Davos: K elitám kritický novinář byl zadržen policií WEF Klause Schwaba (videa)
RSS

Davos: K elitám kritický novinář byl zadržen policií WEF Klause Schwaba (videa)

Výstupy z davoského fóra, které jsou určeny veřejnosti, můžeme vidět přímo na stránkách WEF. To je ale jen takové divadlo pro „plebs“ – to nejdůležitější se totiž odehrává bez přítomnosti kamer, často mimo hlavní program fóra.
I proto je areál velmi přísně střežen a jen tak každý se do blízkosti davoského setkání nedostane. Globalisté se svými slouhy nechtějí být rušeni, plebs se nesmí dozvědět, co se na něj chystá. Skuteční novináři tak nejsou v blízkosti srazu vítáni. Skutečnými novináři nemyslím pisálky z korporátních médií, kteří jsou placeni za to, aby lidmi manipulovali a ne za to, aby psali pravdu.
Americký novinář Jack Posobiec byl zadržen policií v pondělí v Davosu, kde se koná Světové ekonomické fórum. Posobiec musel přestat natáčet. „Tady to není dovoleno,“ bylo mu řečeno.
V té době byla na scéně také  Savanah Hernandez z Rebel News. Posobiec jí řekl, že byl zadržen, protože „vypadal podezřele“.

„Hlídáme tu kvůli WEF,“ řekla Hernandezové policejní mluvčí. Na otázku, proč byl vybrán, mluvčí odpověděla: „To vám nemusím říkat.“ Posobiec pravidelně mluví kriticky o elitách.
Hernandezové bylo také řečeno, aby vymazala své záběry.

Poté, co byl propuštěn, Posobiec řekl, že byl zadržen policií WEF po dobu jedné hodiny, protože natáčel i poté, co ukázal svůj pas a novinářskou kartu.

WEF začalo v neděli. Summit pro vládní představitele, politiky a vrcholové manažery z podnikatelské sféry se obvykle koná v lednu, ale byl odložen kvůli covidu.
Švýcarsko nasadilo asi 5 000 vojáků na podporu místní policie. Kromě toho byla nad Davosem zřízena bezletová zóna.

WEF má i svoji vlastní policii:
odznak speciální policie WEF Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden