Džihádista ISIS vstoupil do USA, aby zavraždil George W. Bushe, sledoval jeho domov v Dallasu
RSS

Džihádista ISIS vstoupil do USA, aby zavraždil George W. Bushe, sledoval jeho domov v Dallasu

Vlastně na tom všem ani není nic podivného. Nezapomínejme, kdo stál za nezákonným útokem na Irák, ale paradoxně i za vznikem v současné době asi nejkrvavější džihádistické bojůvky. Zde lze tedy pouze zkonstatovat, že kdo s čím zachází, tím také schází…
Irácký občan , který vstoupil do USA v září 2020, údajně plánoval zabít George W. Bushe, dokonce cestoval do Dallasu, aby sledoval dům bývalého prezidenta, podle čestného prohlášení FBI o povolení k prohlídce, které získala NBC News.
FBI tvrdí, že Shihab Ahmed Shihab z Columbusu v Ohiu chtěl poskytnout materiální podporu teroristické skupině Islámský stát a řekl důvěrnému zdroji FBI, že chtěl propašovat lidi do země za účelem vraždy bývalého prezidenta George W. Bushe.
FBI říká, že Shihab vstoupil do USA legálně a pak požádal o politický azyl, zatímco se také snažil oženit s americkou ženou, aby si zajistil svůj imigrační status. Dokumenty říkají, že vyšetřování původně začalo jako imigrační nebo vízový podvod, až později byl odhalen skutečný účel Iráčanova pobytu v USA.
Podle spisů Shihab tvrdil důvěrnému zdroji FBI, že řídil transportní vozidlo s bombami v Iráku a měl spojení s vůdcem ISIS Abu Bakr al-Bahgdadim, který byl zabit USA v roce 2019.
V červnu Shihab údajně řekl důvěrnému zdroji, že zaplatil nejméně 5 000 dolarů za propašování čtyř bývalých členů strany Baas nacházejících se v Iráku, Turecku, Egyptě a Dánsku do USA. Jakmile byli muži v USA, jejich plánem bylo získat střelné zbraně a velkou dodávku s posuvnými dveřmi k provedení atentátu.
„Dále Shihab uvedl, že chtěl být zapojen do skutečného útoku a atentátu na bývalého prezidenta Bushe a nestaral se o to, jestli zemře, protože by byl hrdý na to, že se podílel na zabití bývalého prezidenta Bushe,“ uvádí se v čestném prohlášení FBI.
Podezřelý údajně prováděl sledování v Dallasu 8. února, které zahrnovalo výlet do Bushovy rezidence a pořídil videa brány před Bushovou čtvrtí.
Shihab údajně řekl důvěrnému zdroji FBI, že dva z potenciálních členů spiknutí byli bývalí agenti irácké rozvědky. Jeden z iráckých státních příslušníků byl tajemníkem ministra financí ISIS, říkají také dokumenty.
Podezřelý řekl jednomu z důvěrných zdrojů, že plánuje použít autosalon v Columbusu v Ohiu jako „hawalu“, aby naléval peníze z USA tajemníkovi ministra financí ISIS.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden