Velká Británie přichází s novým zákonem, podle něhož musí být registrována všechna drůbež v domácích chovech
RSS

Velká Británie přichází s novým zákonem, podle něhož musí být registrována všechna drůbež v domácích chovech

Připomínám, že WHO již v rámci pandemické smlouvy chystá něco jako registraci a povinné očkování zvířat – včetně drůbeže. To by mohlo právě s tím souviset a lze předpokládat, že se stejným nařízením přijde velmi brzy i EU, která již s podobnými úvahami o registraci drůbeže v domácích chovech před časem přišla.
Pak je možné, že tak jak je nyní například u nás povinné čipování psů a jejich očkování proti vzteklině, bude povinná nejen registrace slepic v domácích chovech, ale zřejmě budou muset být i povinně očkovány. Otázka je, čím se asi takové očkování bude provádět.
V případě, že pak WHO, která by to měla mít od roku 2024 na základě pandemické smlouvy na starosti, vyhlásí pandemii ptačí chřipky, bude v dané lokalitě všechna registrovaná drůbež usmrcena.
Jde o vskutku ideální způsob, jak drobné chovatele zbavit soběstačnosti v produkci vajec a masa. Stejným způsobem se zcela jistě bude přistupovat i k dalším hospodářským zvířatům.
Lidé ve Velké Británii , kteří chovají slepice na svých dvorcích, jsou nuceni je zaregistrovat u vlády podle nového navrhovaného zákona, který má údajně zastavit šíření ptačí chřipky.
V rámci pokračujícího úsilí v boji proti ptačí chřipce představila vláda Anglie, Walesu a Skotska ve středu návrh, který by všem chovatelům drůbeže uložil povinnost  registrovat své ptáky.
Nová pravidla by se vztahovala na všechny chovatele ptáků bez ohledu na to, kolik ptáků vlastní. V současné době jsou ze zákona povinni toto hlásit pouze lidé, kteří chovají 50 a více ptáků .
Podle tohoto pravidla se budou muset registrovat i lidé, kteří chovají ptáky jako domácí zvířata (vyjma ptáků, kteří jsou chováni uvnitř budov) nebo pro produkci potravin (tj. vejce). Pokud tak neučiníte, jedná se o porušení zákona. Musí také každý rok aktualizovat informace o počtu ptáků v chovu.
Majitelé jsou povinni poskytnout informace, které zahrnují jejich kontaktní údaje, místo, kde jsou ptáci chováni, jakož i informace o druhu, množství a účelu ptáků.
„Tyto návrhy nám umožní získat úplný obraz o počtu a umístění ptáků chovaných ve Velké Británii a usnadní sledování a řízení šíření ptačích nemocí,“ uvádí se ve  společném prohlášení  hlavních veterinárních úředníků z Anglie, Skotska a Walesu.
„Tyto informace také pomohou informovat o budoucích hodnoceních rizik a udržet náš závazek neustále budovat naše rozsáhlé portfolio výzkumu ptačí chřipky.“
„Vítáme tuto konzultaci jako prostředek k zajištění toho, aby registr britské drůbeže  byl vhodný k podpoře úsilí vlády a průmyslu při zmírňování pokračujících dopadů ptačí chřipky,“ uvedl výkonný ředitel British Poultry Council.


„Registrace drůbeže je účinným způsobem sledování a kontroly šíření nákazy. Jako vždy vyzýváme všechny chovatele drůbeže, aby zůstali ostražití ohledně příznaků ptačí chřipky u svých ptáků.“


Více od vlády Spojeného království:
Registrací svých ptáků u Agentury pro zdraví zvířat a rostlin (APHA) chovatelé zajistí, aby dostávali důležité aktualizace, jako jsou případná místní ohniska ptačí chřipky a informace o pravidlech biologické bezpečnosti, které pomohou chránit jejich hejna před hrozbou ptačí chřipky.
To umožní vládě rychle komunikovat s chovateli ptáků, zvládnout potenciální ohniska onemocnění, jako je ptačí chřipka, a omezit šíření.
Nová pravidla by se vztahovala na majitele hejn na dvorku, dravé ptáky a holuby, ale netýkala by se ptáků v zájmovém chovu chovaných výhradně v domácím obydlí, jako je papoušek nebo andulka chovaná v kleci uvnitř, která nikdy neopouští nemovitost jinak než za účelem návštěvy veterináře nebo na jiné krátké období.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Velká Británie přichází s novým zákonem, podle něhož musí být registrována všechna drůbež v domácích chovech se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden