Co prozradilo výročí
RSS

Co prozradilo výročí

JAN KELLER
Jako kdyby bylo v únoru těch výročí pořád ještě málo. Díky kabinetu Petra Fialy si budeme rok co rok připomínat 25.únor jako den, kdy vláda pěti demokratických stran zařídila, aby bylo bez opory v zákoně vypnuto prvních osm takzvaně dezinformačních webů.



I když dodnes neexistuje argumentačně udržitelná definice dezinformací, česká vláda hodlá v boji proti těmto právně neidentifikovaným objektům nekompromisně pokračovat.


Z tohoto postupu zcela jasně plyne jedna zásadní informace. Strany pětikoalice, které jsou demokratické už díky tomu, že samy sebe za takové považují, absolutně nevěří ve schopnost občanů rozlišit pravdu od lži. Tato schopnost zde byla naposledy v roce 1989, kdy vedla ke změně poměrů. Od té doby se kamsi vytratila, takže po více něž třiceti letech naprosto svobodného rozvoje se lidé stali informačně negramotnými, a tedy zcela nekompetentními ve věci rozhodování o svém vlastním osudu. Ani paní Jourová zatím nevysvětlila, čím to bude, že takzvaná totalita vychovává v lidech kritického ducha, zatímco takzvaná demokracie vede k jeho zakrnění, útlumu, pokud ne přímo likvidaci. Výsledkem je, že bez pomoci příslušných úřadů se lidé stávají názorově nesvéprávní, nevědí, co si mají myslet, chovají se jako malé naivní děti.












Nejlepší na tom je, že vláda se určitě ani dost málo nepřetvařuje. Opravdu věří tomu, že obyčejný občan prostě lež od pravdy nerozezná. Tomuto přesvědčení ostatně odpovídá samo programové prohlášení Fialovy vlády, které bylo přijato jen několik týdnů před zahájením tvrdých cenzurních zásahů. Michal Klíma pověřený dozorem nad názory občanů už to bohužel nestihnul. Pokud by si ale dal včas tu práci, nalezl by ve zmíněném vládním prohlášení celé klubko dezinformací. Týkají se otázek stability veřejných financí, zatajování plánovaných přesunů daňové zátěže, ale také slibů ohledně sociálně citlivé reformy penzijního systému, ohledně podpory státu firmám, ohledně akceptovaných způsobů ochrany životního prostředí a několika dalších drobností.












Pokud by Michal Klíma na tyto četné dezinformace, které stály přímo u zrodu vlády pěti demokratických stran, z titulu své funkce upozornil, asi by mnoho neriskoval. První výročí neslavného vládního počinu bychom si tak jako tak připomínali už bez něho.




prvnizpravy.cz




The post Co prozradilo výročí first appeared on .


Nejčtenější za týden