Euro 7 a dotační profíci
RSS

Euro 7 a dotační profíci

Když dojdou argumenty, přichází ke slovu sprostota, nadávky, urážky, obviňování. Když dojdou i tyto nepěkné „argumenty“, dochází na obyčejné násilí. Kdy se k němu uchýlí Lukáš Hataš, odborník na elektromobilitu?
Pořad Michaely Jílkové Máte slovo, nemám vyloženě rád. Nemám rád hloupé lidi a jejich názory. V tomto pořadu se ve velké míře dostává prostoru jak hlupákům, tak jejich názorům. Divácky je to velmi úspěšné, témata si paní Jílková vybírá vhodně, sledovanost dlouhodbě asi drží.Občas se naskytne však téma, které je pro budoucnost naší republiky extrémně důležité. Tím tématem byla včera elektromobilita, zabalená do názvu Zákaz aut se spalovacími motory. Proti sobě stanuli dva tábory, kdy na jedné straně byl europoslanec Saša Vondra, Prof. Ing. Jan Macek z ČVUT a na straně druhé europoslanec Mikuláš Peksa a Lukáš Hataš z Asociace pro elektromobilitu.
Sledovat celý pořad až do konce bylo pro zdravě uvažujícího jedince utrpení, protože zelené názory piráta Peksy a obchodníka se solárními dotačními sny Hatašem občas hraničily s normálnem – slušněji to napsat nelze. Podložená data profesora Macka narážely na levicově zelenou bariéru dvou bojovníkůl za lepší zítřky.
Nemá asi smysl se blíže rozepisovat o konkrétním průběhu pořadu, to je lepší vidět a slyšet na vlastní  oči a uši,  co je ovšem zarážející je dnešní reakce pana Hataše na twitteru. Podívejte se na printscreen:

Obvinit šest uvedených osob z toho, že je platí Rusko je trochu silná káva. Možná panu Hatašovi teče dotačně do bot, když si dnes přečetl, že to asi s tím přechodem na čistě elektrická auta nebude tak rychlé, protože to Německo a Itálie zablokují.
Položme si otázku, co asi pana Hataše k tak radikálnímu vyjádření vedlo? Kdo má na přechodu na čistě elektrická auta největší zájem? No těžaři plynu, protože pokud se zakážou plošně spalovací motory tak pouze v České republice bychom na provoz elektrických aut potřebovali čtyři nové Temelíny a ty se nepostaví. Uhlí je pro zelené šarlatány fuj a tabu, takže zůstává jen plyn. A toho je hodně, ale opravdu hodně právě v tom zmiňovaném Rusku. Co když je to opačně a Ruskem jsou vedeni a placeni lidé v pozicích jako je například výkonný ředitel Asociace pro elektromobilitu Lukáš Hataš. Logiku by to dávalo velkou.
Pevně, doufám, že si v pondělí pan Hataš bude drbat hlavu a hledat právníka, protože pokud bych tímto způsobem byl obviněn já, šel bych na něj podat trestní oznámení asi ihned.
Na začátku jsem si položil otázku, zda se k násilí úchýlí právě pan Hataš. Berte to, prosím, jako nadsázku, já doufám, že samozřejmě nikdy.

Zdroj


Nejčtenější za týden