Marine le Pen vyhlásila hlasování o nedůvěře vládě, padne francouzská vláda?
RSS

Marine le Pen vyhlásila hlasování o nedůvěře vládě, padne francouzská vláda?

Na úvod je třeba zdůraznit, že ve Francii je poloprezidentský systém, takže právě váha prezidenta rozhodla i o tom, že prošla kontroverzní důchodová reforma, jejímž hlavním odpůrcem byla právě Marien le Pen a její strana RN.
V reakci na včerejší Macronovo rozhodnutí vyšlo podle některých zdrojů až téměř milion Francouzů po celé zemi do ulic, kde docházelo k nepokojům, jak jste si již mohli přečíst i zde .
Reakce na politické úrovni na sebe nenechala dlouho čekat a Macronova hlavní oponentka, které uniklo vítězství u prezidentských voleb zřejmě jen s pomocí podobných sil jako v případě voleb v USA či Brazílii, se dnes odhodlala k pokusu o svržení vlády v čele s premiérkou z Macronovy stáje.
Vítězkou ostrého sporu o penzijní reformu se tak stala stala právě Marine Le Penová. Všechny ostatní politické síly se zdiskreditovaly kvůli svému chování kolem penzijní reformy. Především prezident Emmanuel Macron, který včera odmítl hlasovat v parlamentu o zákonu o zvýšení věku odchodu do důchodu z 62 na 64 let a prosadil ho dekretem.
To vedlo k nepokojům v Národním shromáždění, které by dnes mohly vést k hlasování o nedůvěře vládě. Strana Le Penové, Rassemblement National (RN) a levicoví radikálové z France Insoumise se zatím navzájem blokují kvůli odstranění francouzské premiérky, Macronovy důvěrnice Elisabeth Borneové.
Ale v extrémně ožehavém tématu, které už týdny vyhání do ulic statisíce lidí, by dnešní hlasování mohlo být jiné. Le Penová okamžitě vyhlásila hlasování o nedůvěře.  Opozice má čas do dnešního odpoledne, aby předložila návrh a svrhla vládu.
Pokud se to podaří, Marine le Penová bude mít dobré karty. Protože ve vzrušené debatě mnozí jiní ztratili nervy. Někteří poslanci urazili poslankyni Macronovy „renesanční“ strany natolik, že v slzách opustila sněmovnu.
Zástupci Marine le Penové byli zamlklí, sotva zaujali stanovisko a v důsledku toho získali body. Le Penová a její strana RN má v předčasných volbách velkou šanci na výhru v případě, že se dnes podaří  vládu Macronovců sesadit….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Marine le Pen vyhlásila hlasování o nedůvěře vládě, padne francouzská vláda? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden