Emailový kontakt a (ne)spolupráce
RSS

Emailový kontakt a (ne)spolupráce

Často mi chodí dotaz, jak mě přímo kontaktovat, protože nikde na webu na mě není přímý konktakt (email, telefon ani soukromý Telegram). Vzkazy mi tedy chodí různě provizorně přes sociální sítě, nezveřejňované komentáře atd.
Nejprve chci říct – děkuji za všechny takové vzkazy! Už jen tím, že si někdo dá tu práci zapřemýšlet, jak kontaktovat mojí trochu enigmatickou internetovou personu, je dobrá zpráva. Ukazuje, jak inteligentní lidé sem chodí. Všechno od vás čtu, jen (bohužel) málokdy reaguju, návrhy na užší spolupráci zdánlivě ignoruju atd. Přímý kontakt tu také není záměrně a hned vysvětlím dva hlavní důvody, proč to tak je.
První důvod – moje strategie “osamělé vlčice” (nebo feny? ). Zcela záměrně se nechci s nikým asociovat, nechci od nikoho žádný finanční příspěvek (všechno platím ze svého) a nechci být s nikým v příliš jasném spojenectví. Zvolila jsem si strategii absolutně nezávislé komentátorky, kterou neovlivňuje žádná skupina a není s nikým v přímém paktu. Nikdo absolutně nemůže napsat “je ve spojení s americkou stranou přes pana X” nebo s “ruskými bubáky přes Z” nebo s think tankem Y a s tímhle oškliváckým webem. Je to částečně ochrana moje, ale hlavně ostatních, protože možná jednou napíšu něco, co systém uzná za už příliš buřičské a skončím u soudu nebo v kriminále. Lidem snažícím se předkládat pravdivé informace se to bohužel děje stále častěji (a to se související, obvykle velmi odpornou “špinící kampaní” v médiích). A já nechci kohokoli jakkoli ohrožovat tím, že se stanu pro nějaké sysémové úchyly personou non grata a někoho tím pak nechtěnně poškodím. Vystupuji pod svým vlastním jménem, což je ještě větší risk. Také když jste s někým asociovaní, začnete s ním automaticky cítit sounáležitost a věrnost (já se svojí fenkovskou/ochranářskou mentalitou určitě) a může to začít ovlivňovat to, co píšete.
Samozřejmě chápu, že propojování je nezbytné a musíme ho dělat, abychom byli silnější v boji s globalistickou hydrou. Ale ten boj má různé strategie a “naprosto nezávislí aktéři” jsou jednou z nich. Ne že by to vyloučilo, že vám ta spojenectví prolhaná pátá kolona stejně přiklepne – média a různí neziskovčíci jsou už tak prolhaní, že si nějaké kolaborace klidně úplně vymyslí. Takže Petr Hájek z ProtiProudu je prý placen z Ruska (lež), Aeronet je řízen přímo Putinem (asi v pauzách na oběd) a podobné blbosti, které šíří “mejnstrým”, neziskovčíci a “fakt-čekři”.
Druhý důvod – nedostatek času a tím i určitá nespolehlivost. Každé téma, o kterém píšu, vyžaduje desítky, stovky a někdy i tisíce hodin pečlivého studia, než se o něm odvážím alespoň něco málo napsat. A když si k tomu připočteme, kolik času zabere samotné sepsání článku, aby text nepůsobil jako že vypadl krávě ze zadku, je to spousta času. Ale já k tomu mám samozřejmě i “normální” práci (tedy vývoj her, ať už z pozice game designu, produkce nebo IT) a psaní se věnuji jen ve volném čase. A čas je tu základním kamenem úrazu – někdy pracuji jako víceméně normální lidé (kolem 7-10 hodin denně reálné práce), někdy ale na celé týdny musím přejít do vyčerpávajícího “vývojářského crunche” a pracuji prostě…pořád. Tedy kdykoli, kdy mám alespoň trochu volné energie. Takže můžu klidně i na několik týdnů nebo i déle najednou úplně vypadnout z jakéhokoli života (osobního i tvůrčího) a jsem v režimu “na nic neraguju, jsem v pracovním transu a možná mi z toho začíná i kapat na karbid”. Jako partnerka pro práci na nějakém webu, v think tanku, v asociaci apod. jsem tedy aktuálně dost nevhodná. A mě je velmi protivná nespolehlivost, moje vlastní stonásobně. Takže i to je důvod, proč nabídky na různé užší spolupráce, členství apod. “ignoruji”.
Přesto, ať kontaktáž alespoň trochu ulehčím – zde je můj bezpečný email na švýcarském protonmailu: nikola.bornova@protonmail.com . Tam mi klidně pište a děkuji za každý vzkaz :-). Jen se omlouvám, pokud nezareaguji v rozumném časovém okénku.
The post Emailový kontakt a (ne)spolupráce appeared first on Bornova.pub .


Nejčtenější za týden