Rumunsko zabavilo vagony z Ukrajiny, které měly dovážet geneticky modifikované organismy, které by ohrozily budoucí sklizeň
RSS

Rumunsko zabavilo vagony z Ukrajiny, které měly dovážet geneticky modifikované organismy, které by ohrozily budoucí sklizeň

To, co nyní hlásí Rumunsko, se samozřejmě může týkat celé EU, která se před Ukrajinou (plně ovládanou US Deep state) klaní až k zemi. Konkrétní výsledky již brzy zřejmě uvidíme, jakmile zemědělci zasejí.
Jde snad o další pokračování v likvidaci evropského zemědělství a průmyslu?
Ministr zemědělství Petre Daea hájil Ukrajince a tvrdil, že byl informován ANSVSA, že všechny jejich produkty vyhovují. Prezident LAPAR Laurențiu Baciu však tvrdí, že Daea otevřeně lže, protože sama ANSVSA nedávno zabavila vlak GM (geneticky modifikované) řepky z Ukrajiny. Dále rumunští farmáři tvrdí, že plodiny postižené vážnými chorobami ohrozí budoucí sklizně v zemi.
Jak farmáři hlásí, ukrajinské obilí ponechané v Rumunsku je prý nejen geneticky modifikované, ale také infikované chorobami a patogeny, které značně ohrožují jak lidské zdraví, tak budoucí zemědělské plodiny. Dumpingové ceny špatného zboží vstupujícího do Rumunska navíc přivedly rumunské farmáře k bankrotu.
Reakce ministra zemědělství Petra Daea byla pobuřující. Veřejně prohlásil, že všech 8 500 analýz ukrajinských výrobků provedených ANSVSA neprokázalo žádné překročení. A to v době, kdy ANSVSA již téměř vůbec nekontroluje ukrajinské dodávky.
„Předseda zemědělského výboru Senátu George Scarlat  veřejně prohlásil, že koupil kukuřici z Ukrajiny pro svou prasečí farmu s tím, že ji prasata nežerou. Ve skutečnosti první informace o napadeném obilí z Ukrajiny pocházely od samotných inspektorů ANSVSA.
V Romanu byl ANSVSA zadržen vlak s geneticky modifikovanou řepkou z Ukrajiny poté, co novináři informovali o odpadcích dovezených z Ukrajiny. Velká část ukrajinského obilí a produktů vstupujících do Rumunska je geneticky modifikována.
Pak přišla pšenice kontaminovaná melasou a kukuřice kontaminovaná aflatoxinem,“ řekl Laurențiu Baciu, prezident Rumunské ligy asociací zemědělských výrobců (LAPAR). Vystavení aflatoxinům může způsobit zvracení, bolesti břicha, plicní edém a další problémy…
Zemědělci v Botosani a Suceavě mluví o katastrofě, protože ukrajinské obilí se propouští bez papírů. Laurențiu Baciu nám říká, že před dvěma dny mluvil s rumunským řidičem, který mu řekl, že má geneticky upravenou sóju z Ukrajiny a veze ji do Lehliu.
„Evropská komise by nám nyní měla říci, že Evropanům bylo zakázáno pěstovat geneticky modifikované organismy právě proto, že jsou nebezpečné. Také zavedli všechny druhy chorob obilnin a ohrožují naši budoucí sklizeň šířením chorob v Rumunsku. Ale ministr Petre Daea a vláda nás chtějí dorazit.
A není pravda, že stlačili ceny dolů, a proto nemůžeme naše obilí prodat. Ukrajinci neprodávají levnější produkty, ale levněji prodávají špatné zboží, které v rumunském přístavu neseženou. To znamená, že odpadky zůstávají v Rumunsku.
Chápal bych Daea, kdyby neřekl, že bylo odebráno 8500 vzorků ukrajinského zboží. Člověk však vidí, že ANSVSA ani ministerstvo nic neudělaly. Říkají jen jednu věc, ale realita na místě je velmi odlišná,“ řekl nám prezident LAPAR Laurențiu Baciu.
Podle nedávných údajů bylo k 1. srpnu 2022 více než 23 milionů tun ukrajinského obilí vyvezeno převážně do EU a zemí s vysokými příjmy, zatímco pouze 2,6 % směřovalo do chudých zemí. Ministr zemědělství Petre Daea připouští, že do Rumunska se přes koridor solidarity dostalo množství obilí, což vedlo k nedostatku zásob zemědělců….
Kolik takového obilí se asi dovezlo k nám nebo do dalších evropských zemí??
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 1 ] Článek Rumunsko zabavilo vagony z Ukrajiny, které měly dovážet geneticky modifikované organismy, které by ohrozily budoucí sklizeň se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden