Šéfka ECB prosazuje digitální euro a plán na vyvlastnění podle WEF
RSS

Šéfka ECB prosazuje digitální euro a plán na vyvlastnění podle WEF

Digitální měna má být v budoucnu jediným možným způsobem platby za jakékoli zboží či službu. Připomínám, že digitální měna nemá nic společného se současnou měnou – nelze ji přirovnat ke kryptoměně, platbě kartou a už vůbec ne k hotovosti.
Digitální měna má být navíc propojena s vaší digitální identitou, kde budou uvedeny všechny údaje o vaší osobě – od běžných údajů z vašich dokladů, přes váš zdravotní stav, stav očkování, práci, vzdělání, bude vědět kam cestujete, co nakupujete a jaké máte zájmy či jaké internetové stránky navštěvujete. Detailněji jste si o digitální měně, propojené se sociálními kredity, mohli přečíst zde nebo zde .
EU již začíná zavádět jak ID, tak digitální měnu. Podstata je, že digitální měnou můžete zaplatit jen to, co vám bude povoleno. Koupili jste si už daný měsíc svůj příděl masa? Na další vám již měna nebude uvolněna. Cestovali jste už příliš? Pak vám nebudou uvolněny peníze na další cestování. A tak bychom mohli pokračovat.
Digitální euro nyní protlačuje i šéfka ECB. A mělo by platit pro celou EU, bez ohledu na to, jakou měnou se aktuálně kde platí…
Globalisté WEF a hlavouni EU chtějí okrást občany o poslední kousek svobody. Plány na zavedení eura digitální centrální banky nabývají stále konkrétnějších podob. Zatímco zákaz hotovosti je jen otázkou času, decentralizované kryptoměny by měly být také zrušeny.
Klíčovým svědkem zlověstného procesu není nikdo jiný než samotná prezidentka ECB Christine Lagardeová. Bývalá francouzská ministryně financí a bývalá šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) vyjádřila v rozhovoru s nizozemskou televizí názor, že považuje svobodné digitální měny za zcela „bezcenné“, jsou založeny na ničem.
To prohlásila v reakci na cenové turbulence bitcoinu & Co. – člověk údajně nikdy nemohl věřit „vysoce spekulativním“ hodnotám. Zcela odlišná je podle ní situace s digitálním eurem, které chce její instituce prosazovat. Protože centrální bance se dá věřit…
Právě imploze takzvaného „stablecoinu“ navázaného na americký dolar, byla zodpovědná za nepokoje na kryptotrhu.  Lagardeová nyní intenzivně propaguje svůj prestižní projekt, který brzy nabude konkrétních podob.
Námitky proti zavedení digitálního eura lze k Evropské komisi posílat pouze do 14. června. To ví ovšem jen málokdo. Není divu, protože ve skutečnosti chce EK slyšet pouze námitky takzvaných „finančních expertů“ a dalších „zainteresovaných stran“ – a ne od občanů. Ti mají jen držet hubu a krok. EU naposledy ukázala, jak ji názory občanů „zajímají“ poté, když schválila covid pasy do poloviny roku 2023 – i přes statisíce zaslaných nesouhlasných námitek občanů.
Aby se zabránilo  vzpouře „plebsu“, ředitel ECB Claudio Panetta před několika měsíci prohlásil, že projekt by neměl nahradit naši hotovost, ale pouze ji doplnit.
Mnozí kritici o tom však  pochybují: EU a ECB už léta vedou kampaň za horní limity hotovostních plateb  – vždy pod záminkou údajného boje proti praní špinavých peněz. Ve skutečnosti plánují do roku 2030 hotovost v celé EU zrušit a zřejmě k tomu využijí blížící se záměrnou hyperinflaci.
Myšlenka digitálních měn centrálních bank je také  důležitým tématem na současném summitu Světového ekonomického fóra (WEF) v Davosu. Také o tom má hovořit  nástupkyně Lagardeové v čele MMF,  Bulharka Kristalina Georgievová. Ale  Lagardeová, koneckonců členka správní rady Nadace WEF,  je také aktivní účastnicí  akce, která se zabývá „globální rolí Evropy“.
Úzké  propletení s mozkovým trustem kolem „Velkého resetu“ Klause Schwaba  ve vás vyvolává skepsi, že opravdu chtějí pro Evropany cokoli zlepšit. Koneckonců, WEF předpovědělo, že do roku 2030 nebudeme „nic vlastnit“. Digitální cenzura je také jeden z klíčových cílů globalistické kliky.
Schwab, Lagardeová a spol. jistě počítají s tím, že až nebude neexistovat alternativa k centralizovanému  digitálnímu euru , zapojí své kontrolní mechanismy, včetně plánů EU na digitální identitu včetně systému sociálního kreditu . Pak by bylo možné zbavit otravné disidenty jejich existence jediným stisknutím tlačítka, které je od digitální měny zcela odřízne.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 5 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden