Média zmatená z toho, že ruská ekonomika v roce 2023 poroste navzdory sankcím
RSS

Média zmatená z toho, že ruská ekonomika v roce 2023 poroste navzdory sankcím

Po menší než očekávané ztrátě HDP v roce 2022 ve výši -2,1 % Rusko proklouzlo sítem sankcí NATO a podle prognózy MMF zaznamená v roce 2023 růst o 0,3 %. (Foto: NBC News / Youtube)







Novináři západních médií, šokovaní tímto vývojem, se ptají, jak je to možné? (Reportáž začíná v 15:43)




Protestující v Berlíně strhli ukrajinskou vlajku z tanku


Ještě před několika měsíci očekávali političtí představitelé a mainstreamoví ekonomové úplné fiskální zničení Ruska, které zanechá zemi v ekonomických troskách a ukončí jakoukoli šanci na pokračování vojenské přítomnosti na Ukrajině.



Joe Biden slíbil, že „rozbije“ ruskou ekonomiku, a prohlásil, že Vladimir Putin „netušil, co se chystá“. Francouzský ministr financí Bruno Le Maire předpověděl ruský kolaps po první vlně západních sankcí. Politico vychvaloval „výhody“ nadcházejícího rozpadu Ruské federace. Propaganda zastřela některé ekonomické skutečnosti, které by měly být zřejmé.




Putin bude zabit svými soupeři, věří Zelenskyj
Z nedávné zprávy MMF o stavu světové ekonomiky vyplývá, že Rusko, navzdory všem mediálním tvrzením o hrozící katastrofě, je sankcemi a vyřazením ze sítě SWIFT relativně nedotčeno.



Bez ohledu na to, kterou „stranu“ v probíhajícím ukrajinském požáru kdo podporuje, je třeba přiznat, že finanční zbraně byly většinou neúčinné. Sankce spíše odhalily, že globální konsenzus ohledně Ukrajiny prostě neexistuje, a tato skutečnost je v rozporu s převládajícím narativem, který byl veřejnosti v uplynulém roce předkládán.



Zdroj: reuters.com




Polská média náhodou zachytila Zelenského dvojníka na kameru
Článek Média zmatená z toho, že ruská ekonomika v roce 2023 poroste navzdory sankcím se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden