Lidé ve Francii se bouří. Přes milion lidí stávkuje kvůli důchodové reformě
RSS

Lidé ve Francii se bouří. Přes milion lidí stávkuje kvůli důchodové reformě

Celostátní stávka ve Francii od úterý způsobila značné poruchy, například zastavení vlaků, zavřené přístavy, prázdné školy, zrušené a zpožděné lety, neodvezený odpad a zavřené ropné rafinerie. (Foto: Twitter)







Ve Francii prostě do důchodu v 64 letech nepůjdou! pic.twitter.com/rBfSJfQOao — Konečná Romana (@konecna_romana) March 8, 2023 Více než milion lidí se zúčastnilo protestů proti návrhu prezidenta Emmanuela Macrona zvýšit věk odchodu do důchodu na 64 let. Očekává se, že stávka bude pokračovat až do středy.




Francouzský historik: Třetí světová válka už začala
„Jde o to, aby se Francie zastavila,“ řekl Fabrice Michaud z odborové organizace železničářů CGT.



Odbory svolaly celostátní den stávky letos již pošesté. „ Mnohá protestní shromáždění přilákala větší davy než ta, která byla organizována od poloviny ledna, a to i v Marseille, jednom z největších francouzských měst,“ uvedl The Guardian.




Macron říká, že Rusko nemůže proti Ukrajině vyhrát
Confrontos com a polícia francesa aconteceram que tentaram desbloquear ruas, rodovias e aeroportos pic.twitter.com/nWbC8mS2mo — Fernanda MacMillan (@floresdepapel6) March 7, 2023 07.03.23 França .. as manifestações foram gigantescas pic.twitter.com/ZGvJVfWMrT — Fernanda MacMillan (@floresdepapel6) March 7, 2023 Aconteceram bloqueios em freeway, aeroportos, etc .. pic.twitter.com/oDcqeiqO5b — Fernanda MacMillan (@floresdepapel6) March 7, 2023 Marin Guillotin, zástupce odborů FO v rafinerii Donges v západní Francii, zdůraznil: „Všichni jsme se snažili, abychom se dostali na trh:



„Skutečný boj začíná nyní.




Francii zasáhly protesty kvůli zvýšení odchodu do důchodu v 64 letech
„Nebyli jsme vyslyšeni ani vyslyšeni. Používáme jediný prostředek, který nám zbývá: je to tvrdá stávka … nehodláme se vzdát.“



Macronův návrh na prodloužení věku odchodu do důchodu se setkal se značným odporem veřejnosti. Návrh usiluje o zvýšení věku odchodu do důchodu z 62 na 64 let a o zvýšení počtu let zaměstnání nutných k získání nároku na plný důchod. V současné době je projednáván ve francouzském Senátu.



Zdroj: theguardian.com




Francie je „otevřená“ vyslání stíhaček na Ukrajinu, zatímco Velká Británie říká, že to není praktické
Článek Lidé ve Francii se bouří. Přes milion lidí stávkuje kvůli důchodové reformě se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden