Americký senátor říká, že USA by měly začít sestřelovat ruská letadla (video)
RSS

Americký senátor říká, že USA by měly začít sestřelovat ruská letadla (video)

Jistě jste se již také dočetli o údajném zničení amerického dronu nad Černým mořem nedaleko Krymu. Verze USA a Ruska se poněkud rozcházejí, nicméně obě země potvrzují, že dron byl zničen, což je zřejmě podstatou sporu.
Rusko upozornilo na to, že podle nich je to totéž, jako kdyby ruský dron létal nedaleko pobřeží Kalifornie, USA odpovídají tím, že se dron nacházel nad mezinárodními vodami.
Každopádně to bylo záhy také politické téma v amerických médiích, kde se k tomu také patřičně vyjádřil jeden z amerických jestřábů, pod jehož případným vedením by již nejspíš vypukla třetí světová válka…
Ve svém vystoupení v pořadu Hannity v úterý večer senátor Lindsey Graham nadhodil myšlenku zahájení třetí světové války, než obvinil Bidenovu administrativu, že dělá přesně to.
V reakci na  sestřelení bezpilotního amerického dronu  nad Černým mořem dvěma ruskými letadly Su-27 Graham navrhl sestřelit jakékoli ruské letadlo, které se přiblíží k americkému aktivu nad mezinárodními vodami.
„No, měli bychom je hnát k zodpovědnosti a říci, že pokud se někdy přiblížíte k jinému americkému aktivu letícímu v mezinárodních vodách, vaše letadlo bude sestřeleno,“ prohlásil Graham.
„Co by teď udělal Ronald Reagan? Začal by sestřelovat ruská letadla, pokud by ohrožovala naše aktiva,“ dodal.

Lindsey Graham on the encounter between a US drone and Russian planes: "What would Ronald Reagan do right now? He would start shooting Russian planes down if they were threatening our assets." pic.twitter.com/rmO4Vl6dd8
— Aaron Rupar (@atrupar) March 15, 2023

„Vše, co vám mohu říci, je, že na mnoha frontách jsme v nebezpečné situaci,“ pokračoval a dodal: „Slabost vytváří provokaci. Vědí, že jim to projde.“
Graham pak obvinil Joe Bidena, že se chová jako „jelen ve světlech reflektorů“, než Bidenovi řekl: „Pokud nezměníte svou hru a nezvýšíte svou hru, budeme mít třetí světovou válku.“
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Americký senátor říká, že USA by měly začít sestřelovat ruská letadla (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden