Retro: Pojďme společně tuto sobotu hájit Internet bez cenzury
RSS

Retro: Pojďme společně tuto sobotu hájit Internet bez cenzury

18. 2. 2016



Vážení signatáři petice Internet bez cenzury, přátelé,
v minulém volebním období se politici několikrát plíživě pokoušeli zavést v Česku cenzuru Internetu pod záminkou boje proti hazardu a jiným neřestem. I díky vašim podpisům neuspěli, nová politická garnitura ale bohužel opakuje jejich snahy a cenzura českého webu je opět na spadnutí.
Česká pirátská strana proto  na sobotu 20. února od 14:00  svolala demonstraci za zachování svobodného Internetu v České republice. Cílem demonstrace je vytvořit protiváhu tlaku, pod kterým se svobodný Internet v poslední době ocitá. Odmítáme cenzurní snahy ministra Babiše, který chce v rámci novely loterijního zákona zavést do našeho právního řádu bezprecedentní princip, aby ministerstvo financí vytvářelo poprvé v historii ČR seznam webových stránek určených k zcenzurování. Narůstá zavrženíhodné úsilí o další sledování uživatelů Internetu ze strany ministra vnitra Chovance i orgánů Evropské unie, diskutuje se o povinné elektronické občance. Považujeme za nepřijatelné hrozící kriminalizování sdílení odkazů.
Demonstrace se koná  v sobotu 20. února od 14:00 na pražském Klárově , navazuje na ni protestní pochod k budově ministerstva vnitra na Letné. Vystoupí zde několik expertů, například sémiotik a odborník na analýzu dat ze sociálních sítí Josef Šlerka, expert na ochranu osobních údajů Jan Vobořil nebo odborník na sociální sítě Daniel Dočekal. Předseda Pirátské strany Lukáš Černohorský k demonstraci říká: „Věřím, že téma zachování svobodného Internetu v české společnosti stále rezonuje. Pokud nebudeme svá těžce vybojovaná práva hájit, tak o ně přijdeme. Přijďte prosím v sobotu 20. února na pražský Klárov i s přáteli.“
Vy už jste v minulosti první krok za fungování Internetu bez cenzury udělali. Ukažme společně, že cenzura do 21. století nepatří. Jste srdečně zváni.
Facebooková stránka události:  https://www.facebook.com/ events/1004015302991749/

Stanův komentář: Piráti od té doby přitvrdili .
 


Nejčtenější za týden