Stoltenberg: Bachmut by mohl padnout v nejbližších dnech
RSS

Stoltenberg: Bachmut by mohl padnout v nejbližších dnech

Bakhmut by mohl potenciálně padnout „v nejbližších dnech“, řekl ve středu generální tajemník NATO Jens Stoltenberg, ale zdůraznil, že ztráta města nebude kritickým bodem války. (Foto: Twitter / ilustrační)







„Vidíme, že Rusko vrhá více vojáků, více sil a to, co Rusku chybí na kvalitě, se snaží dohnat na kvantitě,“ řekl Stoltenberg , jehož citoval DW.




Stoltenberg: Není cesty zpět vrátit se k normálu ve vztazích s Ruskem
Dodal, že z případné ztráty Bachmutu by si měl vzít ponaučení, že Rusko nesmí být „podceňováno“ a že poskytování další obranné pomoci Ukrajině je prvořadé.



Americký ministr obrany Lloyd Austin 6. března rovněž poznamenal, že pád Bachmutu nebude pro ukrajinskou armádu znamenat významnou komplikaci, a dodal, že město má spíše „symbolickou“ než „strategickou“ hodnotu.




Ukrajina se stane členem NATO, uvedl Stoltenberg
Bitva o Bachmut, město v Doněcké oblasti, zuří již sedm měsíců. Ruská armáda se snaží zvýšit svou kontrolu nad celou oblastí, jejíž přibližně polovinu v současné době okupuje.



Navzdory těžkým bojům se Ukrajina rozhodla vojáky z města nestáhnout. „Je to pro nás taktické… po Bachmutu by mohli jít dál. Mohli by jít do Kramatorska, mohli by jít do Slovjanska,“ řekl prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro CNN 8. března.



Zdroj: kyivindependent.com




Generální tajemník NATO: Válka začala v roce 2014
Článek Stoltenberg: Bachmut by mohl padnout v nejbližších dnech se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden