Třetí světová válka? Je to blízko, tvrdí Orbán
RSS

Třetí světová válka? Je to blízko, tvrdí Orbán

Pravděpodobnost, že válka na Ukrajině přeroste v globální konflikt, roste, prohlásil v pátek ráno maďarský premiér Viktor Orbán. (Foto: Flickr)







V projevu ve státní televizi Kossuth Rádió maďarský vůdce kritizoval západní metropole a obvinil ukrajinské spojence, že konflikt podporují kvůli ekonomickým zájmům.



„Svět ještě nikdy nebyl tak blízko,“ řekl Orbán, aby se „lokální válka“ změnila ve „válku světovou“.




Orbane, jdi do pr***e. Slovenský ministr zahraničí poslal tvrdý vzkaz do Maďarska
„Pravděpodobnost, že se tak stane, se zvyšuje každým dnem,“ dodal.



Maďarský premiér rovněž uvedl – aniž by poskytl důkazy – že by kyjevští partneři mohli vyslat vojáky na pomoc Ukrajině, která bojuje proti plnohodnotné invazi ruského prezidenta Vladimira Putina.



„Jsme podle mého názoru velmi blízko tomu, aby se to dostalo na stůl jako vážný návrh, aby spojenci – vojáci zemí spřátelených s Ukrajinou – také překročili hranice,“ řekl.




Orbán ve výročním projevu hovořil velice jasně o současných hrozbách
Orbán, který v uplynulém desetiletí pěstoval blízké vztahy s Kremlem, se v uplynulém roce dostal pod palbu kritiky doma i v zahraničí za prosazování válečného narativu v ruském stylu.



Maďarská vláda mezitím tvrdila, že se zasazuje o okamžité příměří pouze proto, že je pro ni mír na evropském kontinentu prioritou.



Maďarský vůdce v rozhlasovém rozhovoru zdůraznil, že jeho postoj sdílejí i ostatní země na celém světě, a poukázal na Čínu, arabský svět a Afriku.



„Je tu Západ,“ řekl, „a ti ostatní.“



Zdroj: politico.eu




„Je čas vysušit bažinu“. Orbán říká, že „každý věděl“, že EU je zkorumpovaná ještě před skandálem
Článek Třetí světová válka? Je to blízko, tvrdí Orbán se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden