Protesty v Gruzii: Tisíce lidí jsou již druhý den v ulicích
RSS

Protesty v Gruzii: Tisíce lidí jsou již druhý den v ulicích

Poté, co parlament podpořil kontroverzní návrh zákona, který podle kritiků omezuje svobodu tisku a potlačuje občanskou společnost, došlo v gruzínském hlavním městě Tbilisi ke střetům protestujících s policií. (Foto: Twitter)







The situation in Tbilisi is escalating – protesters started throwing "Molotov's cocktails" at police. President of Georgia will address the nation soon. pic.twitter.com/nwHeubcbtZ — Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) March 7, 2023 Policie použila k rozehnání davu před budovou parlamentu vodní děla a pepřový sprej.




Lidé ve Francii se bouří. Přes milion lidí stávkuje kvůli důchodové reformě
Někteří demonstranti padali na zem a kašlali, zatímco jiní mávali vlajkami EU a Gruzie.



In Tblisi, Georgia things really get out of hand. Protestors against the foreign agent legislation law passed by the pro-Russian government are breaking into the Georgian parliament. Georgians do not want to be a Russian puppet state. pic.twitter.com/3DCW91PxYB — NOËL (@NOELreports) March 7, 2023 Podle vlády bylo zraněno několik policistů a poškozeno policejní vybavení.




Klimatičtí extremisté útočí barvou na budovu německého ministerstva
This is going to be iconic. #Tbilisi #Georgia pic.twitter.com/6zv7Md5mE2 — (((Tendar))) (@Tendar) March 7, 2023 Návrh zákona, podle kterého by se nevládní organizace a nezávislá média, která získávají více než 20 % finančních prostředků ze zahraničí, musely prohlásit za zahraniční agenty, se setkal s rozsáhlým mezinárodním odsouzením.



Zdroj: bbc.com




Protest zemědělců v Bruselu: „Nechceme působí socioekonomický masakr“
Článek Protesty v Gruzii: Tisíce lidí jsou již druhý den v ulicích se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden