Ruský velvyslanec popsal, co by nastalo v případě sestřelení jejich letadla
RSS

Ruský velvyslanec popsal, co by nastalo v případě sestřelení jejich letadla

Případný ozbrojený konflikt mezi Ruskem a USA by se „radikálně lišil“ od války na Ukrajině, říká velvyslanec Moskvy ve Washingtonu. (Foto: Wikimedia)







„Úmyslný útok na ruské letadlo v neutrálním vzdušném prostoru není jen zločinem podle mezinárodního práva, ale otevřeným vyhlášením války největší jaderné mocnosti,“ uvedl Anatolij Antonov v prohlášení, které ve středu pozdě večer zveřejnilo ruské velvyslanectví v USA na Telegramu.



Antonov uvedl, že případný ozbrojený konflikt mezi Ruskem a USA by se „radikálně lišil“ od války na Ukrajině.




Rusko a Pentagon závodí, kdo první vyzvedne vrak amerického dronu
„Je Kapitol ochoten vystavit americké občany a mezinárodní společenství riziku plnohodnotné jaderné války? Dejte nám odpověď, vážený senátore!“ řekl.



Antonov uvedl, že za „podněcování k zahájení apokalyptického konfliktu“ by měli být povoláni američtí politici, nikoli ruští piloti.



„Neusilujeme o konflikt s jadernou silou. Nadále udržujeme kontakty, a to i prostřednictvím ministerstva obrany, abychom zabránili neúmyslným incidentům. Přál bych si, aby američtí politici měli stejný postoj ke vztahům s Ruskem,“ řekl Antonov.




Rusko popírá, že by sestřelilo americký vojenský dron. Přišla reakce z USA
„Ruské ministerstvo obrany podrobně vysvětlilo důvody a průběh jednání ruských pilotů během včerejšího incidentu nad Černým mořem. Opakuji pro ty, kteří se nesebrali, aby se na situaci podívali objektivně: naše stíhačky se nedostaly do kontaktu s americkým bezpilotním letounem,“ dodal.



V úterý Pentagon uvedl, že ruská stíhačka Su-27 se srazila s bezpilotním letounem MQ-9 Reaper a bezpilotní letoun spadl v mezinárodních vodách.



Rusko popřelo, že by se jeho stíhačky dostaly do kontaktu s dronem, ale uvedlo, že se pokusí získat trosky dronu zpět.




Záběry ukazují ruskou stíhačku těsně předtím, než byl sesazen americký dron
Antonov dříve uvedl, že dron shromažďoval průzkumné informace, aby je předal Ukrajině pro údery proti Rusku.



Zdroj: aa.com.tr
Článek Ruský velvyslanec popsal, co by nastalo v případě sestřelení jejich letadla se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden