Před 6000 lety byla hladina moře až o tři metry vyšší než dnes
RSS

Před 6000 lety byla hladina moře až o tři metry vyšší než dnes

Klimatické lži jsou záminkou pro zavádění mnoha opatření – od tzv. zeleného údělu, uhlíkové neutrality, s tím  souvisejícího vyvlastňování, změny jídelníčku – od masa k broukům a masu umělému – přes zákaz využívání fosilních paliv až po klimatické lockdowny, pro jejichž účel jsou již zaváděna tzv. 15minutová města.
Právě proto, že na základě klimatických lží dochází k totální přeměně společnosti a snížení životní úrovně, je třeba na tyto lži poukazovat. Většina lidí těmto lžím věří, protože je šíří mainstreamová média a politici, stejně jako uplacení „odborníci.“
A nesporným důvodem tak bezbřehé důvěry v systém je i fakt, že si nikdo nepamatuje víc než několik desetiletí, takže jen málokdo tuší, jak vypadala planeta v minulosti, kdy bylo na světě mnohem méně lidí…
Jenže právě tyto dávné doby je třeba připomínat, aby si lidé uvědomili, že klima se v průběhu věků vždy měnilo. A to i v dobách, kdy neměla lidská činnost na naši planetu prakticky žádný vliv.
V minulosti probíhaly velké klimatické změny bez zásahu člověka. Ani mořská hladina nezůstala ušetřena. Nová vyšetřování to působivě dokazují. I bez industrializace  byla mořská hladina před zhruba 6000 lety až o tři metry vyšší než dnes.
Globální klima vždy podléhalo velkým výkyvům teplot. Po ledových dobách následují teplá období a tyto vzestupy a pády budou pokračovat i v budoucnu. Je to znát i na mořské hladině, která podle výzkumů rovněž podléhá velkým výkyvům. 
Podle studií se toto číslo od roku 1900 zvýšilo v průměru o 1,56 mm/rok. Bavíme se tedy o 15,6 cm za století.  To zní jako prudký nárůst, ale v minulosti prý došlo k mnohem rozsáhlejším změnám.
Například před 9 000 až 8 000 lety stoupla hladina moře ve východním Vietnamu o 29 metrů – oproti dnešku z -35 m na -6 m. To je 2,9 m za století neboli 29 mm/rok. 
Před 8 000 až 6 700 lety pak hladina moře stoupla o dalších 7,5 m.  V té době (před 6 700 až 5 500 lety) byla hladina moře o 1,5 m výše než dnes. Ukazuje to nedávno publikovaná  studie  (sekvenční stratigrafie a sedimentární procesy od posledního ledovcového maxima v zálivu Nha Phu a přilehlém šelfu ve středním Vietnamu).
Další  nedávná vědecká práce (doktorská práce) dochází k závěru, že před staletími – před přibližně 14 500 lety – vzrostla globální hladina moří o 13,5 m (45 mm/rok) za 300 let a až o 6,5 m za 140 let (> 46 mm/rok).
Hladiny moří nakonec během holocénního vzestupu dosáhly úrovně až o 3 m vyšší než dnes. (Viz také článek ve vědeckém časopise Scinexx ). Hladina moří podél pobřeží Nového Zélandu byla o 1,2 až 2,5 m vyšší než dnes po většinu posledních 7000 let, než klesla na současnou úroveň v minulém tisíciletí. 
Je to pravděpodobně způsobeno tím, že planeta mezitím zažila chladné období, které vedlo k nahromadění ledovců a zesílení ledových příkrovů na polárních čepičkách. Ne nadarmo se v důsledku současného tání ledovců znovu objevují pozůstatky dávno zapomenutých dnů (např. slavná ledovcová alpská mumie „Ötzi“).
Nakonec zůstává zřejmým faktem to podstatné: vzestup nebo pokles hladiny moře neměl v dávné minulosti nic společného s hladinami CO2 v atmosféře a tak to zůstane. Země zažila výrazně vyšší hladiny moří – a také výrazně nižší. 
Klimaalarmismus má tedy zcela jiné cíle než ochranu planety. Tyto cíle jsou jasně patrné z plánů Agendy 2030 (Velký reset) na jejichž konci je společnost, kde nikdo nic nevlastní (tedy mimo těch „nahoře“) a vše se sdílí….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Před 6000 lety byla hladina moře až o tři metry vyšší než dnes se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden