivního Západu, a to formou totální demilitarizace , kdy Kreml ví, jak moc Západ chce porazit Rusko a je ochoten kvůli tomu nasadit všechny své zbraně na Ukrajinu. Jenže tato udržovací válka není a nebude zadarmo. Bude za ní zaplaceno stovkami tisíc životů vojáků, tedy ruských vojáků. A na straně druhé ukrajinských, kteří provádí tutéž udržovací válku. Nevěříte?
Válku zpomaluje i kolektivní Západ, když Ukrajinci začnou postupovat moc rychle
Tak si vzpomeňte, jak vloni v létě začala ukrajinská ofenzíva a došlo k vytlačení ruských vojsk z Charkovské oblasti, během několika dnů, ruská fronta se úplně zhroutila. Kyjev už oslavoval a Zelenský tvrdil, že do Vánoc bude Krym znovu ukrajinský. Ale co se stalo? Kolektivní Západ na podzim zastavil Ukrajině dodávky dalších zbraní. Ukrajinská ofenzíva se zastavila. Kyjev začal obviňovat západ z nedostatečné podpory. Ruská armáda se přeskupila, proběhla konsolidace.
Jevgenij Prigožin (druhý zprava) při zasedání generálního štábu Ruské armády a Bezpečnostní rady prezidenta RF Západ dostal strach, že by Ruská armáda se opravdu mohla rychle stáhnout a válka by skončila, přičemž zbraně v ruských skladech na Sibiři by nebyly upotřebeny ve válce na Ukrajině a Rusko by zůstalo nadále po zuby ozbrojeno. A to někdo na západě nechtěl.  Na západě totiž chtějí, aby válka byla udržována a odčerpávala a vyprazdňovala mamutí sklady ruské armády na Sibiři , kde jsou zakonzervovány zbraně Sovětské armády, které Kreml postupně vyprazdňuje a zbraně přesouvá na Ukrajinu. Válka na Ukrajině má tedy vyčerpat jak Rusko, tak i kolektivní Západ. A cenou za tuto udržovací válku jsou ukrajinští a ruští… goyim. Kruh se uzavřel. Spadly hodiny ze zdi? To nic není, čelní srážka s realitou. Prigožinovo svědectví je opravdu konceptuální otvírák pro zabedněné hlavy, a to nejen ty ruské.
Nalaďte si Svobodný vysílač CS dnes v pátek od 19:30 a dozvíte se další zajímavosti a souvislosti z domova i ze světa v mém pravidelném pořadu. Všichni jste srdečně zváni k poslechu.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden