Podle společnosti Onet Rusko zastavilo dodávky plynu do Polska
RSS

Podle společnosti Onet Rusko zastavilo dodávky plynu do Polska

Dodávky plynu z Ruska do Polska byly zastaveny a na ministerstvu pro klima se sešel krizový štáb. Informuje o tom společnost Onet. Oficiální oznámení v této věci se očekává ještě dnes. (Foto: Flickr)







„Z ruské strany zatím nebylo oznámeno, zda se jedná o splnění ultimáta, kterým nedávno pohrozil Vladimir Putin. Očekává se, že oficiální oznámení v této věci bude učiněno ještě dnes.“ – píše se na webových stránkách.



„Informaci o výrazném omezení přepravy plynu a následně o jejím dnešním pozastavení Onet neoficiálně potvrdil jak vládním zdrojům, tak Polské ropné a plynárenské společnosti (PGNiG). Rusové polskou stranu o důvodech pozastavení dodávek neinformovali.“ – uvádí Společnost Onet.




Evropská komise tvrdí, že je možné platit za ruský plyn v rublech
Premiér Mateusz Morawiecki byl minulý pátek dotázán, zda se naše země rozhodne pro převody v rublech, jak požaduje ruská strana. Lhůta pro zaplacení měla vypršet minulý pátek.



Podle dopisu, který obdrželi zákazníci Gazpromu v takzvaných „nepřátelských zemích“ Ruska, museli od 1. dubna letošního roku platit za plyn v rublech pod hrozbou „zavření kohoutků“.



Většina zemí Evropské unie , včetně Polska a Německa, s tímto diktátem nesouhlasí. Neoficiálně se ví, že v pátek 22. dubna vypršel termín pro zaplacení plynu v ruské měně.



Zdroj: businessinsider.com.pl
Článek Podle společnosti Onet Rusko zastavilo dodávky plynu do Polska se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden