Ohromující záběry ukazují vykolejený vlak v Kanadě uprostřed krize hnojiv
RSS

Ohromující záběry ukazují vykolejený vlak v Kanadě uprostřed krize hnojiv

Celosvětový nedostatek potravin vyvolává velké obavy. Zemědělci v Kanadě a USA spěchají, aby do půdy zasázeli co nejvíce plodin, ačkoli prudce rostoucí ceny nafty a hnojiv způsobily, že sezóna setí je náročná. (Foto: Twitter)







V některých případech je hnojiv nedostatek a nejnovějším důkazem je vykolejení vlaku převážejícího potaš (uhličitan draselný K2CO3, pozn. red.) v Kanadě.



RCMP responding to train derailment near Fort MacLeod. On May 22, 2022, at 8:15 a.m., near Highway 3, between Range Road 251 and Range Road 252. There are no injuries reported or concerns to public safety. CP Rail has responded. Traffic on Highway 3 is being re-routed. — RCMP Alberta (@RCMPAlberta) May 22, 2022 Východně od Fort Macleod v jižní Albertě vykolejil v neděli vlak společnosti Canadian Pacific směřující na západ, který vezl 43 zásobníkových vagonů potaše. Nebyli hlášeni žádní zranění a událost se vyšetřuje.



Na ohromujících záběrech vraku je vidět, jak silně poškozené výsypné vozy lemují dálnici a všude je rozlitá potaš.















Kanada je předním producentem potaše, klíčové složky pro pěstování plodin. Nebylo uvedeno, kam tisíce tun potaše směřovaly.



#BREAKING : Massive train derailment in Alberta Canada #Alberta l #Canada ⁰Authorities in Alberta Canada are at the scene and currently underway cleaning up after a massive train derailment with 43 CP Rail train cars carrying potash detailed no injuries were reported pic.twitter.com/fVqXEqWCdd — R A W S A L E R T S (@rawsalerts) May 23, 2022 Jedno je jisté: Rozsypané hnojivo se v nejbližší době na pole nedostane, protože úklid nepořádku by mohl trvat týdny.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Ohromující záběry ukazují vykolejený vlak v Kanadě uprostřed krize hnojiv se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden