Rakousko: Náhodní kolemjdoucí zachránili ženu, kterou se pokusil její syrský manžel na ulici podřezat
RSS

Rakousko: Náhodní kolemjdoucí zachránili ženu, kterou se pokusil její syrský manžel na ulici podřezat

Stále více takzvaných „domácích muslimských zabijaček“ – jak se někdy nazývají zločiny ze cti – se odehrává dokonce i na veřejnosti. To nakonec někdy nejspíš zachrání život zamýšlené oběti, většinou ženy, která se nechová jako správná muslimka.
K podobnému případu došlo i ve stále více obohacovaném Rakousku, kde by zřejmě Syřan svůj zrůdný čin dokonal, nebýt náhodných svědků…
Žena vděčí odvážným kolemjdoucím, že přežila útok nožem svého žárlivého partnera na Donaulände v Linci: Protože se muž nebyl schopen uklidnit, zdravotní sestra ho kopla nohama do zad  a do odvážné záchranné operace byl  zapojen i pastor .
Dva syrští žadatelé o azyl (jemu je 52, jí 41) se v pondělí večer hádali. Jednalo se zřejmě o to, že žena měla kontakt s jiným mužem prostřednictvím sociálních médií, což se nelíbilo jejímu partnerovi. Oba v průběhu sporu opustili svůj byt, jedenáctiletá dvojčata zůstala doma. Na ulici muž údajně napadl ženu nožem na koberce, který měl náhodou s sebou. Již druhý řez způsobil masivní zranění krku, popsala mluvčí státního zastupitelství Ulrike Breitenederová. .
Byl to „řetězec šťastných okolností“, který zachránil ženu před smrtí, řekl ve středu ředitel státní policie Andreas Pilsl v rozhovoru s Breitenederovou. Muž byl obviněn z pokusu o vraždu a hrozí mu tak deset až 20 let vězení nebo dokonce doživotí – v případě odsouzení (nebude-li seznán psychicky nemocným jako většina jeho souvěrců). Nyní je ve vazbě.
Vyšetřovatelé předpokládají, že žena by nepřežila, kdyby kolemjdoucí odvážně nezasáhli, všichni náhodou procházeli kolem místa činu: Nejodvážnější byla zdravotní sestra, která kopla nohama do zad pachatele a ukončila útok. Kněz se také snažil udržet muže daleko od ženy. Duchovnímu pak bylo nožem vyhrožováno. Lékař, který jel kolem autem, okamžitě poskytl první pomoc a nakonec přijela sanitka, jejíž posádka okamžitě ošetřila ženu a odvezla ji do nemocnice. Počáteční ohrožení života bylo odvráceno nouzovou operací.
Syřan byl zatčen na místě. Tvrdí, že si dokáže vzpomenout na spor a své zatčení, ale ne na samotný čin. Podle prokuratury jej však ani on nepopírá. Je vyšetřován pro pokus o vraždu a nebezpečné výhrůžky duchovnímu.
Oběť (41) již byla také vyslýchána v nemocnici. Muž na ni zaútočil zčistajasna. Její manžel – oba jsou manželé podle islámského práva – jí chtěl vzít mobilní telefon, aby zjistil, s kým je v kontaktu. Údajný pachatel ještě nebyl policii oficiálně znám, dokonce ani incidenty v souvislosti s domácím násilím nebyly dříve známy. Děti jsou v současné době ubytovány v soukromé péči.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden