Maďarsko chce evropskou demokracii sobě rovných národů a ne impérium, jehož demokracie je outsourcována k neziskovkám
RSS

Maďarsko chce evropskou demokracii sobě rovných národů a ne impérium, jehož demokracie je outsourcována k neziskovkám

Maďarská ministryně spravedlnosti Judit Varga tvrdí, že Brusel svoji demokracii outsourcuje k neziskovkám, které protlačují jeho ideologii.
Náhledový obrázek: Maďarská ministryně spravedlnosti Judit Varga.
Evropští konzervativci mohou příští rok ve volbách do Europarlamentu zapůsobit, budou-li podporovat ty, kdo sdílí maďarskou vizi demokracie sobě rovných národů a odmítají současné poměry, kdy Evropská komise živí neziskovky, k nimž outsourcuje demokracii, prohlásila maďarská ministryně spravedlnosti Judit Varga.
Varga promlouvající ve čtvrtek ke konferenci v Budapešti vyjádřila svou víru v kooperativní sílu demokracie suverénních národů v protikladu k ambicím současné Evropské unie vybudovat impérium.
„Věříme v demokracii sobě rovných národů založenou na konsensu a rádi bychom takovou dále měli i Evropu takovou, kde se lidé radují z úspěchů jeden druhého, což bude klíčem k přežití, a ne žádné impérium,“ řekla při diskusi u kulatého stolu Nadace Lajose Batthyányho v Budapešti ministryně spravedlnosti. Dodala, že Evropští konzervativci, pokud věří v Evropu suverénních národů, tak by mohli ve volbách do Europarlamentu 2024 dosáhnout značné změny.“
„Brusel nám chce vnutit názory mezinárodně financovaných neziskovek, taková teď běží imperiální operace. Neziskovky se sice halí pod masky dobročinnosti, ale dělají politiku, nazývají se neziskovkami, chovají se ale jako politické strany se spoustou peněz,“ říkala účastníkům ministryně.
Říkala, že Evropská komise „krmí“ neziskovky, k nimž outsourcuje Evropskou demokracii. „Je naší povinností na to až do voleb poukazovat,“ řekla Varga.
Maďarská ministryně tvrdila, že „je třeba, aby vůdci byli spjatí s lidmi, ne s elitami. My máme přímou vazbu mezi legislativou a lidmi a proto je tu instituce národní konzultace tolik ceněná.“ Naproti tomu, říkala, pro Brusel je důležité to, aby věci byly přijatelné pro velké mezinárodní neziskovky. Řízení o vládě zákona nazvala „bruselskou byrokratickou žumpou“ s dodatkem, že „z té se my Maďaři musíme vymanit.“
Varga mluvila i o dvojím metru Evropské unie a o rostoucím počtu jí vznášených požadavků, poukázala však, že i v takových potížích si „úspěšně např. už osm let držíme svůj anti-imigrační postoj. Pomocí nesmírné právní kreativnosti si kupujeme čas a držíme si zavřené hranice, i když musíme pomaličku platit pokuty za to, že k sobě nikoho nepouštíme,“ vyzradila ministryně.
„Svět se mezitím hýbe dále a pozice EU je teď už taková, že chce zvýšit efektivitu vracení migrantů. My jsme si to drželi osm let a teď už se k nám svět přidává,“ dodala Varga.
March 17, 2023
editor:  REMIX NEWS
author:  MANDINER

Bez Maďarska by Evropa už byla ztracená, říká rakouský europoslanec

Orbán slíbil nebrat vážně europolitiky ožebračující maďarské rodiny v reakci na výhružný dopis europoslanců

Maďarský Viktor Orbán lavinovitě zvítězil a získal super-většinu
Zdroj: https://rmx.news/hungary/hungary-wants-a-european-democracy-of-equal-nations-not-an-empire-whose-democracy-is-outsourced-to-ngos/


Nejčtenější za týden