Kadyrov je připraven zaútočit na Polsko
RSS

Kadyrov je připraven zaútočit na Polsko

Ramzan Kadyrov, čečenský vůdce a spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, prohlásil, že je připraven zaútočit na Polsko a že by evropská země měla „raději vzít zpět své zbraně“. (Foto: Twitter)







Ve videu, které ve středu na Twitteru sdílel novinář BBC Francis Scarr, Kadyrov podle překladu jeho komentáře říká, že „otázka Ukrajiny je uzavřena“ a že ho „zajímá Polsko“.



„Po Ukrajině, pokud dostaneme povel, vám během šesti vteřin ukážeme, čeho jsme schopni,“ řekl Kadyrov.



Kadyrov said that he plans to attack Poland “Ukraine is already a closed issue. I'm interested in #Poland . After #Ukraine , if there is an order, we will show what we are capable to do in 6 seconds. Better take your weapons (Poles) from the mercenaries.” pic.twitter.com/WLesxJjX2b — NEXTA (@nexta_tv) May 25, 2022 Polsko je jednou ze zemí, které dodaly Ukrajině zbraně na obranu před ruskou invazí, jež trvá od konce února. Kadyrovovo prohlášení podtrhuje obavy některých polských představitelů, že by Rusko mohlo v budoucnu potenciálně zaútočit na Polsko.



Zatímco Putin nedal žádný definitivní náznak toho, zda by se mohl podívat příště na Polsko, náměstek polského ministra zahraničí Pawel Jablonski během rozhovoru pro Al Jazeeru zveřejněného koncem března řekl, že je „naprostou jistotou“, že Putin by rád zaútočil na Polsko.



„Zároveň jsme si ale také zcela jisti, že to (Putin) nyní neudělá, protože je příliš zaměstnán tím, co se děje na Ukrajině,“ dodal Jablonski.



Na videu s čečenským vůdcem, které do středečního večera nasbíralo téměř 25 000 zhlédnutí, Kadyrov také Polsku vzkazuje, aby „oficiálně prosilo o odpuštění za to, co jste udělali našemu velvyslanci“.



Kadyrov zřejmě narážel na incident, který se odehrál na začátku tohoto měsíce, kdy byl ruský velvyslanec v Polsku Sergej Andrejev na akci ke Dni vítězství v Polsku zasažen červenou barvou. Šlo o protest proti ruské válce na Ukrajině. Andrejev a jeho delegace byli po incidentu nuceni opustit oblast.



„Nebudeme to jen tak ignorovat,“ řekl Kadyrov na videu. „Mějte to na paměti.“



Nebylo bezprostředně jasné, kdy a kde bylo video natočeno.



Zdroj: newsweek.com
Článek Kadyrov je připraven zaútočit na Polsko se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden