Žena ukázala lidem s nízkými příjmy, jak vařit za 111 korun denně
RSS

Žena ukázala lidem s nízkými příjmy, jak vařit za 111 korun denně

S rostoucí inflací, která tlačí na finance domácností, se někteří Američané s nízkými příjmy rozhodli pro „večeře za dolar“. (Foto: Youtube)









Videa Rebeccy Chobatové na TikToku vzbudila zájem zákazníků, kteří si uvědomují svůj rozpočet, a to zejména proto, že inflace potravin je stále nejvyšší za posledních čtyřicet let. Prostřednictvím svých videí, která sleduje 742,5 tisíce lidí, vysvětluje, jak připravit jídlo z produktů z diskontního obchodu s týdenním rozpočtem 35 dolarů.







Chobatová zveřejnila řadu videí, v nichž představuje „jedinečné recepty a nápady na vaření z Dollar Tree“. Mezi názvy jejích videí patří například „Dollar Tree Gumbo“ a „Dollar Tree Beef Pot Pie“.



Přestože spotřebitelé mohou konzumací jídel z Dollar Store ušetřit, je třeba zvážit i některé negativní aspekty:



Institut pro místní soběstačnost nedávno zveřejnil zprávu, v níž vyjádřil obavy z nedostatku čerstvých produktů v diskontních prodejnách. Většina potravin prodávaných v Dollar Tree obsahuje vysoce kalorické a silně zpracované položky, které nejsou považovány za výživné varianty.



Vzhledem k negativnímu růstu reálných mezd, který se podepisuje na financích domácností, však některým jednotlivcům nezbývá nic jiného než se pro potraviny obracet na obchody Dollar Store. Pro některé je dokonce i Walmart příliš drahý.



Od finanční krize v roce 2008 došlo v celé zemi k explozi prodejen Dollar General, Dollar Tree a Family Dollar, protože naprostá většina lidí chudne. Všechny tři diskontní prodejny provozují 34 000 obchodů po celé zemi a v příštích letech se chystají otevřít další tisíce.







Chobat řekl serveru Bussiness Insider, že tato videa mají skutečný dopad na lidi, kteří v této těžké době šetří peníze.



„Tyto zprávy dostávám poměrně často, ale tahle mě opravdu zasáhla,“ řekla.



Pravidelná konzumace potravin ze slevových obchodů by mohla v budoucnu vést ke zdravotním problémům. Proto je nezbytné oživit místní ekonomiky a supermarkety a podpořit tak dostupnost čerstvých potravin.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Žena ukázala lidem s nízkými příjmy, jak vařit za 111 korun denně se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden