Švédsko: Muslim, který pobodal na ulici holčičku, je 52násobný recidivista iránského původu
RSS

Švédsko: Muslim, který pobodal na ulici holčičku, je 52násobný recidivista iránského původu

Před dvěma dny jste si zde mohli přečíst o útoku nožem na teprve 10letou (některé zdroje uvádí 9letou) holčičku, která byla v parku v Göteborgu s prarodiči. Šlo o zcela náhodnou oběť, která jen byla ve špatnou dobu na špatném místě.
Dívka je nyní těžce zraněná v nemocnici s nejistou prognózou. Lehce pobodána byla i její babička, na kterou muslim zaútočil, když se snažila vnučku zachránit. Útočník bodal do holčičky za pokřiku: „Allahu akbar!“
Nyní se objevily nové informace jak k případu, tak k samotnému pachateli, 52násobnému recidivistovi…
Milad Salari je jméno muže, který ve čtvrtek pobodal devítiletou dívku z Amsterdamu. Dívka byla na návštěvě u prarodičů v Göteborgu. Pachateli je 36 let, narodil se v Íránu a od roku 2002 spáchal ve Švédsku 52 trestných činů.
Milad Salari přišel do Švédska se svou matkou, otcem a dvěma staršími sourozenci v červenci 1989. Rodina pochází z města Šíráz v Íránu. Následující měsíc jim bylo uděleno povolení k dočasnému pobytu.
Na jaře 1990 získala rodina Salariových – díky takzvanému rozhodnutí vlády Ingvara Carlssona o výrazně posílené imigrační politice – povolení k trvalému pobytu ve Švédsku. O několik let později otec zemřel.
V září 1994 požádala Miladova matka o švédské občanství pro svého syna. Žádost byla přijata o pouhé čtyři roky později, na konci října 1998.
V květnu 2002 Milad Salari právě oslavil 15. narozeniny a stal se zločincem. Tehdy spáchal první trestný čin, za který byl odsouzen – krádež. Soud se spokojí s tím, že sociální služby „poskytnou potřebnou péči.“
Neuplynul ani rok, než byl Milad v únoru 2003 znovu zatčen. Tentokrát za další krádeže. Trest byl nyní o něco přísnější; 50 hodin služeb pro mládež a „nezbytné péče“ sociálních služeb.
Poté se kriminální kariéra teenagera zintenzivňuje. Škody, drogové trestné činy, nelegální řízení, pokusy o krádež, stále více trestných činů souvisejících s drogami a četné volání na sociální služby. Spáchal celkem 24 zločinů, než dosáhl věku 18 let.
V květnu 2006, ve věku 19 let, byl Milad Salari poprvé odsouzen do vězení. Spolu se svým přítelem a ozbrojen falešnou pistolí vyloupil  showroom Vodafonu v Nordstanu v Göteborgu.
Prodavač vypráví o hrůze, když ho Milad popadl a odtáhnul do místnosti v zázemí obchodu. Myslel si, že bude zabit. Trest za tuto brutální loupež byl jeden a půl roku vězení.
V roce 2011 byl Milad odsouzen k jednomu roku vězení za jinou loupež a k dalšímu měsíci vězení za nezákonné vyhrožování.
V roce 2013 byl Milad zatčen kodaňskou policií za přestupek. Byl zavřen na šest dní, než byl poslán zpět do Švédska. Nikdy se nedostavil k soudu, kde dostal pokutu 3 000 dánských korun.
V letech 2014 a 2015 byl Milad odsouzen za další krádeže a trestné činy související s drogami. Pokaždé soud považoval za vhodnější, aby byl Milad odsouzen k podmínce než k vězení.
Na Den Lucie 2015 (13. prosince), Milad Salari spáchal svůj dosud nejhorší zločin, a to navzdory tomu, že se stráž pokusila činu zabránit. Vyzbrojen předmětem podobným automatické zbrani vyloupil klenotnictví a zlatnictví na Kungsgatanu v Göteborgu.
Pod pohrůžkou byli zákazníci i zaměstnanci nuceni jít do dílny a Milad ukradl hodinky za více než dva miliony korun.
Lovec, který byl svědkem loupeže, běžel za útočníkem. Okamžitě si uvědomil, že zbraň není skutečná, ale takzvaná plastová ohebná vzduchovka.
„Už jsem měl v plánu zatáhnout ho zpět do obchodu, ale bylo tam příliš mnoho lidí,“ vysvětloval lovec při výslechu.
Korpulentnímu zloději se útěk před lovcem nezdařil a vzdal se. Po chvilce přemlouvání se lovci podařilo přesvědčit první zalarmovanou policejní hlídku, aby lupiče zatkla.
„Sám jsem lovec a vlastním zbraň a okamžitě jsem viděl, že to není skutečná zbraň,“ řekl.
Milad Salari byl odsouzen ke třem letům vězení mimo jiné za loupež. V lednu 2018 byl podmínečně propuštěn.
Přestože byl ve zkušební době odsouzen za nové trestné činy, napadení a krádeže, trojnásobný lupič si zbytek trestu nemusel odpykat. Místo toho se soud spokojil dvakrát za sebou s podmínkou.
V roce 2019 spáchal íránský sériový zločinec dalších sedm trestných činů, včetně krádeže, velké loupeže a řízení v opilosti, v roce 2020 byl znovu odsouzen za krádež a v roce 2021 za další krádež v obchodě  společnosti Naturkompaniet.
Poté, co spáchal celkem 51 trestných činů, byl Milad Salari v loňském roce znovu souzen poté, co ukradl notebook v centru Göteborgu.
Navzdory skutečnosti, že byl Milad odsouzen za podobnou krádež v obchodě v předchozím roce a žije se svým starším bratrem, který byl také odsouzen za trestný čin, soud se domníval, že došlo k významnému zlepšení jeho osobní a sociální situace.
V důsledku toho se 36letý muž opět vyhnul vězení a místo toho byl odsouzen k podmínce.
Milad Salari byl nyní obviněn z celkem 52 trestných činů od doby, kdy debutoval jako zločinec ve věku 15 let. Nyní je podezřelý z brutálního pokusu o vraždu devítileté dívky z Nizozemska.
Pokud by nedostal za většinu zločinů podmínku a pobýval by nyní ve vězení, dívka by byla v bezpečí…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Švédsko: Muslim, který pobodal na ulici holčičku, je 52násobný recidivista iránského původu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden