Většinu ukrajinských vojáků na Bachmutské frontě zabili během 4 hodin
RSS

Většinu ukrajinských vojáků na Bachmutské frontě zabili během 4 hodin

Penzionovaný americký mariňák bojující na Ukrajině řekl ABC News , že tamní frontová linie je „mlýnkem na maso“, kde vojáci přežívají v průměru „čtyři hodiny.“
Troy Offenbecker bojuje po boku Ukrajinských sil v regionu Donbas. Moskva s Kyjevem bojují kolem Bachmutu už několik měsíců, přičemž Ruské síly kolem města pomalu postupují.
V lednu odhadovalo Německo, že Kyjev má v bojích o Bachmut „trojciferné“ ztráty denně. V té době se Bílý dům domníval, že prezident Volodymyr Zelenskyj na obranu tohoto města obětuje příliš mnoho životů a zdrojů.
Offenbecker ve svých komentářích poukazuje, že pro ukrajinské vojáky se situace asi ještě zhorší. „V terénu je to tam zatím pěkně hnusné. Spousta obětí.“ Hodnotil to: „Životnost je na frontové linii asi čtyři hodiny.“
Řekl, že ruský útok na město nepolevuje a změnil se na „mlýnek na maso.“ „Dělostřelba se nezastavuje.“ Offenbecker vysvětloval, že ruské síly bojují 24 hodin denně. „Možná, že Rusové měli před časem nedostatek granátů, ale v posledních několika týdnech je to nepřetržité. Celý den a celou noc,“ říkal ABC.
Mezitím Západní podporovatelé Kyjeva v posledních týdnech Zelenskému sdělili, že země NATO mají problémy sehnat nějaké dělostřelecké granáty, co by poslali Ukrajině. Ministr obrany Lloyd Austin v USA řekl, že ukrajinské síly cvičí k bojovým metodám, které používají méně munice.
Kreml loni nařídil mobilizaci 300 000 vojáků. Západní vůdci očekávali, že Moskva tuto zimu nařídí ofenzivu. Ukrajinští činitelé říkají, že ruská ofenziva už probíhá a Offenbecker s tím souhlasí. „S tím množstvím dělostřelby, množstvím zbraní, co tam přivezli, si myslím, že už začali,“ vysvětloval ABC.
Troy Offenbecker. Zdroj: Instagram/@tiger_in_ukraine
Kvůli tvrdé kontrole Moskvy a Kyjeva nad tiskem ve svých zemích není jasné, jak značné jsou oběti v obou zemích. Zelenskyj od počátku války znárodňuje ukrajinská média, zakázal politickou opozici a pozavíral občany, kteří se jeho vládě vzpouzeli.
Vůdce tiskové unie Sežij Guz, když se vyjadřoval ke státnímu žurnalismu na Ukrajině, tak vysvětloval: „Nikdy nevíme, na základě čeho jsou ta obvinění, co je proruský odkaz. Začíná to vypadat spíše jako politické obviňování než skutečné zločiny.“
„Spousta žurnalistů se teď uchýlila k sebe-cenzuře,“ dodal.
Náhledový obrázek: Samohybný kanón střílí u Bachmuti v regionu Doněck na Ukrajině, via AP.
BY TYLER DURDEN
WEDNESDAY, MAR 01, 2023 – 08:00 AM
Authored by Kyle Anzalone via The Libertarian Institute,

Západní vůdci soukromě přiznávají, že Ukrajina tu válku vyhrát nemůže

Pentagon má kvůli dodávkám na Ukrajinu strašně vybrakované zásoby vojenského materiálu

Ukrajina spotřebovává munici rychleji, než ji Západ stíhá vyrábět, stěžuje si šéf NATO
Zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/most-bakhmut-front-line-ukrainian-soldiers-killed-within-4-hours


Nejčtenější za týden